App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bebis som bara skriker, kolik eller annat?

Vi har en 4 veckors kille som sen lite mer än en vecka tillbaka inte gör något annat än att skrika. Sålänge jag inte ammar honom KONSTANT så är det bara skrik. Jag fruktar att han har kolik, vilket jag inte alls vet hur jag ska hantera, får inte ens tid till att gå på toa ellee äta under dagen, än mindre sova. Vi har provat med alla tips vi kan hitta på nätet, bärsele funkar typ bara när pappan bär honom, men inte alla gånger. Napp vill han inte ta, ersättning hjälper inte, magdroppar har ingen effekt...listan fortsätter. Någon mer som upplevt samma sak? Skälet till att jag tvivlar på att det är kolik är för att det går att trösta honom med bröstet, förutom på kvällen, då fungerar absolut ingenting till dess att han själv verkar ge upp och somna. Han har hittills fått sova brevid mig i sängen även om det inte är bra, men annars skulle ingen av oss få sova överhuvudtaget på natten, nu klarar vi oss på 3-4 timmar om natten som vi får sova, resterande timmar går åt till att amma eller försöka vagga som tröst. Snart blir jag helt galen...vet inte hur många gånger min sambo kommit hem till att jag sitter och gråter och ammar honom. Vet verkligen inte vad vi ska göra...

2018-08-28
Jsica
Jsica
Barn på 1 år och 7 månader

Som andra skrivit är det bra att kontakta BVC med din oro. Testa att ändra din kost.
Träffat flera mammor som inte äter mjölkprotein för att deras barn inte tål det.
Om jag minns rätt kan dom testa detta på BVC.

2018-09-04
Pasko
Pasko
Bebis på 4 månader

Prova bifibaby kolik droppar tillsammans med Sempers magdroppar och white noise ljud . Har fungerar super bra på min kille när han bara skrek vid 4-6 veckor.

2018-09-03
Alexandraeejohansson
Alexandraeejohansson

Har en son på ca 1, 5 månad som också kan skrika väldigt många timmar visa dagar. I början var det dagligen. Pratat med både barnakutén och bvc och har börjat ge sempi magdroppar och fick bytt d dropparna hos bvc. Har märkt att hans magknip lindras av ett lugnande bad innan läggdags på kvällen (han kan nu ofta sova en hel natt utan magknip). Pysventil tyckte inte jag hjälpte alls, däremot massage kunde lugna för stunden. Min bvc sköterska sa att man ska låta barnet amma om den vill, detta höll på att göra mig knäpp de första veckorna. Detta då han ville amma hela tiden och det till sist blev sår på brösten och jag bara ville gråta. Fick tid hos ammningshjälpen och fick hjälp med tips på bra kräm man kunde smörja in brösten med och stöd att orka fortsätta med amningen. Ge inte upp det blir bättre även om man känner sig väldigt låst och som en matlåda i början. Märkte också att han påverkas väldigt mycket av vad jag äter. Äter mjölkfritt men han reagerar även på skaldjur, kryddor, koffein, choklad, paprika, kolsyrat mm. Så jobbar fortfarande med att hålla koll på vad jag äter då jag upptäcker mer han inte tål hela tiden. Min bvc sköterska sa också att många barn kan ha väldigt ont de första 3 månaderna innan tarmarna kommer på plats.

2018-08-31
Marie N
Marie N

Kan vara allergi mot mjölkprotein. Har du testat att inte äta något mjölkprotein?

