App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bråkiga barn

Hej. Vår lilla är ca 1,5 år. Inne i värsta trots åldern. Allt man får tag i ska tydligen slängas. Eller så ska man slå på en. Vi försöker förklar att de gör ont eller att sakerna kan gå sönder. Finns det någon som har några tips och idéer på vad man kan göra? Känns helt hjälplöst ibland, men de kanske hör till helt enkelt och blir bättre med åldern... Tacksam för alla svar.

2018-08-28
Mars2017
Mars2017
Barn på 3 år

Har samma problem, dottern är 2,5år, ska testa att vara än mer tydlig med att avleda..MEN samtidigt vill man ju oxå säga att det är inget ok beteende, så hur ska man få fram det budskapet lixom? Och någon som skrev att hennes barn inte är såna tidigare här, ja men vad bra, grattis till dig då...det är en del barn som har en period av detta o då önskades mer tips för det i inlägget!

2018-10-20
Lily1988
Lily1988

Samma här! Tänkte på det senast idag. Vi har testat att bli ”ledsna på riktigt” när han slår på oss, typ gått och satt mig i ett hörn. Då har utbrottet slutat och sonen har stannat upp och sett ut som han skäms lite och tänkt efter. Kanske ger det effekt, ingen aning. Ska testa att avleda mer som någon annan skrev, för att säga till på skarpen, varna och ta ifrån leksakerna han kastar hjälper inte just nu iaf. Men kanske i längden? Blir tokig på det här med att inte veta vad mitt lilla hjärta tänker eller känner♥️

2018-10-20
Grodanmalin
Grodanmalin
Gravid i vecka 39

Flingan32: Hur tänker du att din kommentarer är ett bra svar eller hjälper ts med det hen faktiskt undrar över?

2018-10-20

Alla barn är inte så i den åldern, vi har tre barn och en av de är nu 19 månader. Vi har aldrig haft det problemet.

2018-10-20
flingan32
flingan32

Åh va skönt att det inte bara är vi! Skulle just skriva ett inlägg om detta men så läste jag ditt. Vi har samma problem med våran son som är 20 mån. Han puttas slåss och slänger allt. Kan vara hur go glad och duktig sen bara vänder det. Och när han är trött är han som värst. Har också försökt att vara bestämd på ett ett argt sätt eller ett lugnt men inget biter. Ska åxå försöka börja med att avleda istället! Hoppas det kan funka! Är så tråkigt när andra börja tycka att våran lille goding är ”en bråkstake”! Då blir man ledsen i mammahjärtat!

2018-10-20
Ejervallskan
Ejervallskan
Gravid i vecka 33

Åh vad skönt att läsa att man inte är ensam i detta! Såååå frustrerande att nästan jämt gå och känna sig arg eller att nej är det vanligaste ordet här hemma., speciellt när man inte vet exakt hur mycket barnet förstår när man försöker förklara. Får bara supergälla skrik till svar på allt här hemma och det gör en inte mindre frustrerad.
Har inte ett enda tips men följer helt klart om någon kommer med bra knep😩

2018-08-28
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader

Har exakt samma problem med vår son som också är född i mars, tips från svärmor som är förskolelärare sen många är att inte ge oönskat beteende någon uppmärksamhet utan så fort han kastar, slåss eller liknande försöka distrahera och avleda med något annat. Jag brukar försöka med en sång, fråga efter olika kroppsdelar eller vart bollen är 😂 Funkar oftast men inte alltid

2018-08-28
Angelicaetzner
Angelicaetzner
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...