App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips och idéer till dop, hur och vad gjorde ni det?

Hej! Jag funderar och funderar på vad man ska bjuda på för mat och tårta. Vad bjöd ni på? Vi har dopceremonin kl.14 och 45-50gäster.

2018-09-02
Angelicajohansson
Angelicajohansson
Barn på 1 år och 10 månader

Vi hade ungefär lika många gäster. Vi bjöd på tårta och bullar. Hade även bakat chokladsnittar (enkelt o sååå gott) och ”prinskakor” mördegskakor formade som kronor :)

Vi hade tema blått, vitt, silver.
Lånade kyrkans lokal, vi använde Ikeas billigaste lakan som dukar på borden. Sen köpte jag blå papperslöpare att ha i mitten på bordet. Dekorerade sedan med heliumballonger och blommor.

Köpte heliumtub på Gekås och sedan fyllde vi blåa och vita latexballonger. Sedan satte vi ett kort snöre på och knöt fast i små stenar så att ballongerna kunde ”stå” på bordet :)

2018-09-04
Muddeliesbebis
Muddeliesbebis
Gravid i vecka 30

Jag har en en stor släkt därav 45 personer och då är det bara ändå halva min släkt..

2018-09-04
Angelicajohansson
Angelicajohansson

Vi bjöd på baguetter med skinkröra/räkröra som vi gjorde med lite sallad. SUPERGOTT! Sen korv självklart till alla barn. Glass med tillbehör till barnen. Sen fika (hade kanske 10-15 olika sorter) plus 3 beställda tårtor! Alla var nöjda och vi likaså. 😍 vi var ganska många närmare 55 personer eller dyl. Många barn.

2018-09-04
SanUno
SanUno

Jag bjöd på ostpaj, sallad, och fika med tårta och några sorters kakor. Vi var oxå ca 45.
Jag bjöd in släkten på min sida (Vi umgås med alla), och de närmsta vännerna med familj. Sonens pappa bjöd bara sin närmsta familj. Så ca 35 var mina gäster och 10 var pappans. Vi var separerade redan vid dopet, så vi fick själva välja vilka vi bjöd in. Jag hade gärna haft bara fika, men tycker att det blev väldigt lyckat med pajerna.
Vi lånade församlingshemmet vid kyrkan. Jag fick mkt hjälp av sonens tre gudmödrar!

2018-09-03
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Vi bjöd på tårta som min svägerska o hennes kompis bakat oxå hade vi kaffe o kaka körde enkelt för vi var 63st. Tantmarina svar till dig angående hur vi valde folk vi hade min släkt, familj, grannar som vi bor väldigt nära o umgås med. Min familj, mina arbetskompisar som jag oxå umgås med en del o några av våra kompisar oxå pappans familj. Tänk så här: vilka uppvaktar ditt barn? Asså bryr sig? Kommer hälsar på ger paket te ditt barn tex Dem kan du bjuda

2018-09-03
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Vi bjöd på tårta som vi beställde på bageri, hembakade bullar och kakor samt kaffe/té

2018-09-03
MammaKotte
MammaKotte

Jag gjorde det lätt för mig och hade bara fika på vårt dop :) Beställde två tårtor (är man många kan det ju finnas några. som är allergiska osv så det kan ju behövas en variant. Men det är ju bagerier vana vid nu förtiden att göra laktosfria osv) och så fick mamma och svärmor hjälpa till att ta med kakor och kaffe. En kompis som är fotograf tog bilder dessutom. Så jag gjorde verkligen ingenting själv haha vilket var väldigt skönt.

2018-09-03
Frida_josie
Frida_josie
Bebis på 12 månader

Vi bjöd på exotisk planka och potatisgratäng som vi caterade och sedan tårta :) vi lånade lokal av kyrkan att vara i efter ceremonin. Vi var ca 25 stycken och det var släkt och faddrar som var bjudna!

2018-09-03
Moivil
Moivil

Är väldigt nyfiken, menar inget illa med att fråga och hoppas att min fråga är okej.
Jag har bara varit med om dop på max 15 personer och den närmaste släkten men har hört att många andra har väldigt många gäster. Jag är bara nyfiken över om ni bjuder bara släkt eller vänner också och då hur ni liksom "väljer" personer. Jag tror inte änns jag känner 45 personer haha.

2018-09-03
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader

Vi bjöd på smörgåstårta och sedan fika. Tyckte det blev enklast när man har många gäster. Brukar gå hem hos de flesta.

2018-09-03
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Vi bjöd på kakor och tårta, vi hade det kl 14 så tänkte vi att alla har ätit lunch och skulle hinna hem till middag efteråt.

2018-09-02
Maandiiis
Maandiiis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...