App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Att gå över tiden. Dåligt?

Undrar bara.. jag är bara 1 dag över BF så de räknas väl knappt, men bara nyfiken om man skulle gå låt oss säga mer än 1 vecka över tiden är det dåligt? Har inga somhelst känningar alls... Förutom att jag haft ryggont innan o en liten bit av slemproppen son lossna men ytterst lite var det. En bekant gav mig rådet att göra ngn slags hinnsvepning ? (Tror jag de heter) för o sätta igång förlossning men riktigt så brådis är de inte 😂 Men kan de vara farligt för barnet gå för mkt över tiden?

2018-08-28
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

Man kan också säga så här. Bf datumet är endast en beräkning, en gissning. En graviditet är 42 veckor lång. Barnet är fullgånget mellan 38+0 och 42+0 så man går inte över tiden även om man i folkmun säger så. Om man istället tänker på datumet då det blir 42+0 så vet man med säkerhet att barnet kommer då, eftersom man då blir igångsatt.

2018-08-29
flingan32
flingan32

På rutinultraljudet får du ett datum men det är +- 2 veckor så man går ju inte över tiden😋Dock sätts man igång efter 14 dagar för efter det kallas man för överburen! Fick min son 13 dagar efter utsatt bf och min tös 3 dagar efter bf☺️Hinnsvepning görs inte av alla o funkar bara om du redan är lite mogen😁

2018-08-29
8kee6
8kee6

Det är inte farligt att gå över tiden, dock väldigt långtråkigt. Gick över 13 dagar med dottern, men efter en hinnsvepning så startade förlossningen direkt. Efter ca 14 dagar brukar man få bli igångsatt om inget hänt. Så håll ut, det är nära nu :)

2018-08-29
Lilsof
Lilsof
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...