App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Inskolning ettåring

Av olika anledningar har jag och sambon beslutat att skola in vår nyblivna ettåring och det har funkat bra lämna men hen vägrar att äta lunchen där vilket ofta beror på att hen är trött samt att hen ännu inte sovit där. Jag börjar att bli stressad då jag snart börjar jobb och är orolig för om hen kommer äta samt sova. Snälla säg att det finns någon här inne som haft samma problem oavsett ålder där allting gått bra.. jag kan liksom inte ha fler föräldrardagar.

2018-08-25
peanutbunny
peanutbunny
Gravid i vecka 32

Ditt barn dom är endast 1 år kanske behöver ha en liten vila på typ 15 min på fm?? Så hen håller dig vaken fram till lunchen, äter och sedan vilar med alla andra? Vi skolade in vårt första barn när han va precis ett år och det va enda sättet att få honom att orka vara vaken över lunchen. Dom fick söva honom i vagnen i kapprummet ca 9 och väckte honom till samlingen 9.30.

2018-08-26
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Tack för svaren :-) jag kommer jobba deltid ett tag just för att undvika att dagarna blir för långa. Hen är allt som oftast väldigt duktig på att äta vilket förstärkt oron då hen vägrat på skolan. Men jag får ha is i magen och tänka att det löser sig. :)

2018-08-26
peanutbunny
peanutbunny
Gravid i vecka 32

Vår dotter var liten i maten som ettåring och ville helst bara amma, hon har dessutom alltid sovit skitdåligt dagtid och bara vid bröstet. Hon började förskola då hon var 1 år och en månad. Hon både åt och sov där, efter någon vecka, gick hur bra som helst! Gick 50% ett tag men kunde snart vara där heltid. Försök ha lite is i magen, det kommer att gå bra, barnet måste få en chans att komma in i rutinerna, det kommer säkert att gå jättebra. Men oron känner jag igen 😍

2018-08-25
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Får hon mat efter vilan? Vi brukar erbjuda macka eller en sparad tallrik med mat till barn som av olika anledningar inte vill äta under lunchen.

2018-08-25
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Vår dotter var visserligen 1 år och 5 månader när hon började på föris. Men hon åt nästan ingenting i början och sov kanske 15-20 minuter i början. Reagerade på ALLA ljud och vaknade av minsta lilla pip.
Men nu när hon har gått i 1 år så äter hon som en häst (det började hon med efter ca 2-3 månader) och sover betydligt bättre. Barn brukar anpassa sig väldigt lätt när inte föräldrarna är där också :)

2018-08-25
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...