App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid 2019

Hej! Jag och min partner har planerat att vi vill försöka bli gravida i början av nästa år. Vi ska på en längre resa i februari, så vi vill bli gravida just före, under eller efter det. Vi har inga barn sedan tidigare, jag är 28 år och jag går inte på några prevetivmedel. Har dock hört/läst att många fått kämpa länge för att bli gravida, så kanske man skulle börja redan i december och dessutom börja äta folsyra redan nu? Hade gärna fått komma en bebis i slutet av 2019 om man hade fått välja. Vill mest ventilera mina tankar som snurrar runt, då jag inte kan dela dem med så många. Hur länge tog det för er att bli gravida och i vilken ålder var ni i? 😊💜

2018-09-03
Jolin90
Jolin90
Bebis på 7 månader

Jag och min sambo har inte varit tillsammans sådär jätte länge. Men båda är väldigt barnsugna och det känns rätt. Så vi tänkte att men till årsskiftet kan vi ju börja försöka. Tji fick vi. Jag skulle ha mens och vi körde då oskyddat för jag skulle ju som sagt ha mens.. (hade haft regelbunden mens och äl innan dess) men så var tydligen inte fallet. Där kom aldrig någon mens, jag hade tydligen ägglossning istället. Så plus på stickan några veckor senare men lika glada för det är vi. 😊 Vi är 25, respektive 30 år gamla och väntar nu vår första.

2018-10-25
MiaHansson
MiaHansson
Bebis på 10 månader

Jag var 32 vid första barnet, gick på första månaden efter att jag slutat med p-piller, andra gick också på första försöket trots helamning och blev 16 månader mellan barnen, tredje tog längre tid p g a 6 missfall ( 6 månader efter varandra) och sen gick det på sjunde månaden och fjärde gick på andra försöket med missfall på första med tvillingar. Allt mellan ålder 32 och 38. Min man är 6 år äldre. Hade inga hjälpmedel mer än clearblue fertilitetsmonitor vid ett par menscyklar för att få se hur menscykeln var uppbyggd då den kan bli förskjuten av förlossningar och graviditeter. Man ska väl inte stressa och inte vara fixerad vid detta utan mer leva normalt liv så kommer graviditeten😀

2018-10-24
flingan32
flingan32

Hej! Jag köpte apotekets vitaminer för kvinnor och åt det några månader innan vi försökte, och klockade mensen/äl genom en app i telefonen som fungerade riktigt bra faktiskt. På andra ägglossningen tog det sig för oss, efter 9 år med pstav. Har nyss fyllt 24 och är snart i v. 20 :)
Försök o slappna av och hitta när du har äl.. det är så individuellt hur "fort" man blir gravid. Lycka till när det är dags! Kram

2018-10-03
Josefiinee1
Josefiinee1

Hur gjorde du när du blev gravid på dina försök? Hade du ägglossnings test?

2018-10-02
Mamma0607
Mamma0607

Jag har ätit folsyra flera månader innan planerat försök att bli gravid. Blev gravid på första försöket båda gångerna. Var 24 när jag blev gravid med sonen och 26 nu när jag blev gravid med bebis nr 2.

2018-10-02
emeliewilliams1
emeliewilliams1

Har någon testar clerblu ägglossningstest? Den som visar förhöjt lh värde? Fick utslag intvå dagar och hade sex dessa två dagar och idag ingen glad gubbe. Betyder det att ägglossning redan varit?

2018-10-02
Mamma0607
Mamma0607

Jag var 28 när jag blev gravid 🙂 Tror det är som många säger, bara man inte tänker för mycket på det tror jag allt löser sig! Nu är jag 31 och ska försöka igen 😂

2018-09-18
19Sandra87
19Sandra87
nyfödd bebis

Jag kan rekommendera dig att inte tänka för mycket på att du "måste" bli gravid och så. Bästa är nog att släppa den tanken, vilket jag själv tyckte va svårt. Jag tänkte jättemycket på att (jag måste bli gravid NU!). Men sen kom jag och min sambo på efter ca 4,5 månaders försök att vi provar och ta dagen lite mer som den kommer, och när vi låg med varandra bara va för att vi hade lust och inte bara för att bli gravid. Sedan dröjde det inte länge till förens jag va gravid bara ca 2 veckor till.
Jag skulle bli 28 år det året jag jag vart gravid.
Det är jättebra att du äter folsyra nu. Och det behövs ju sen när du är gravid, de första 12 veckorna.

Lycka till! 😊

2018-09-14
Madde Ö
Madde Ö

Jag var 25 år när jag blev gravid första gången. Vi började prata om att försöka och 2 veckor senare blev jag gravid på första försöket. Sen var jag 27 år när jag blev gravid med nummer 2. Det var också på första aktiva försöket.

2018-09-13
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Man kan inte bli gravid efter äl,. Det går inte heller att veta hur fort man blir gravid och det har inget med preventivmetod att göra,. Kvaliteten på ägg och/eller spermier kan vara dålig även om kvinnan inte ätit hormoner

2018-09-13
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Jag var hos gyn idag och tog cellprov och hon sa typ att man inte kan bli gravid dagarna efter äl. Jag hade sex en eller två dagar efter min äl. Då stämmer det nog att jag inte är gravid då? Eller hur gick det för er.

2018-09-13
Mamma0607
Mamma0607

Glömde svara på allt.. jag är 29 år och hade ätit folsyra i 2-3 månader innan ungefär.

2018-09-13
Bebis på 11 månader

Vi bestämde oss för att bli gravida och jag tog ut min hormonspiral, sen hade jag någon mensliknande någon vecka efter det, och två veckor efter det så sågs vi hemma efter semester på olika ställen (både före och efter). Hux flux hade det tagit sig och vi blev ganska chockade, hade ställt in oss på betydligt mer engagemang och planering. Nu är vi i v.11 och såklart överlyckliga.