2018-08-30
Jenniferhs
Jenniferhs

Blev lite fel i texten, menar inte de DAGAR han inte ammar! utan de tidpunkterna under dagarna han inte ammar:)

2018-08-30
Troja8
Troja8
Barn på 1 år och 7 månader

Åh de hjälper nå otroligt att hitta någon att prata med och bolla ideer o tankar. Jag har fortfarande min baby blues samt Pink som stegrar över varandra hela tiden. Det är otroligt mycket känslor och de blandat med skrik och att känna sig så himla tafatt är inte lätt. Min har haft sina små gnällstunder och vissa nätter som han bara skrikit (3 nätter sammanlagt på 2 o en halv vecka), denna natt är en av dem, andra nätter kan jag ändå "ignorera" o sova vidare, då de är bara knorr o gnäll. Jag tror ju de beror på magen, ska testa med pysventil (de nätterna han skriker) o se om de är gaser. Dock har de blivit bättre sen jag bytte ut D dropparna från bvc till Holistic ddroppar i olivolja. Mjölkprodukter har jag tagit bort från Dag1 bara för att undvika detta problem. Jag gnäller absolut inte över några få nätters skrik och gnäll, men ändå känner man sig ju väldigt maktlös de gånger de är så, man vill ju kunna hjälpa de små med alla medel man kan♡ o dagarna när han INTE ammar(ammar otroligt mycket nu) så får han vara med pappa när han kan, då han sover mycket bättre med honom(luktar väl inte mat så som jag gör). Nu ska jag börja försöka ha honom i egen Spjälis också, o sätta mig upp på nätterna o amma ordentligt o rapa. Har senaste veckorna liggammat honom då ligger han mest o snuttar(kanske blir mycket luft då). Hoppas du får hjälp med din lilla♡

2018-08-30
Troja8
Troja8
Barn på 1 år och 7 månader

Säger som övriga ta upp det med BVC för att få tips ochråd

2018-08-30
missmadde
missmadde

Tycker du ska höra med BVC, bolla lite. Är det kolik så vet jag flera som fått akupunktur o det har hjälpt 👍

2018-08-29
Lily1988
Lily1988

Vår son skrek konstant på kvällarna, pratade med sköterskor ang d-droppar (har provat dom i olja, vatten & sempers - inget resultat) han har även järndroppar då han är förtidigt född, då sånt kan ställa till det provade vi att vara utan någon vecka men vart inte bättre för det, han har tydligen fått bröstet för mycket, varje gång han skrikit & lite däremellan. Så slutade att ge bröstet jämt och försökte med napp (som han ej gillar) eller mitt finger i hans mun & de funkar...

2018-08-29
Melker18
Melker18
Barn på 1 år och 9 månader

Håller med föregående om att det är bra att höra med BVC så att man kan få råd och framförallt stöd om det är kolik. Mitt bästa råd som hjälpte mig igenom koliktiden med sonen var att ha honom i bärsele och sen sitta på en pilatesbollen och hoppa upp och ner. Funkade till 100%.

2018-08-29
Stampe87
Stampe87

Våran son var likadan, jag gör magmasage och ibland lägger jag ner han i ett mörkt rum och ligger jämte klappar han mjukt över huvudet det brukar lugna ner barn med.

2018-08-29

Bara för att barnet skriker så behöver det inte vara nödvändigtvis vara kolik. Kan vara så mycket annat. Har ni varit till en barnläkare och undersökt detta? Kollat med bvc?

2018-08-28
flingan32
flingan32

testa med massage. Det finns en massage som ska hjälpa och förebygga kolik. hör med bvc det var där jag fick tips om massage och hålla benen uppe.

2018-08-28
matildastefan
matildastefan
Barn på 1 år och 7 månader

Har du läst om kolik på 1177? Där finns en del tips och saker som man kan prova för att se om det blir bättre. Att barnet blir lugnt när det ammar ka bero på att suga är spädbarnets enda sätt att lindra sina problem, de har inget annat. Dock kan det förvärra problemet om det är magont, om orsaken till skriket är något annat än hunger. Du kanske borde kontakta BVC och beskriva hur dina dagar ser ut så du kan få råd och stöd därifrån? Det är ju oerhört tärande för samtliga i familjen att ha det på det sättet. Hoppas det blir bättre snart.

2018-08-28
Tessan U
Tessan U
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...