App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Svår inskolning, hjälp!!

Hej! Min son är 22 månader och började för 1 vecka sedan att skolas in på förskolan. Som person är han oerhört känslig och vi visste redan från början att det här inte skulle bli lätt. Mån-tors var vi där 8-11, på torsdagen testade vi att jag lämnade rummet vid samlingen, tydligt och klart. Efter 30 sek började han gråta hysteriskt och ingen fröken kunde trösta så jag fick komma in igen och han lugnade sig. På fredagen var vi där 8-12, han somna i vagnen 10.45. Han vågar aldrig lämna min sida, eller gå fram till någon leksak på eget initiativ. Eller om en fröken försöker få honom med till en leksak. Nu vaknade han förkyld (söndag morgon) Och kan allt så ej gå till förskolan i morgon och fortsätta inskolningen utan nu blir det ett glapp. Hur ska vi fortsätta med inskolningen när han blivit frisk? Vill ni som haft kämpiga inskolningar tipsa om hur ni gjorde för att få barnet tryggt??

2018-08-26
tigertiger123
tigertiger123
Bebis på 13 månader

Alla barn är olika oavsett ålder. Vissa barn behöver knappt inskolning utan tycker det är spännande med ny plats och nya leksaker, medan andra behöver betydligt längre tid på sig att bekanta sig med personal, lokal och de andra barnen. Om du har möjlighet så fortsätt med samma tider och sedan öka veckan därpå.
Som förra skrev, försök och vara glad och positiv och när du lämnar dit barn dra inte ut på det utan låt det gå fort och skicka ett sms/ring till personalen och fråga hur det går efter en stund.

2018-10-24
margus29
margus29

Kan börja med att berätta att runt 18 månader och fram till 2,5 år så är barnen mer känsliga för separation och när vi frågade bvc om lämplig tid för inskolning så var det enkelt svar helst innan den perioden då de inte hunnit bli separationskänsliga än. Har hört flera mammor som berättat om svåra inskolningar just i den perioden, så det man kan försöka göra är att vänja barnet någon stund i taget att man kommer tillbaka och att vara glad när man går för då blir barnet tryggt när de ser att föräldern är glad och trygg med att lämna. Vi har följt bvc rådet och våra barn började förskolan från 1 års åldern vilket gått på bara någon dag men det var så klart ledsna miner första två veckorna. Men litar man på personalen och är glad när man lämnar så brukar det visa sig snabbt på barnets trygghet också. Hoppas att det här hjälper något.

2018-10-24
flingan32
flingan32
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...