App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Föda ensam

Hej! Jag väntar mitt första barn som kan komma vilken dag som helst nu. Tidigare var tanken att barnets pappa skulle vara med på förlossningen men det tog slut mellan oss i dagarna. Vill verkligen inte vara själv på förlossningen, är livrädd och har svårt att ställa om alla tankar. Men det är så det kommer att få bli. Undrar lite om era erfarenheter av att ha fött själva? Både sådana som har upplevts positiva och negativa.

2018-08-16
SoonToBeMom1
SoonToBeMom1
Barn på 1 år och 6 månader

Jag har inte behövt vara ensam i slutet av förlossningen, min man kom dit precis innan bebisen kom.
Jag hade en igångsättning och eftersom min man och jag har lantbruk så kunde han inte lämna det en hel dag. Jag hade stort stöd av personalen som fanns runt omkring, och när själva förlossningen började gick det så fort att min man nästan inte hann fram.

Gången efter så blev det igångsättning då med men då bad jag min mamma vara med som stöd, bara vara där.

Jag hade säkert klarat det fint på egen hand men det kändes bra att ha någon i närheten som stöd.

Hoppas att det ordnar sig för dig på bästa sätt så att du kan känna dig trygg, men kom ihåg att personalen på förlossningen är proffs.

Kram och lycka till!

2019-10-10
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Hoppas att du hittar någon som kan vara med vid förlossningen? Annars kommer du klara det jättebra ändå! 😊
Jag vill i framtiden utbilda mig till doula och vill gärna vara med som stöd vid förlossning. Har två barn.
Jag bor i Östergötland så hade bara kunnat vara med om du bor i Östergötland eller i närheten?
Lycka till! 🌸😊

2019-10-10
Viktoriak
Viktoriak

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-10-10
Viktoriak
Viktoriak

Jag undrar hur det gick, för är själv i en liknade situation

2019-10-09
grr4rg
grr4rg

Hej! Tråkigt att höra vilken situation du är i.
Barn 2 och 3 har jag fött ensam. Men det har varit ett gemensamt beslut mellan mig o sambon. Vi har jordbruk och inte så lätt att få tag på avbytare och barnvakt.
Det positiva för mig med att föda själv;
*jag kunde fokusera helt på mig själv (är en ensamvarg när det gäller smärta)
*personalen var närvarande i stort sett hela tiden och gav mig stöd.
Det negativa;
*jag hade ingen nära på plats att dela glädjen med när barnet var fött. Självklart hade vi telefonkontakt.

2018-08-17
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Jag kommer föda själv denna gången. Förra gången (inte samma pappa) önskar jag att jag varit själv. Vi var inte tillsammans längre då heller, att han var med då är anledningen till att jag vill va själv nu. Jag vill kunna lägga allt fokus på förlossningen och inte låta någon annan ta det fokuset från mig. Hade kanske varit annorlunda om jag inte haft så dålig erfarenhet sen innan. Jag tycker det ska bli skönt att få vara själv denna gång. Att vara själv behöver inte vara något negativt :)

2018-08-17
Gravid i vecka 26

Kolla om du kan få tag i en doula?

2018-08-16
emma_mathilda
emma_mathilda

Jag har en bekant som av olika anledningar fick föda själv och personalen gick in på ett helt annat sätt än när hennes man var med gången innan. Var bor du någonstans?

2018-08-16
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Det är väldigt svårt att föda själv. Min man åkte iväg under en kort stund under förlossningen och jag höll på dö själv. Får nästan ont i hjärtat över det du skrev. Finns det verkligen ingen alls som kan vara med dig? Tror det är väldigt svårt att behöva föda själv och inte få något stöd.❤️

2018-08-16
Leylaaerkan
Leylaaerkan
Bebis på 11 månader

Just nu är vi osams och det går inte riktigt att prata med honom. Är trött på att försöka mig på det.. sen vill jag nog inte ha med honom när det är som det är mellan oss. Även fast jag på nåt sätt vill det då det är svårt att ställa om.

2018-08-16
SoonToBeMom1
SoonToBeMom1
Barn på 1 år och 6 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-08-16
SoonToBeMom1
SoonToBeMom1
Barn på 1 år och 6 månader

Relationen med min mamma är väldigt bra, men av diverse anledningar kan hon inte vara med. Och av andra anledningar kan ingen annan vara med heller. Så försöker att ställa in mig på att föda själv. När det är så mycket annat som just nu ska ställas om i huvudet pga separationen så är det inte så lätt. Så skulle vilja höra någon annans upplevelse av det, och kanske då få en bättre bild av vad jag kan förvänta mig även fast jag egentligen vet att jag inte ska förvänta mig någonting då det kan bli på ett helt annat sätt än vad jag ens snuddat vid att föreställa mig.

2018-08-16
SoonToBeMom1
SoonToBeMom1
Barn på 1 år och 6 månader

Vill inte han vara med menar jag såklart.

2018-08-16
Mars2017
Mars2017

Är ni osams på något sätt? Det är även hans barn oxå som ska komma till världen. Så min tanke är, vill han vara med trots att ni gjort slut??

2018-08-16
Mars2017
Mars2017

Tänker precis som den tidigare skrev, någon annan du känner förtroende för får ju också vara med. Lycka till med allring

2018-08-16
Maandiiis
Maandiiis

Hej! Inte riktigt svar på din fråga men... Hur ser relationen med din mamma ut? Kan hon vara med? Kan du tänka dig att hon är med? Finns det någon annan nära person som kan vara med? Syskon? Vän? Kompis? Det behöver inte vara man/partner som är med på förlossningen utan kan vara en annan person som står dig nära. Och det kommer att gå bra oavsett! Kram

2018-08-16
gamo
gamo
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...