App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förälder beroende av mobilen

Hej, tips på hur man kan "gifta" av sig från mobilen. Jag har ett litet beroende av sociala medier, shoppingssidor och i princip allt på mobilen. Enda gångerna jag inte håller i mobilen är När jag är med barnen eller på arbetet. Men även det kan bli bättre för jag tittar till mobile några gånger och det har blivit en inre stress hos mig. så jag har insett att jag måste avgiftas. Jag vill vara mer närvarande och mer i stunden. Men hur ska jag göra för att tvinga mig själv? För min självdeceplin är lika med 0. Jag har provat med att lägga ifrån mig mobilen, men jag går och hämtar den. Provat att stänga av den men samma där, när suget är igång så sätter jag på den igen. Vad händer om jag skulle byta min smart iPhone mot en sån där äldre mobil, knapptelefon liksom. Där man endast kan skicka och ta emot på telefonen. Finns det sådana telefoner? tips på vad jag kan göra?

2018-08-18
Susan C
Susan C

Jag förstår dig precis. och av den anledningen har jag en "gammal" telefon, bara för samtal och sms. Jag ängnar mig åt datorn när barnen sover och någon enstaka gång på daagtid.

Jag har valt det för att vara mer närvarande under speciellt småbarnsåren

2018-08-18
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Att du har självinsikt och ser att det är ett problem är jättebra! Dock skriver du att du har testat de grejer som funkar för mig så jag har väl inga direkta tips. Har ni hemtelefon? Isf kanske din partner (om du har någon) kan ta med din avstängda mobil till jobbet? Så du rent praktiskt inte KAN använda den. Men det funkar bara om ni har någon annan telefon, ifall du måste ringa nånstans.

2018-08-18
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...