App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Att amma ute bland folk

Hej är första mamma och känner mig instängd i mitt hem. Jag har problem med att amma ute bland folk. Jag använder amningsnapp vilket jag tycker de blir svårt att inte visa hela bröstet när jag bytar. Jag skulle vilja hitta på något om dagarna. Tips?!

2018-08-23
Tornqvistemma
Tornqvistemma
Bebis på 3 månader

Bröstmjölken kan förvaras 3 dygn i kylskåpet och 3 eller 6 månader i frysen.. nu är det gravidhjärna här just nu.. tror att det var 6 månader men helt klart 3 månader i alla fall.

2018-08-25
flingan32
flingan32

Man vänjer sig med andra och tredje barnet, jag har haft amningsbehåar och linnen, tröjor som är lätt att amma i. Sen brukar jag inte heller bry mig om vad omgivningen tycker heller.

2018-08-25
flingan32
flingan32

Precis så känner jag. Vi brukar handla och uträtta ärenden när han sover. Sen stressar jag mkt när vi är ute för han kan ju vakna. Men jag har alltid sambon med mig för jag vågar inte ge mig ut än själv men de kommer väl. Vad skönt att veta att detta är normalt!

2018-08-25
Tornqvistemma
Tornqvistemma
Bebis på 3 månader

Min dotter ammade jättemycket i början och då hade hon ingen särskild tid mellan amningarna, ibland var det bara 10 minuter och hon ville amma igen. Det är tufft en period men det blir lättare. När sambon var borta på dagarna levde jag på soffan framför tvn och hade svårt att förflytta mig på hela dagen då min dotter bara skrek om hon inte fick närhet. Men det kommer att bli lättare och barnet kommer att utvecklas. Varje vecka kommer att se olika ut och ditt barn kommer att bli mer och mer självständigt. Man behöver inte stressa på det och inom några veckor kommer det kännas lättare. Så blev det i alla fall för mig. Är det så att du vill komma iväg en stund hemifrån så kan du pumpa ur, handmjölka, använda mjölkuppsamlare eller vad man nu föredrar och spara i frysen, då kan man lämna barnet med pappan eller med någon annan närstående om man behöver lite andrum. Jag tycker i alla fall inte det är särskilt kul att vara ute med en oberäknelig bebis på stan eller i affären och man ska hålla reda på närmsta bänk för att mata bebisen eller stressa igenom ärendet bara för att slippa utsättas för det. Har själv känt mig tryggare om jag haft med mig pappan samtidigt med barnet, det har varit skönt med ett moraliskt stöd 😅

2018-08-25
Flingan92
Flingan92
Barn på 1 år och 9 månader

Du gör ingenting fel! Alla barn är olika min son ammade också jätteofta tills han va 3 månader, därav tyckte jag det va skönt att pumpa så att man kunde gå iväg och han ändå fick mat.

2018-08-25
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Okej skönt att höra att de i te bara är jag. Han blev 5 v i onsdags.

2018-08-25
Tornqvistemma
Tornqvistemma
Bebis på 3 månader

Periodvis har min tjej varit likadan men det har varit under de här utvecklingsfaserna då de tar ett extra skutt i utvecklingen. Jag tror inte att du gör något fel alls, amningen är ju både mat, närhet och trygghet för barnet. Hur gammal är ditt barn Emma?

2018-08-25
Flingan92
Flingan92
Barn på 1 år och 9 månader

Flingan92 så långt mellan kan inte jag amma. De dröjer inte ens en timme ibland mellan mina amningar. Han blir så skrikig att jag ger han bröstet och sen somnar han och då kan han sova mellan 2-4timmar. Han får bröstet ca en halv timme. Vad gör jag för fel?!!

2018-08-25
Tornqvistemma
Tornqvistemma
Bebis på 3 månader

Ja, med kylklampar så höll det sig fint, men de är ju förstås beroende på hur länge man ska va iväg :)

2018-08-24
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Hur förvarar man bröstmjölken på bästa sätt då ? I kylväska ?

