App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dessa j*vla bristningar

Oavsett hur mycket jag försöker tänka bort alla bristningar och att det är värt det för man har burit sitt barn osv.. Så kan jag inte inte tycka att det är fint någonstans, jag beundrar er alla som bär upp dom med stolthet det gör jag verkligen, men just jag som person och på mig så tycker jag inte att det är fint alls och jag mår uppriktigt dåligt över att dom kommer sitta där.. Hur stor chans är det att dom bleks efteråt? Hur lång tid brukar det ta ungefär? Jag vill inte höra att hur kan jag säga si och så för det här är hur JAG känner och vad JAG tycker. Som jag sa tidigare, jag beundrar er som bär upp dom med stolthet, men jag kan tyvärr inte göra det 😔

2018-09-05
Barn på 2 år och 1 månader

Jag förstår dig.
Bristningar beror, sägs det, på hormoner och det finns inget som helst belägg för att salvor osv har någon effekt.
Jag fick mitt första barn för snart 14 år sedan och visste redan innan att risken för att jag skulle få bristningar var stor då min mamma hade massor. Mycket riktigt, hela min mage består av bristningar, både under och över naveln. De bleknar lite grann men försvinner inte.
Nu väntar jag mitt tredje barn och bristningarna syns tydligare igen.

Det enda jag kan säga är att jag till slut (kanske efter 10 år...) vande mig, och med ålder, en ny kärlek som älskade mig med bristningar o allt, och stigande självförtroende på andra områden (dock aldrig gällande mitt eget utseende) så lärde jag mig att inte ge det så stort utrymme i mitt liv.
Framförallt för att jag insåg att jag inte kan förändra det. Visst, det finns operationer o dyl men för mig har det aldrig funnits en ekonomisk möjlighet då ingreppet hade blivit superstort. Dessutom kändes det för mig som en större hälsorisk än det var värt.

Så slutligen, jag säger inte att det är lätt, men försök fokusera på det du kan göra i form av att påverka din inställning, snarare än att önska bort dem vilket är en orealistisk dröm. Du behöver inte gilla dem, bara acceptera att de är där.

2018-09-17
Meiyali
Meiyali
Barn på 2 år

Lite av den nackdelen man får ta när man föder barn, alla mina har inte försvunnit och gör nog aldrig. Blir ju lite som ärr och sen beror det väl lite på hur stor bebis man haft osv, vet ju dom som inte får något alls. Men ju mer tanke du lägger på saken, ju mer tror jag dom syns. Du kan ju alltid prova att träna olika övningar så kanske dom går ihop mer.

2018-09-13
stormbarnsmamma
stormbarnsmamma
Bebis på 17 månader

Hej! Förstår hur du känner dig, tycker inte heller att mina bristningar är särskilt roliga men lyckas att inte tänka på dem ibland. Det var fyra månader sedan min förlossning och de flesta har bleknat. De som syns mest är ljusrosa istället för röda/mörkrosa/lila. Så de bleknar men det tar tid.

2018-09-05
Moivil
Moivil
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...