App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Akut kejsarsnitt. Magen efteråt?

Jag blev akutsnittad pga komplikationer, trodde jag skulle få föda vaginalt men uppstod problem i slutet. Men är så glad över min lilla plutt! 😊 Min fråga och fundering är att ser att magen fortfarande är liksom stor? Som om man vore gravid än 😆 alltså den är rund och utåtbuktande. Finns de chans att magen kan gå tillbaks trots kejsarsnitt? Jag har alltid tyckt KS är läskigt pga att man kanske skulle råka skära i magmuskler eller nåt (är lite nojig) jag sa till dem i stressens hetta att inte göra de och dem sa att dem inte gör det. Men man blir ändå fundersam?? Hur åtrrhämtade sig era magar efter KS? Man vill ju inte ha en sån här stor mage resten av livet 🙈

2018-09-01
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

Oroa dig inte för din mage just nu, det kommer att vara dags att ägna dig åt din nya figur. Just nu, njut av din sons företag och var väldigt glad att tiden flyger med.

2018-09-12
Vivigh
Vivigh
Barn på 1 år och 8 månader

Tyvärr så skär de i magmusklerna vid snitt, går inte att undvika, magmusklerna går inte bara vid naveln utan är både på tvären och även om Olga ser bra ut efter kejsarsnitt så kan man ändå se att det blir en fettvalk som tyvärr inte går att undvika trots mycket träning och rätt kost. Enda sättet att slippa fettvalken är att föda vaginalt och det går inte så alla gånger. Min kompis har två barm födda med snitt och hon tränar väldigt mycket men aldrig lyckats få bort fettvalken för det är doms att inte naturligt för kroppen att bli skuren i men är nödvändigt för vissa förlossningar då komplikationer gör att bebisen måste ut snabbt..själv har jag fött tre vaginalt och är glad för det och hoppas på att man slipper snitt i framtiden.

2018-09-05
flingan32
flingan32

Googla Olga Rönnberg! Hon är grym på alla sorters magar och har skrivit många bra böcker där det bl.a står mycket om kejsarsnitt. Hon har ett företag som heter Mammafitness, dem är specialiserade på mammaträning👍

2018-09-04
J0nn4
J0nn4

Det är olika från person till person oavsett förlossningssätt,. Jag födde vaginalt och när sonen var 3 mån frågade en kärringj*vel om nästa redan var på gång med en nick mot magen

2018-09-02
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Förstår att det är jobbigt för dig men stressa inte tids nog återhämtar sig kroppen:)

2018-09-01
Freudberg
Freudberg
Bebis på 11 månader

Min mage var svullen ett bra tag efteråt men tror det blev extra jobbigt för min kropp att återhämta sig pga en väldigt utdragen förlossning som började med vaginal födsel men efter två dygn slutade i snitt med narkos. Men efter ca ett år var den platt men fått jobba bort den lilla valken som en del skriver om. Och kört mycket grundlig styrketräning och aktiveringsövningar:)

2018-09-01
Freudberg
Freudberg
Bebis på 11 månader

Har gjort 4snitt ,sista för två veckor sen.
Magen drar ihop sig fint efter en vecka. Min är återigen platt men något degig, är lite svullen över ärret men det försvinner väl nångång det med.
Har några extra kg att springa bort men det tar jag tag i senare.

2018-09-01
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 7 månader

Min mage försvann direkt typ.. t.o.m så att de på op sa att jag blev helt platt. Så det är nog individuellt, men magen putar ut lite där nere och vid snittet tycker jag. Det kommer väl vara så ett tag, kanske alltid.

2018-09-01
Maria2018
Maria2018
Barn på 1 år och 7 månader

Tror att det är jätteolika, jag såg ut att vara gravid ett tag, nu är magen inte lika stor men har som en bulle längst ner som hänger lite över ärret. Fick akut snitt i maj så snart 4 månader sedan. Hoppas på att det ska dra ihop sig mer 😊

2018-09-01
Moivil
Moivil

Jag har återhämtat mig efter 2 kejsarsnitt o magen gått tbk, enda jag tycker är att det blir en liten fettvalk precis ovanför ärret typ som om man alltid har en liggande korv ovanför ärret xD om du förstår vad jag menar.

2018-09-01
Barn på 1 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...