App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Graviditetspenning/H​avandeskapspeng

Jag undrar om det är svårt att få graviditetspenning? För när jag fyller i på försäkringskassan så fyller jag inte i så mycket om mitt jobb som jag antog att man behövde. För då blir det bara att de läser vad jag är anställd för och vart Kan det verkligen säga så mycket för dem på FK? / Vilsen gravid tjej 😳

2018-08-23
Guldiz
Guldiz
Gravid i vecka 33

Jag skickade en egen bilaga på flera sidor där jag utförligt beskrev vad ingår i mitt arbete. Var suuuperspecifik på alla saker som hade med fysisk belastning att göra, men även andra uppgifter. Jobbar som förskollärare och fick min grav.peng beviljat. Sedan är det alltid bra att ringa fk och prata med dem om du känner dig osäker.

2018-08-23
Alionken
Alionken

Det beror på om du ska söka bara för de sista två månaderna eller tidigare. Jag har sökt från v26 pga av risker i arbetet och behövde då inte fylla i något direkt. Sen får arbetsgivaren beskriva riskerna och varför jag inte får jobba.

2018-08-23
Gravid i vecka 25

Jag skrev allt vi gör på jobbet & alla risker ( undersköterska ) blev beviljad direkt 😊 nog inga problem bara du skriver utförligt.

2018-08-23
Lica92
Lica92
Bebis på 17 månader

Tack för ditt snabba svar Emliw! Ska slå dom en pling så får dom guide mig ☺ Trodde det skulle gå smidigt på nätet men det blir aldrig som man tänker sig 😂

2018-08-23
Guldiz
Guldiz
Gravid i vecka 33

Du behöver skriva utförligt dina arbetsuppgifter och hur en vanlig dag ser ut. Jag skickade in ett sånt och min chef skickade även in ett som hon skrivit. Jag är elevassistent till barn med utvecklingsstörning och det var inga som helst problem att få beviljat. Ring försäkringskassan och fråga vart du hittar alla papper att fylla i, dom är jättetrevliga och hjälpsamma 😊 lycka till!

2018-08-23
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...