2018-08-24
Flingan92
Flingan92
Barn på 1 år och 9 månader

När jag var ute på stan eller likande som inte har amningsrum så hade jag alltid med pumpad mjölk som jag kunde värma med hjälp av varmt vatten i termos som ett vattenbad. Tyckte det funkade bra då jag inte va bekväm att amma offentligt så man ändå kom ut

2018-08-24
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Mellan 2-4 timmar mellan amningarna. Ibland har hon svårt att äta färdigt fast vi är hemma och då blir de tätare mellan amningarna, hon blir väldigt lätt distraherad av saker som rör sig omkring och kan mitt i alltihop stanna upp och skälla ut bröstet och tar man ögonkontakt med henne så börjar hon le istället så amningsstunderna är väldigt varierande vilket också känns lite jobbigt med tanke på att göra de offentligt. Sen gör de väl inte saken bättre att man som mamma är nervös inför de heller.

2018-08-24
Flingan92
Flingan92
Barn på 1 år och 9 månader

Jag har också använt amningsnapp. Hade en amningponcho/scarf från les enfants (finns en mängd liknande men gillade den bäst då den är rätt tunn och såg ut som en vanlig snygg scarf mellan amning) som var min räddning. Då kunde jag ta på nappen i lugn och ro under scarfen utan att någon såg och när det väl var klart kunde jag snabbt lägga dit bebis så mitt bröst inte var ute in public längre än för någon som inte använder napp. Med lugn och försiktighet behövde bröstet aldrig sticka ut alls när ponchon användes. Och ju längre tiden gick ju snabbare blev jag med nappen, så tycker verkligen inte du ska ge upp! Köp någon/några snygga ponchos bara😊 Den från les enfants är lite dyrare men testa med en billig från typ vila/lindex och testa hur det känns. Funkar det bra kan du ju kolla vidare på att investera i dyrare/finare. Lycka till!!

2018-08-24
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader

Hur ofta/länge ammar ni?

2018-08-24
Tornqvistemma
Tornqvistemma
Bebis på 3 månader

Jag upplever samma sak. Min dotter är snart 3 månader och jag är så orolig när jag är ute med henne att jag ska behöva mata henne i affären. Detta gör att om jag tom tycker det är jobbigt att besöka bvc för jag kan under tiden där behöva amma. Vi helammar fortfarande. Har vid något enstaka tillfälle lämnat henne med min sambo när hon sover för att på så sätt komma ut och hand la mat eller kläder. Tycker det känns svårt att hitta platser att amma på. Finns inte amningsrum i staden jag bor i. Vet inte heller vad jag ska göra så du är inte ensam. Tacksam att du startade tråden, behöver både pepp och goda råd för att kunna känna mig mer bekväm. 🙄

2018-08-24
Flingan92
Flingan92
Barn på 1 år och 9 månader

Tack så mkt för alla ers tips. Jag har beställt hem 2 ponchos så får vi se. Jag vill ju gärna inte ge upp.

2018-08-24
Tornqvistemma
Tornqvistemma
Bebis på 3 månader

Jag har en son själv nu, första, på cirka tre månader som jag helammar. Jag förstår att det kan kännas jobbigt, men samtidigt ska du inte behöva detta. Då du enbart ger ditt barn mat, INGET annat. Enligt mitt tycke fläshar du inte brösten, allt du gör är och ger ditt barn mat. Det är helt naturligt! Så för mig var inte rädd, utan känns det inte allt för jobbigt så tycker jag gå ut och hitta på saker samt att när ditt barn är hungrig så ge mat och ta fram maten. Folk som ser det på annat sätt eller ens tycker inte det passar sig tycker jag ska ge en bra förklaring på varför det inte passar sig att ge sitt barn mat genom bröstet?! Men gör det som känns bäst för dig, men jag tänker alltid så när jag amma ute: att jag faktiskt bara ger mitt barn mat🤱🏼

2018-08-24
Nåree
Nåree

Helt normalt att en bebis så liten vill amma nästan hela tiden. De vill ha närheten och trygghet vid den åldern så det är inte bara mat. Kände precis som du. Som en mjölkko eller en jätte napp men det blir bättre. Det kommer bli längre i mellan ammningsrna och bebisen säger till när den är klar och släpper taget själv till slut. Om du tycker det är jobbigt att amma bland folk kan jag ge två tips. Ett skaffa en helt vanlig tunn poncho. Då kan du hålla på och mecka hur mycket du vill under utan att vara rädd att visa något. Två du ändå tycker att det är jobbigt ge ersättning när du är iväg och amma när du är hemma eller känner dig bekväm med att amma. Ända problemet kan vara att brösten blir stora och lite ömma om du är iväg länge och bara ger ersättning. Lycka till!!

