App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Problem med sängvätning

Hej! Har en dotter som fyller 7 år i Oktober. Nyligen gått isär och flyttat till ny bostad. Vi har barnen varannan vecka och det funkar bra. Dottern har dock problem med sängvätning ganska ofta, ibland 1-5 dgr/v och ibland uppehåll sådär 1-3 veckor. Hon går kissar precis innan läggdags men det hjälper ändå inte.

2018-08-15
Ansku86
Ansku86

Nu har vi provat dessa trosor som håller väta under nattetid och de hjälpte bra första/andra gången, men efter det har hon ändå läckt i sängen, fast hon haft dessa trosor på. Vi har också fått tid till barnläkaren på skolan för att prata om detta och förhoppningsvis får vi via skolläkaren en remiss till BUM för att komma vidare... Jag vet att jag själv också kissade i sängen ibland när jag var kring 7-8 år, men vet inte varför jag gjorde det. Men jag var också dum som barn alltid höll mig länge innan jag gick på toa, så det hände ibland att jag höll så länge tills jag kissade ner mig och då var det oftast när jag var ute och lekte eller någon annanstans. Som barn var jag inte så förtjust att gå på offentliga toaletter och det har jag också märkt på min dotter. Men det har gått bättre denna sommar med henne, så kanske bra framsteg!

2018-09-01
Ansku86
Ansku86

Linda 911 läs gärna det jag skrev en gång till innan du hoppar på mig.

Jag skrev "men om hon kissar i sängen innan hon somnat känns det ju som det ligger något annat i grunden" alltså ja jag tror det är något som gör att hon inte mår riktigt bra, kan vara psykiskt eller fysiskt. men ja jag skrev också "om inte" alltså om det inte finns något som ligger bakom att hon kissar ner sig under vaken tid i sängen ja då tror jag på lathet. varför? för vi har varit med om just det en pojk som av lathet eller "lek är roligare" struntade att gå på toaletten.

2018-08-27
Anna larsson
Anna larsson

Förstår verkligen inte Anna Larsson hur man kan säga att barnet är lat?? Det kan ju vara någon sjukdom el liknande. Hon känner kanske inte av att hon behöver och m skilsmässa i bagaget är det mkt som snurrar i en liren flickas huvud. Jag hade skämts att ens skriva att det är lathet. Och hur psykologisk är du som mamma om du hotar ett barn m blöja??? Usch!!!

2018-08-23
Linda911
Linda911

Sök hjälp. Jag vet att jag fick en madrass som pep så fort den blev blöt när jag var 8 år. Det hjälpte för mig att bli torr om natten. Det var väldigt pinsamt om vi hade nattgäster/sov över hos någon minns jag (inte så konstigt). Men som sagt det hjälpte för mig.

2018-08-22
Mammmaw08
Mammmaw08

Ja något är det som bekymrar henne i det psykiska och det kan likväl vara något angående våra föräldrars separation. Hon började dock med sängvätning kanske kring 5 årsåldern och fyller nu 7 år i Oktober. Lathet är absolut inte orsaken till detta! Jag hittade tips om trosor & pyjamasbyxor som inte läcker och har nu beställt ett par trosor som kommer att testa på henne. Skulle dessa trosor fungera bra, så kommer jag fortsätta med dem. Jag har 2 st sådana heltäckande sängskydd från IKEA och dessa får jag ju tyvärr tvätta några ggr/v & det är ju det som är besvärligt med dessa tvättider som inte går att boka hur som.. Brukar ibland få sådana engångsskydd till säng som täcker en del, men dessa går ju också åt och kan inte begära att få hela tiden från min mormor, då hon själv är i behov av dessa dagligen.

2018-08-22
Ansku86
Ansku86

Hej bår dotter på 8 år har Libero up o go nr 8 utskrivna som jo trives med.
Sen har hon tvättbara madras skydd som ligger över hela sängen plus tvättbara med bäddflikar.
Vi fick säga att vi visste att de kunde beställa de tvättbara då de först vägra det är pg kostnaden.
Så säg bara att ni vet att de finnes.
För jag säger som andra
Engångs är varma prasluga och svåra att dölja.
Lycka till och ni ska veta att ni inte är. Ensam

2018-08-21
hanna199001
hanna199001

När min man va liten va han sängvätare, vet inte om dom sökte för d men d upphörde. Det va oxå väldigt jobbigt o turbulent i hans familj vid den tiden vilket säkert påverkade situationen. Om ni nyligen gått isär kanske d har med det o göra att hon i vaket tillstånd kissar i sängen. Tror absolut inte att hon är lat! Hur kan man ens skriva Så, d kanske är hennes sätt att förmedla sina känslor.

2018-08-20
1rema
1rema

Hej. Ja men får engångskydd utskrivet. dessa är dock väldigt plastiga vilket gör att det blir varmt och ligga på dom.
men om hon kissar i sängen innan hon somnat känns det ju som det ligger något annat i grunden. om inte hade jag sagt till barnet att fram tills du inte kissar ner dig när du ligger vaken i sängen får du sova med blöja på jag hade aldrig orkat boka tvättider på grund av att barnet är lat och inte orkar gå på toan.
är det bara på natten när hon sover ja då är det bara tvätta som gäller om barnet inte vill ha blöja längre.

2018-08-20
Anna larsson
Anna larsson

... större problemet är väl att hon även ibland kissar i sängen när hon inte somnat ännu, alltså när hon är vaken och ligger i sängen. Vi har frågat varför hon gör så, men får inget svar. Jag vill söka hjälp för detta från vårdcentral eller barnskötare/barnpsykolog och skulle skicka egenremiss när försökte boka en tid. Vi har frotté/plastskydd både hos mig & pappan och det känns som att det räcker inte med 2 st hos vartenda, då dessa behöver ibland tvättas dagligen! Jag har ingen tvättmaskin heller, så blir svårt att boka tvättider så inpå. Kan man få engångsskydd via barnskötare/vårdcentral om man ber om det, när det blir en utredning?

2018-08-15
Ansku86
Ansku86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...