App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

2-åring med aggressioner/extrem trots...

Hej! Det är så att vår son fått ett så fruktansvärt beteende. Jag har sådan ångest och oro över att vi gjort något fel.. Han har ALLTID varit artig så folk tappat hakan, aldrig varit elak eller visat någon som helst tecken på aggressioner. Men nu slåss han, lägger sig på golvet och skriker och gör ALLT han vet mycket väl att han inte får göra, bara för att trotsa oss. Är detta något som hör till trotsen? Är beteendet ”normalt”? Går det över? Vad kan vi göra åt detta? Gör så ont i hjärtat..vi har synat oss själva en miljon gånger. Och självklart har vi brister, men inte på så vis och så grova så vi skulle skapat detta.. Snälla säg att vi inte är ensamma 😢

2018-08-31
Joutsan
Joutsan

Ni är absolut inte ensamma, vi sitter i en likadan sits. För andra gången. Det jobbigaste är att delar av förskolepersonalen verkar tycka att detta är något ovanligt fast det inte är det! "När orden tar slut, tar nävarna vid" säger man ibland och det gäller verkligen tvååringar. De blir förbannade för att de inte har språket att uttrycka det de vill och starka känslor de inte lärt sig kontrollera, vi föräldrar behöver hjälpa dem med både och. Min första kroniskt arga pojke är idag en mycket vältalig unge som är bra på att sätta ord på vad han känner och vill, så visst går det över!

2018-09-13
Petiten
Petiten

Under vilka omständigheter sker dessa utbrott som han får? 2årsåldern är lilla tonåren när barnet börjar testa sina och andras gränser. Under utbrotten behöver man hjälpa barnet att sätta ord på de känslor som de upplever. Att barnet kan vara arg, ledsen, glad etc över något. T.ex "Nu ser jag att du är jättearg" och försöka lugna barnet så gott det går.

2018-08-31
Elavela87
Elavela87
Barn på 3 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...