App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Få igenom igångsättning?

Hej! Jag är i v 36 och jag skulle vilja ha igångsättning. Inte för jag vill ha bebisen tidigare men jag har en autistisk son som blivit helt förstörd när vi åkt in helt plötsligt för att undersöka bebis på förlossningen vid minskade fosterrörelser eller när jag fick en spark i magen av en person. Så man kan förbereda honom att nu åker mamma och pappa in till bebisdoktor för att få ut bebisen. Men även så har jag psykisk ohälsa och är livrädd för att få panikångestattacker under förlossningen, rädd att föda hemma då ena förra förlossningen gick på 1 timme och även så har jag haft 2 förlossningsdepressioner i bagaget. Men hur får man igenom en igångsättning??

2018-08-16
jolinesliv
jolinesliv
Barn på 1 år och 6 månader

Här i stockholm så sätter man inte igång tidigare än V40 alltså bf. Finns väl säkert undantag men de vill gärna att man föder naturligt. Vi har varit med en igångsättning sist och då var det med tredje barnet p g a mycket snabba förlossningar tidigare samt många falska larm ( vi har åkt in 6 ggr innan V40 p g a alla falska värkar) dessutom gick både första och andra förlossningen väldigt fort på 10 minuter respektive 4 minuter så vi skulle aldrig hinna komma in.. nu på fjärde barnet vill jag inte ha igångsättning om jag inte måste då det kändes att kroppen inte var riktigt redo, allt gick fort och bra men bara den känslan jag fick. Hoppas det går bra för dig att få igenom en igångsättning.

2018-08-23
flingan32
flingan32

Jag har enorm panikångest inför min förlossning. Jag har pratat med läkare hos specialistmödravården och får nu välja helt själv om jag vill bli igångsatt, ryggbedövning eller narkos under kejsarsnitt, eller vänta och föda vanligt.
Du borde ringa din barnmorska och berätta om din oro, vill hon inte skicka vidare dig till spec-mvc så ring dit själv. Blev igångsatt under min förra förlossning i v.38 pga förlossningsrädsla och den här gången är det inga bekymmer att få det heller. Jag ska visserligen föda i Skövde, vet inte hur det är på andra sjukhus och hur strikta de är med det. Men ring mvc och prata med dem, säg att du har panik och är livrädd. Du kan ju alltid överdriva lite men då bör du få det iallafall :)

2018-08-16
illusiona
illusiona

Bero på helt , vissa läkare kan ha förståelse för detta och vissa inte . De du kan få hjälp är med att gå o prata om din rädsla , tanke på att man ha fött snabbt innan är ingen orsak att starta förlossningen. Vecka 36 tror jag inte man sätter igång om man inte är sjuk. Normalt bruka de blir 37+0 eller 37+6. De ska finnas medicinska skäl till en igångsättning . Men du kan alltid höra med din förlossning där du tillhör , eller ta upp det hos din barnmorska .

2018-08-16
sebbemalin
sebbemalin
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...