App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni som flaskmatar. Tiden efter BB...

Lite nyfiken. Ni som flaskmatar eller delammar/flaskmatar hur ser en vanlig dag ut? Hur förbereder ni osv... Jag vet inte om jag kommer få mjölk i brösten så "planerar" redan plan B.. ifall amningen inte skulle funka. Om amningen inte kommer igång kan man gå direkt på flaskmatning? Vill höra lite med er hur ni gör 😊

2018-08-22
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 3 år och 1 månader

Ytterligare ett tips om det blir flaskmatning är att ha många flaskor så du inte måste ställa dig och diska med en skrikande bebis på armen typ hehe jag har 6st och då delammar jag bara

2018-08-24
Louisemyrback
Louisemyrback

Har både ammat med första o flaskmatat nu med andra. Tips på flaskmatning är att hitta en flaska som passar er. Vi kör med Mam o är supernöjda efter att ja provat många olika. Sen finns det olika ersättningar. Vi kör Nan sensitive, oxå efter att ha provat olika. Vi har förberett kokat vatten i en termos (vattnet är då ljummet/lite varmt), sen har vi en doserade med tre olika fack (finns en bra från Mam) o sen skakar vi bara flaskan o redo o ge till bäbis. Superenkelt, skönt att båda kan mata o få tid med bäbis oxå! Om du inte känner för/inte kan/inte vill eller vadsom amma så ska du inte göra det. Bäbis mår bra om föräldrar mår bra 😀 Lycka till!

2018-08-24
Lily1988
Lily1988

Fungerar det inte att amma och du väljer att ge flaska på heltid, kan jag starkt rekommendera babybrezza. Det är en mjölkersättningsmaskin/vällingmaskin som fungerar lite som en kaffebryggare, helt fantastisk speciellt på nätterna!

2018-08-24
JeanetteArvidsson
JeanetteArvidsson
Bebis på 1 månader

Hej! Jag har flaskmatat båda mina barn eftersom jag inte gillade amningen. På dagarna när vi var hemma såg jag bara till att alltid ha rena flaskor (steriliserade ej eftersom vi har bra vatten i Sverige), mikrade rätt mängd vatten till ca 37 grader, sen hällde jag i pulvret och skakade. Nätterna löste vi genom att ha 37 gradig vattenni en termos och rätt mängd skopor i flaskorna så det bara var att hälla på vattnet :) då behövde vi inte gå ut sängen. Funkade väldigt bra för oss! Man kan dela på nätterna och lätt lämna bort barnen om man behöver passning. Går bra att ge ersättning från början, man ska bara tänka på att det är någon mer svårsmält än bröstmjölk, så man kan behöva prova sig fram mellan olika märken. För oss funkade NAN sensitive väldigt bra! Lycka till!

2018-08-23

Med första barnet hade jag problem med amningen för att han sög fel. Jag hade fel teknik för att det skulle fungera. Flaskmatade i 2månader och ammade samtisigt trots såriga och ömmande bröstvårtor. Fick hjälp på amningshjälpen och efter 3 månader så fungerade amningen felfritt och jag skippade flaskan. Hade jag vetat att amning är en hel vetenskap hade jag läst på mer om det och bett om hjälp redan på BB. De på BB berättade ingenting utan bara rykte och slet i mina stackars bröst och tog fram bröstpumparna och pumpade. Traumatisk upplevelse. Men nu med andra barnet så vet jag mer hur jag ska göra :)

2018-08-23
Elavela87
Elavela87
Barn på 3 år och 3 månader

Mitt bästa tips för att lättast förbereda matningarna med ersättning är att köpa en burk med tre fack som man den häller ur pulvret ur! Vällingdoserare eller något heter det. Och sen vatten i termos med rätt temperatur! Har två barn varav båda har ätit ersättning och doseraren har varit vårat absolut bästa köp till barnen!

2018-08-23
alexandranorman
alexandranorman
Barn på 3 år och 6 månader

Apropå förberedning osv så har jag DN kanna med kokt vatten i kylen, fyller upp flaskan - micrar och sen i med pulver. Är vi iväg så finns det färdigblandad på tetror som man antingen kan värma eller ge rumstempererad, bara hälla upp och ge. NAN HA från början men har sen gett NAN PRO 1 då den tetran var smartare med skruvkork 👍

2018-08-23
Louisemyrback
Louisemyrback

Klart kan du gå direkt på flaskmatning men vari bre för snabb. Barnet behöver få igång produktionen och för mig rann det inte till förrän 6 dagar efter förlossningen. Jag delammar och har gjort sen bb och det har funkat för oss. Ingen flaskflrvirring osv utan hon har tagit både flaska och bröst. Sen dess har jag gett vartannat mål ersättning och vartannat mål amning. Dock rekommenderas att först amma och sen ge ersättning efter för att ”mätta upp” men så har jag domsaga aldrig gjort. I början gav vi ersättning med kopp men det kändes så bökigt och svårt så vi chansade med flaska och fick då riskera att hon ev inte längre ville ta bröstet.

2018-08-23
Louisemyrback
Louisemyrback

Vår son fick sond på BB så vi hamnade på Neo. Vi körde sonden och amning men det funkade inte då mjölkproduktionen vägrade komma igång så i samråd med hemsjukvården bestämde vi flaska. Vi kokade vatten som vi hällde på termos så vi skulle slippa starta kokaren i tid och otid. Rekommenderar starkt en vattenkokare där du kan ställa in temperaturen själv. Vi såg till att alltid ha termosen påfylld när vi skulle iväg och minst en gång av dagen byta ut vattnet. Det kan kännas lite omständligt men är värt det 👍

2018-08-23
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson

Puff

2018-08-23
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...