App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Frukt till 7månaders?

När kan man börja med frukt? Har en dotter som är snart 7månader. Har gett ersättning från start och inte ammat alls. Hon har fått smakportioner från att hon var 4mån typ 3 gånger i veckan vilket sakta har trappats upp. Sen en månad tillbaka äter hon gröt varje morgon och någon grönsaks-/rotfrukts-/potatispuré på kvällen till det näst sista målet. Efter varje gröt eller purémåltid får hon ersättning så hon säkert blir mätt. Hon har även börjat smaka lite kryddor och lite kyckling. Men frukt då? Är det okej att börja ge frukt nu när jag vet att hon äter ”riktig mat” eller finns risken att hon slutar äta den maten om jag börjar ge frukt för att frukten är godare?

2018-08-17
Barn på 2 år och 1 månader

Ge en blandning mellan katrinplommon och päron. Sååå god är inte plommonen men det blir lite sötare med päronen. Och så sätter det fart på magen.

2018-08-18
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Min lilla är också sju månader och jag brukar ge fruktpuré som efterrätt efter lunch och kvällsmat då hon får matpuré. Gjorde likadant med min stora och ingen av dom slutade intressera sig för maten. Frukten blir liksom en god avslutning på måltiden ☺

2018-08-17
JosefineRoos
JosefineRoos
Barn på 2 år och 2 månader

Min lille fick frukpure från 4 månader. Blandade lite, ena dagen fick han potatis sen fick han någon frukt sen något annat 😊

2018-08-17
Niseen
Niseen

Det går nog bra att du ger lite frukt. Jag gjorde egen fruktpure som hon fick som mellis eller en klick i gröten. Sedan fick hon banan som jag mosa. Hon var nästan 7 månader när jag började med det. Hon åt bra av den andra maten med då. Prova dig fram.

2018-08-17
pilla79
pilla79
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...