App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förskola under föräldraledighet

Jag är gravid i vecka 30 med vårat andra barn och är just nu sjukskriven på heltid pga. foglossning. Har dottern 15 timmar i veckan på förskolan och min tanke har varit att ha henne där 15 timmar i veckan efter att syskonet kommit också. Men nu börjar mammahjärtat tveka, klart hon ska vara hemma med mig och bebisen. Men om hon får bestämma så vill hon vara på förskolan, imorse när jag lämnade var det 2 personal ute med 3 avdelningar vilket är ca 35 barn. Kände bara: nej! Ville inte lämna henne där och nu är jag så osäker på hur jag ska göra. Hur har ni gjort?

2018-08-27
Lilsof
Lilsof
Bebis på 16 månader

Hade jag denna möjlighet, skulle jag vara hemma med mitt barn. Så som det ser på dem flesta förskolor så är det stora barngrupper, o för lite pedagoger. Finns en del outbildade oxå. Har själv en liten plutt som ska börja förskolan i mars men då går jag ner i tid o jobbar 50%
Lycka tilll oavsett hur du gör 🌸

2018-08-30
Dada78
Dada78

Jag förstår absolut resonemanget med att ha barnet hemma när man är föräldraledig. Men vår dotter älskar sin förskola och där har de 3 pedagoger på 12 barn. Der är en privat verksamhet och jag märker sån stor skillnad mot kommunal förskola (tråkigt nog).
Jag hade absolut kunnat roa min dotter om dagarna när jag vart hemma, men den glädjen hon får av att vara på förskolan, varför ska jag ta ifrån henne den?
Här i Stockholms kommun är det tillåtet med heltid även vid fl. Men vi har beslutat att dottern ska gå halvtid och 4 dagar i veckan. Och som sagt, hon trivs så bra på förskolan att hon inte ens vill gå hem om dagarna :)

2018-08-29
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Min syster hatade vår lillebror i flera år eftersom han var orsaken till att hon förlorade sina kompisar på förskolan,. Det var när hon var 3 år och innan 15-timmars möjligheten kom,. Det går 168 timmar på en vecka, 15 timmar är mindre än 10% av den tiden,. Och hur kul är det egentligen att titta på medan mamma fokuserar på den som måste ammas? Mitt mammahjärtat värker mer när jag måste ta min son ifrån en rolig aktivitet på föris än av att veta att han har roligt utan mig

2018-08-29
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Jag kan förstå resonemanget att barnet har det tryggast hemma, klart med föräldern som älskar de mest av allt! MEN, en 2,5-3åring behöver stimulera oxå, alla barn är olika, o man vet aldrig hur barn nr 2 är, kanske med kolik o flera månader? Och att då ha DN busig, trotsig o envis 2,5-3årinng på det hemma som kräver stimulans o behov osv, ja det kan bli tufft! Man gör som man själv vill anser jag o ibland behövs tom MER än de där ynka 15tim i veckan för vissa föräldrar faktiskt. Vill barnet dessutom själv gå till fsk o saknar det, ja då finns det ingen anledning att hålla det hemma bara för att...lycka till!

2018-08-29
Lily1988
Lily1988

Då har du en väääääldigt bra förskola isf! Grattis!

2018-08-28
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

I den kommunen jag arbetar i är det 14 barn och fyra personal på set, ganska OK. Men jag tycker ändå inte man räcker till. Speciellt inte om det finns barn i gruppen med särskilda behov. Att få resurs är helt hopplöst. Jag anser att barnen har det bäst hemma så länge barnet är i förskoleåldern. Föräldrarna är alltid bäst i alla lägen.

2018-08-28
4a flickor
4a flickor
Bebis på 16 månader

Fast dom är alltid full bemanning på dotterns förskola, alltid samma vikarier. Det går 14 barn per avdelning med 3 pedagoger på varje. Så jag ser inga problem med personalbrist på förskolan. Sedan varför endast 2 personal är ute på gården med alla är en helt annan fråga.

2018-08-28
Lilsof
Lilsof

Kolla Förskoleupproret på facebook. Personalen går på knäna med för stora barngrupper på för få personal. När folk saknas får man inte ta in vikarier för att förskolan har inte råd.

2018-08-28
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Jag ska hålla min dotter på 4 år hemma nu när lillasyster kommer. Men bara i tre månader eftersom man annars blir av med sin plats. Men jag kommer låta henne gå när hon själv vill, absolut inte 15tim/vecka. Jag är själv förskollärare och tiden med sitt nya syskon och sin mamma/pappa är så värdefull och det går fort. Tänk inte -att hon har det bättre på förskolan! För så är det tyvärr inte med tanke på barnantal och få personalgrupper så går det absolut inte jämföra..

2018-08-28
4a flickor
4a flickor
Bebis på 16 månader

Vår dotter går på förskola nu när jag är hemma med vår son. Hon går 4 dagar i veckan. När vi ska hämta henne kommer hon fram och kramas. Sen när vi närmar oss grinden och ska gå ut så vill hon ABSOLUT inte gå hem 😂 Vår dotter är 2 1/2 år. Tror barn i den åldern säger till om de inte vill gå på förskola.

2018-08-27
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Mina kommer vara 3 och 4 när vår bebis nr 3 kommer och tycker att i den åldern behöver de förskolan :) Hade tyckt annorlunda om barnen var mindre! De har ju massa vänner å pedagoger de kommit nära! Lämna du med gott samvete,hon säger till annarrs😊

2018-08-27
8kee6
8kee6

Hon är tre år och är van att gå heltid på förskolan. Hon älskar förskolan och vi har precis vart hemma 3 månader tillsammans under sommaren och hon har tjatat om förskolan.

2018-08-27
Lilsof
Lilsof

Hur gammal är hon? Du kan ju känna efter själv när bebisen har kommit,hon måste ju inte gå alla 15 tim (om hon inte själv vill då) Jag var hemma med båda tills andra barnet 1,5 år och det gick bra och jag ångrar inte det valet😊

2018-08-27
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...