2018-09-13
Bebis på 11 månader

För mig tog det 1,5 år att bli gravid. Sen blev det missfall och sen tog det ytterligare 9-10 månader att bli gravid igen. Så att planera när du ska bli gravid fungerar inte riktigt sådär 🙂

2018-09-12

Jag var 34 när jag blev gavid med första barnet och då tog det 5 månader.
Barn nummer 2 blev till lite oplanerat, hade haft 4 mensperioder efter att första barnet kommit, tredje barnet blev till
efter 3 månaders försök.
Nu är hon 9 månader och jag har nyss fyllt 40.

Planera inte för mycket och tänk utan låt det komma bara, tror att för mycket tänkande kan vara som en blockering

2018-09-12
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Men asså dum fråga hur lång tid efter ägglossning kan man bli gravid. Asså säg då att ägglossningen var den 7 och hade sex den 9 hur stor är chansen då till att bli gravid??

2018-09-12
Mamma0607
Mamma0607

Hej! Folsyra har jag läst att det är bra att börja 3 månader innan planerad graviditet. Jag tror inte att du ska tänka för mycket på att bli gravid och planera när, utan slappna av och njut istället så kommer det nog gå lättare för er. :) Jag testade från början knep som att hålla upp benen efter samlag och att få orgasm m.m för att öka chanserna men det funkar inte. Jag körde på som vanligt med mitt liv utan att tänka för mycket, efter två månadet vart jag gravid. Tänk på att det kan ta tid, 6 månader är inte alls länge om man inte blivit gravid och det kan bero på mycket om man inte blir det. Jag är 27 år och går in i v.12 på fredag. Lycka till! 😊

2018-09-11

Vi planerar också barn 2019, hoppas så att det blir så!
Har använt naturalcycles i över 2 år så jag hoppas att det ska ta sig fort då det inte finns nå hormoner. Vi ska vänta en månad till innan vi försöker, jag tar examen till sommaren men efter det är en bebis mer än gärna välkommen!!!

Nu kapar jag tråden lite här men det här med FOLSYRA... Man vet ju aldrig hur lång tid det kan ta, ska man äta folsyra i förebyggande syfte då? Kan ju bli att man får lov att äta det hur länge som helst då???

2018-09-11
Zandra 1989
Zandra 1989
Bebis på 3 månader

Frida_josie vad använde ni för preventivmedel och när slutade ni med det när det tog 5 - 6 månader respektive 2 månader att bli gravid? :-)

2018-09-11
Zandra 1989
Zandra 1989
Bebis på 3 månader

Vad kul! Är gravid med första barbet, ej planerat då jag gick på minipiller. Kan därflr ej säga om de tog tid för oss osv men ville önska dig all lycka :)

2018-09-04
Ericaandersson93
Ericaandersson93
Bebis på 15 månader

Hej!
Man kan ju aldrig veta hur lång tid det kommer att ta men jag tycker du gör ett moget och planerat val som vill äta folsyra långt innan - tror man gärna ska börja 3 månader innan man börjar försöka.

Jag är 27 och fick veta i helgen 1/9 2018 att jag är gravid i 5 veckan och det är första försöket. Vi har planerat i ett år - jag har tagit folsyra 3-4 månader innan augusti månad samt inte druckit en droppe alkohol, försökt undvika rök och även dragit ner på kaffe senaste månaden innan jag visste att jag var gravid. (Jag tror inte alls man behöver vara så strikt som jag varit men det har känts bra för mig). Att det blev på första försöket är säkert lite tur samt att vi båda varit hälsosamma - men som sagt tror inte alls man behöver vara så strikt.

Jag fattar fortfarande inte att det gick på första försöket och jag hoppas givetvis att det går bra där inne. Men jag tror ärligt inte man kan påverka mer än att förbereda sig som du tänkt, med folsyra, samt tänka på att äta relativt nyttigt även innan man börjar. Och viktigast av allt: pricka in sex innan och under ägglossning. (Jag ska erkänna att jag under ca 6-7 sextillfällen förra ägglossningen ställde jag mig inte upp förrän 45 min - också säkert ingen påverkan men kändes bra för mig haha.

Lycka till för er!

2018-09-04
Margauxbfmaj
Margauxbfmaj

Hej, är i en någorlunda liknade situation som ni :) Jag är 26, min sambo snart 29 och vi har nu i tre veckor startat igång vår "bebisverkstad" ! Känns fantastiskt roligt! Jag är mitt uppe i ägglossning nu, så just nu försöker vi lite extra, haha. Vi åker på en treveckors semester i slutet på januari, och planen är ju givetvis att bli gravid innan dess, förhoppningsvis betydligt fortare än så :) Det viktiga tror jag är att leva på som vanligt, inte stressa utan försöka ta allt lite som det kommer. Jag har ätit folsyra i snart tre månader, så jag tycker absolut att du kan börja redan nu, ju tidigare desto bättre sägs det :) Blir en spännande tid vi har framför oss :) Önskar er lycka till ! Kanske att vi kan höras här och ventilera lite när vi känner för det !

Kram

2018-09-03
liisenb
liisenb
Bebis på 10 månader

Hej! Det känns som att det kan vara svårt att planera in för det blir så himla olika för alla. När jag blev gravid med första barnet var jag 23 år och då tog det 5 - 6 månader att bli gravid. Men nu med andra barnet blev jag gravid på 2 månader (27 är jag nu).

Lycka till! :)

2018-09-03
Frida_josie
Frida_josie
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...