App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Blodigt avslag - hur länge?

Hej på er! Födde min kära dotter för ganska exakt 3 veckor sedan. Har sedan dess haft mestadels blodigt avslag, alltså klarrött och väldigt få dagar har det varit mer brunaktigt. Vet inte om det till saken hör att jag syddes några stygn efter slidväggen pga en blodutgjutning/blåmärke som sprack och gjorde att jag förlorade ca 1 l blod. Är detta normalt? Jag blöder i mängd mycket mindre än när man har mens, men det är ändå störigt liksom.. En annan fråga är kring dessa stygn. Jag och sambon låg för första gången igår och efteråt såg jag att ett utav stygnen lossnat. Vad jag vet ska dessa ändå lossna kring 2-3 veckor efteråt, så kan det ha varit på väg att lossna och av samlaget så for den eller bör jag oroa mig?

2018-08-25
rebeckahs
rebeckahs
Barn på 1 år och 7 månader

Man kan blöda upp till 8 veckor efter förlossningen..

2018-10-27
flingan32
flingan32

Mitt avslag slutade precis 1 månad efter förlossningen :)

2018-10-23
Barn på 1 år och 6 månader

Blödde också flera veckor.
Ett av mina stygn lossade för snabbt (inte pga sex dock) vilket resulterade i ett hål i ena yttre blygdläppen som fortfarande finns kvar. Var och kollade upp de några veckor efter förlossningen när vi upptäckte det och bm sa bara de syr de ihop nästa gång...

2018-10-21
1992Frida
1992Frida

Det är olika hur länge/mycket man blöder. Vill minnas att jag blödde ca 2-3 veckor och sen var det bara brunaktiga flytningar. Allt verkar vara normalt så länge det inte kommer stora klumpar eller luktar illa. Läs på 1177 eller ring din BM om du är orolig! Gällande sex så säger jag som föregående - använd kondom medan du blöder och gärna extra glid ⭐️ (ni kanske gjorde detta för jag ser inte att du skriver varken eller) stygnen ska lossna (förutsatt att de sytt med sådan tråd men det verkar vara allra vanligast) så det är säkert helt normalt men du kanske känner om det börjar kännas konstigt - på efterkontrollen så kollar BM så att allt ser bra ut så den kan du boka in så snart avslaget är över

2018-10-21
MammaKotte
MammaKotte

Det jag vet att man ska använda kondom om man nu vill ha sex när man fortfarande har avslag p g a infektionsrisken. Jag fick infektion i livmodern ( inte p g a sex) utan fick det p g a att jag fick det ändå .. fick hör feber och fruktansvärda smärtor i underlivet och fick vara inlagd på specialavdelning i tre dygn med en 5 dagars bebis.. med intravenös antibiotika för man kan annars dö av den infektionen. Så ta det lugnt med oskyddat sex innan avslaget har slutat.

2018-10-21
flingan32
flingan32

Jag blödde i 6 veckor med båda barnen och det var först den sista veckan som det var mer brunt.

2018-08-26
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Jag blödde i sju veckor efter min första så det är bara att härda ut.

2018-08-26
JosefineRoos
JosefineRoos
Barn på 2 år och 2 månader

Känns det ok med sex och lusten finns så är det bara att köra på, men använd kondom så länge du blöder för att inte få infektion.

2018-08-25
Madde90h
Madde90h

Det är normalt att blöda så som du gör, har för mig att jag också blödde lite flera veckor efter förlossningen. Dock ska ni INTE ha sex medan du fortfarande har avslag!! Det är risk för infektion! Invänta att du slutat blöda och gärna efter efterkontrollen också.

2018-08-25
Louisemyrback
Louisemyrback
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...