App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Katastrof-inskolning

Vi har en kille på 2 år och 3 mån som nu ska börja förskolan. Vi är i slutet av andra veckan nu och det är katastrof. Han hatar det, vill bara gå hem. Vi har bara kunnat lämna honom ensam i 10 min innan dom ringde tillbaka oss. Vi får vara där 2 h/dag, och känner inte att hon som ska ta hand om bår son tar några initiativ att lära känna honom extra väl. Han är lite blyg/svår men går jättebra att lämna iväg till barnvakter osv vilket vi gjort ofta sen han var ca 6 månader. Den senaste veckan har vi fått gå hem tidigare eftersom han bara har skrikit. Jag vet inte vad jag ska göra! Är desperat, känns så jobbigt och får bara ångest när jag tänker på det. Någon med tips eller liknande erfarenhet?

2018-08-23
Barn på 2 år och 2 månader

Skriver som förskollärare och detta är tufft, vet precis hur det kan va. Från erfarenhet som förälder men även som pedagog. Tror att personalen i detta fall behöver lägga om inskolningstiderna. Kör heldagar typ 9-14 där du är med hela tiden och pedagogerna bara syns i bakgrunden. Tar det två veckor till så får det göra det! Ha tålamod och hjälp barnet att först bli trygg med miljön och sen barn/personal. Lycka Till!

2018-08-26
4a flickor
4a flickor
Bebis på 16 månader

Ja ibland kan man ju ifrågasätta personalens kompetens :/ Hoppas ni hittar en annan förskola som ni trivs bättre på :)

2018-08-25
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 9 månader

Det är ett föräldrakooperativ och det känna väldigt flummigt. Liten förskola med totalt 20 barn, vilket var det vi gillade. Har skolat in o 2 veckor nu och är helt med på att det kan ta tid, men känslan är att det blir sämre och sämre för varje dag. Vi försöker ge personalen plats att ta vår son, men dom tar inte initiativet. Vill inte ens hjälpa honom på toaletten trots att vi bad om det. Det känns konstigt och vi är inte trygga med dom, då speglar det ju säkert av på vår son med. Men får försöka hitta en annan förskola helt enkelt!

2018-08-25

Jag är förskollärare själv och jag undrar då vart är kollegorna ? Förstår att man i början är en som har ett övergripande ansvar men om man inte klickar med barnet i fråga så får någon annan ta över, skall ju inte tvingas på barnet. Alla klickar ju inte direkt ? Men bra att ni letar vidare be om att få hälsa på och så innan så ni får en känsla om det kan vara något för er eller inte. Sen vet jag inte hur verksamheten ser ut i allmänhet är det ert föräldrakooperativ eller en kommunal/privat fsk? Tycker de låter konstigt att chefen jobbar på golvet ?

2018-08-24
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Vilken typ av inskolning har förskolan? Hur länge var ni föräldrar med? Vissa barn behöver mer tid att känna sig trygg på förskolan. Att föräldern behöver vara mer lite längre på dagen och känna in miljön och prata med fröknarna så barney ser att ni är bekväm med respektive fröken. Var med och lek, ge personalen utrymme att ta kontakt med ditt barn. Hjälp dom med att visa att det är roligt på förskolan (även om det inte verkar så just nu).

2018-08-24
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 9 månader

Vi hade en liknande situation med dottern. Hon som ansvarade för henne kändes helt fel, men vågade inte riktigt säga ifrån eftersom det kändes som att jag skulle framstå som en hönsmamma. Men dottern gillade verkligen inte henne och grät så fort hon fick syn på henne. Vi hade väl tur kan man säga, pga en sammanslagning med en annan avdelning bytte kvinnan avdelning och dottern fick helt annan personal som vi snabbt märkte var så mycket bättre. Med facit i hand skulle jag önskat byta ansvarig men förstår att det är en helt annan situation om hon är chef på fsk. Men kanske värt att försöka på något snyggt sätt, om det är svårt att få plats på annan fsk.

2018-08-24

Jag ringde bara och sa som det var: att vi inte kommer tillbaka! Berättade allt vi upplevt och pedagogen höll med i mkt av det jag sa och bad mig ringa förskolechefen, men tyvärr var hon på påskledighet! Jag var hemma med båda till stora nästan var 3 år och visst är det inte alltid enkelt men hellre att de är hemma o trivs än är på ett sketställe! Det är sån liten tid de är hemma ändå❤️

2018-08-24
8kee6
8kee6

Vi har pratat lite lätt om att det inte känns så bra, men det är svårt eftersom hon som tar hand om vår son är chefen för förskolan. Det hade känts lättare att prata med någon annan som på ett bra sätt hade kunnat ta upp det med henne. Men vi får bara ta tjuren i hornen och göra det. Vi letar även ny förskola, men precis som det var för er så känns det som att det tar ett tag innan vi kan hitta någon. Jag är hemma med 7 mån gammal lillebror, och har varit hemma med båda hela våren och sommaren, men känner att det är väldigt tungt nu att ha båda hemma samtidigt. Men i värsta fall får det såklart bli så! Tack för stödet!

2018-08-24

Känns det inte rätt så kolla andra förskolor! Vi tog ur våra barn efter 3 dagars inskolning för det var katastrof!! Jag märkte att barnen inte ville vara där å ville bara gå hem å det kändes inte bra i magen! Nu går de på annan förskola å det gick bra att lämna redan första dagen! Härlig miljö och lugna,trygga pedagoger! Tack å lov att vi bytte!😊Visserligen fick jag vara hemma i 4 månader med barnen o plugga samtidigt (pga att vi inte fick ny plats direkt) men värt varenda sekund! Man ska kunna lämna å känna att barnen är trygga å glada men också att du är trygg och glad när du går till jobb/skola❤️

2018-08-24
8kee6
8kee6

Du får ju börja med att prata med personalen. De är ändå dom som ska jobba med din son. Förklara hur du/ni upplever.

2018-08-24
Mars2017
Mars2017
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...