App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Flytt+förskola

Hej hur går man tillväga när man flyttar till annan kommun?? Vi pratar om att flytta uppåt landet närmare vår familj o släkt. Min undran är då om vi båda får jobb hur gör vi med barnen, när vi inte har förskoleplats. Det kan man ju bara ansöka om när man står skriven i kommunen, sen tar d flera månader innan man får plats. Vi har föräldradagar kvar o kan vara lediga. Men min undran är hur ni som flyttat har gjort? Tacksam att få höra tips o idéer.

2018-08-19
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader

Ska väl tillägga att vi ända fram till förskolestarten bodde i en grannkommun hos svärmor. Min man hade jobb så kommunen hade väl nån form av säkerhet.

2018-09-05
SysterEmma
SysterEmma

Vi flyttade före sommaren och jag som var mammaledig med lilla hade båda hemma hela sommaren. Under tiden fick vi plats på förskola med start i augusti. Vi fick veta om flytten i april, sökte förskola direkt (4 månaders handläggningstid) och flyttade i maj.

2018-09-05
SysterEmma
SysterEmma

Vi har precis flyttat till annan kommun och vi kunde ansöka om förskoleplats innan vi flyttat och innan vi fick boende. Så mitt tips är att ringa och prata med kommunen ni ska flytta till och se när ni kan få en plats. Vi anpassade flytten till när kommunen kunde erbjuda förskoleplats

2018-08-31
anjo95
anjo95
Barn på 3 år och 3 månader

Hej! När vi bytte kommun fick vi lov att sätta upp dottern i kö till förskolan om vi skickade in kopia på kontraktet. Sen fick vi plats lagom tills vi flyttade dit! :)

2018-08-31

Jag har flyttat mellan kommuner tidigare och när ni har boende klart bör det inte vara några problem med att söka, men ring kommunen och fråga. Då jag skulle flytta in till min dåvarande pojkvän så fick han skriva typ ett intyg på att jag skulle flytta in hos honom. Annars hade det varit hyres/köpekontrakt jag fått skicka in.

2018-08-20
Gravid i vecka 25

Ta kontakt med kommunen som du ska flytta till. Jag hade dialog om plats en längre tid (några månader) innan vi faktiskt flyttade. Minns jag rätt var kravet att vi skulle vara skrivna senast när barnen började i förskolan. Vi flyttade 35 mil över en helg så kunde inte heller skriva oss innan.

2018-08-19
Hanna_G
Hanna_G

Jag var ledig 4 månader med barnen! Hade dock inga föräldradagar kvar men det gick fint på 1 lön ändå☺️Skall tillägga att vi fick förskoleplats men tog ur dem efter 3 dagar för att det var katastrof där så efter det fanns det inga platser för oss! De 2 första månaderna pluggade jag samtidigt som jag var hemma med barnen å det var tufft men gick med fin stöttning av min man❤️Allt går😊

2018-08-19
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...