2018-08-24
Nevery
Nevery
Barn på 1 år och 10 månader

Jag har oftast ammat i amningsrum. De finns lite överallt. Ner vi promenerade till byn gick jag inom BVC och ammade i deras väntrum för barn. Det passade mig.

2018-08-23
Isabell25
Isabell25

Använder inte amningsnapp men har från första början tyckt att amningströjor är besvärliga, fast de ska vara så smidiga. Jag kör med lite oversized t-shirts som man bara drar upp när man har lagt barnet på plats. Inga som helst problem att knäppa upp bh'n och vika undan utan att behöva känna sig blottad eller naken. Går även utmärkt att ha ett amningslinne under också. Eftersom tröjan dessutom är lite stor har man själv lätt insyn ovanifrån vid halslinningen, om man skulle behöva ha lite synlig kontroll för tex ditsättning av amningsnapp :)
Jag var inte heller bekväm med att amma offentligt i början, då dottern och jag hade lite teknikproblem först så tog det en stund och lite bök innan hon fick ett bra grepp. Men med tiden som det blev bättre, och jag hittade kläder som jag tyckte funkade, så blev jag även mer bekväm med att amma på andra platser än hemma.
Lycka till! :)

2018-08-23
xayida
xayida
Barn på 2 år

Jag har också problem med att amma ute men min räddning har vart att åka till ställen med bra amningsrum. Var på Liseberg för ngr veckor sen och i kaninlandet finns ett jätte bra rum för oss som ammar. Även på Ullared vid restaurangen och i leklandet högst upp😀 lycka till och hoppas du gör de du känner är bäst för dig😘

2018-08-23
Sandrakarlsson90
Sandrakarlsson90
Barn på 1 år och 9 månader

Du ska absolut inte känna dig som en dålig mamma om du går över till flaska!! Jag började ha med mig flaska till dottern redan när hon var 3-4 veckor. Slutade sen amma henne helt vid 4 månader (trappade ner från hon var ca 3 månader). Sonen fick flaska från han var 1 vecka. Så delammade jag och slutade amma när han var strax över 3 månader då han aldrig kändes nöjd. Nöjd son = glad mamma = happy life.
Inget av mina barn har mått dåligt över att få äta ersättning. Så tycker du det känns bättre, så kör på flaska 😊

2018-08-23
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Amningskläder och öva hemma hur du undviker atr flasha brösten för mycket :)

2018-08-23
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Ibland använde jag även en sjal men tyckte var väldigt varm och besvärligt. Men kanske passar dig :)

2018-08-23
Emawestin
Emawestin

Jag hade också amningsnapp och håller med att det var krångligt. Men brukade ha amningslinne plus skjorta/kofta och kunde då sätta dit nappen samtidigt som man döljde med klädesplagget. Lite krångligt men men gick iaf :)

2018-08-23
Emawestin
Emawestin

om du inte trivs alls med amning så byt till flaska, alternativt delamma? Man är inte duktig bara för att man ammar så gör det du mår bra av istället❤️

2018-08-23
8kee6
8kee6

Okej jag funderar faktiskt på att sluta amma.Detta har gjort att jag börjar må dåligt. Jag känner mig så instängd. Jag ammar hela tiden känns det som. Har en sån som är 5 veckor. Är de normalt?

2018-08-23
Tornqvistemma
Tornqvistemma
Bebis på 3 månader

Jag använde också amningsnapp och var absolut inte bekväm med att amma ute. Det var dock mest med första barnet. Denna gången var jag inte öka brydd, men ändå tyckte jag det var jobbigt.
Jag hade alltid på mig en amningströja för att visa så lite som möjligt och en amningsfilt, så då kände jag mig bekvämare. Det finns även amningsponcho som man kan använda, så man inte behöver visa för mycket.

2018-08-23
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...