App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

10 månaders matvägrar.

Min tjej har ända sen hon började prova mat vid 4 månader älskat mat, hon har alltid ätit hur bra som helst. Men för ca 1,5 månad sen så vände det och hon började vägra äta. Det som fungerade var smörgås, frukt och pasta. Ibland potatis/potatismos. Hon fick 4 tänder samtidigt just då så trodde att det berodde på det och att det skulle gå över, men det har bara blivit värre. Hon har nästan alltid fått burkmat men ratar alla sorter nu. Hon ratar även maten jag lagar. Sen någon vecka tillbaks så går det inte att få i henne macka heller. Kanske en halv. Ibland äter hon lite frukt men vill knappt ha det heller. Hon äter just nu kall korv. Typ endast det.. Först tänkte jag att hon kanske inte behöver lik mycket mat just nu men samtidigt så har hon gått från att äta välling/ersättning en gång/natt till två, ibland tre... så jag tror ju att hon är hungrig ändå. Är det här vanligt? Hon har gått från att äta i princip allt till bara kall korv.. 😕

2018-08-23
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Min flicka gjorde också så. Hon åt bara gröt och ersättning, mer på nättarna då.
Det höll på i flera månader tillslut bytte jag ut ersättningen mot vanlig mjölk som jag värmde lite.
På morgonen fick hon gröt, till lunch vet jag att jag gjorde köttfärssås som jag fick kladda lite med på hennes läppar för att hon skulle smaka på det. Och så började hon äta igen. Tog väl en vecka kanske men nu äter hon i princip allt.

2018-08-24
Dani9211
Dani9211

Nu är vår tjej lite äldre, hon är snart 2. Dom senaste månaderna har hon levt på 3 bananer/dag, välling till natten och ev nån tugga gröt till frukost. Va lite orolig i början då hon också alltid slängt i sig mat! Men hon va sig själv hela tiden, glad och full med energi. Så jag lät henne äta sina bananer och för en vecka sen släppte det. Nu äter hon nästan precis som innan. Man känner ju sitt barn bäst men så länge jag kände igen henne va jag lugn.

2018-08-23
Emma_isa
Emma_isa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...