App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

sambo som är beroende av mobilen 🤯

Hej. som rubriken låter...sambo som är beroende av mobilen!!! huuuur irriterande är det inte att alltid behöva påminna, se till att saker och ting blir gjorda hemma, hushållssysslor avbockade osv. Han hjälper till med barnen, inget att klaga på där men för övrigt 🤬🤬🤬 ser inte att tvättmaskinen behöver sättas igång, att diskmaskinen behöver tömmas, att det behövs dammas av, ja ni fattar. Han är väldigt engagerad kommunalt och har mycket i telefonen men för övrigt sitter han också mycket i telefonen och slösurfar. många gånger har han sagt att han "flyr"något men inte vad, för vi har det bra för övrigt. Jag surfar också men jag SER att sysslor behöver bli gjorda UTAN att någon talar om det för mig. ikväll blev det bråk pga detta. Jag tog barnen och badade de, och han skulle fixa i köket efter middagen. kommer ut, då är det inte fixat 😏 bara för helvete....Vad fan gör du i din tel hela tiden?Han är till och med uppkopplad på jobbet ser jag ofta 🙄 fler som har det såhär? eller är det bara en kvinnogrej att överreagera, om jag nu gör det?

2018-09-05
Soffepoffe
Soffepoffe
Bebis på 15 månader

Min man har också seriösa mobilproblem... Han hjälper dock till med allt som ska göras i hemmet, där delar vi nog ganska lika. MEN, så snart han är med barnen (1 och 3 år gamla) åker mobilen fram, nästan hela tiden. Jag har sagt det gång efter annan att barnen söker kontakt med honom, ffa när de är små och kikar upp för att få bekräftat att man ser dem i sin lek, men han missar ju precis allt sånt. Det stör mig nåt så fruktansvärt. Han är världens bästa pappa och make, men just det ständiga mobilläsandet gör mig vansinnig. Vi har pratat om det så många gånger, han försvarar sig också med att han "flyr" eller behöver egentid. Jag förstår absolut att man behöver egentid, men i det här fallet går det ju ut över barnen. Känns inte rättvist mot dem.

2018-09-14
chast239
chast239

Har haft det som du i nästan alla mina förhållanden, utom i det jag har nu. NEJ det är inte en kvinnogrej att överreagera, det minsta man kan kräva är att man delar på hushållssysslorna (om ingen annan arbetsfördelning är överrenskommen). Tror tyvärr beteendet hos honom är socialt betingat, män lär sig inte se sånt som måste göras i samma utsträckning :( Det finns såklart några undantag och jag såg till att min fästman hade samma syn på städnivåer och att han faktiskt tog tag i hemarbetet utan tjat från mig innan vi förlovade oss och skaffade barn. Men som sagt, har så mycket sympati och igenkänning på det där... Har verkligen slitit mitt hår och varit så irriterad vilket såklart inte leder till nåt bra utan man bara tjafsar, blir en sur bitch och glider i från varandra i förlängningen...
Mina råd när man sitter i det:
1. Ta en ordentlig diskussion där du förklarar exakt vad han gör (konkreta exempel) samt hur detta påverkar dig. Diskutera er syn på vad hemarbete är, när och hur det ska göras... kom fram med kompromisser och färdiga lösningar så att båda ska orka och trivas.
2. Testa att verkligen strunta i att göra hälften av allt som måste göras i ca 2-4 veckor utan att ta upp det med honom, vänta tills han gör arbetet, alternativt tar upp det. Detta är självplågeri men kan ev funka. Förbered dig på att soporna kommer lukta och att disken står kvar etc.
3. Köp spelet "komma lika" eller skriv upp exakt vad ni gör under en vecka. Ta med ALLT arbete kopplat till hemmet. Kan verka löjligt först men det ger en tydlig bild av snedfördelning för de som saknar insikt.
4. Acceptera att du får göra mer hemma, svälj det och nämn det inte igen, försök att inte bli irriterad utan bara älska den han är. Alternativt lämna.

2018-09-05
Idasofin
Idasofin
Barn på 1 år och 7 månader

ser att nästan alla punkter och byte av rad har sammanflutit. hoppas att det går att läsa iaf

2018-09-05
Soffepoffe
Soffepoffe
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...