App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Han vill inte amma!

Min son är 4mån nu o sedan andra dagen på bb har han haft problem att amma Först hade jag bröstsköld o sedan i 2a mån fick jag börja komplitera med ersättning för att kunna få ett litet break Av olika skäl har ersättningen knuffat sig in och nu vill sonen bara amma ca 1ggn/dag Vad kan det vara för fel och hur kan jag lösa detta?

2018-08-15
CrushedIce
CrushedIce
Barn på 1 år och 11 månader

Hej! Vet ej vilken flaska du använder, men meddela har en flaska med ”napp” som påminner om att suga på bröstet. Då kanske det är lättare, sen finns ju Amningshjälp via Skype osv. Men känn efter vad som känns bäst för er. Det är ingen prestige i att amma. Du vet vad som är bäst för er!

2018-08-20
thereseborg
thereseborg
Gravid i vecka 32

Små barn blir snabbt bekväma när de vant aig vid flaskan. De första 2 månaderna blev jag tvungen att ge ersättning då min mjölk inte hade kommit igång. Jag varvade flaska och tutte. Amnngen blev en mysstund när han hade fått mat och jag gav honom successiv oftare tutten än flaskan med en amningsnapp på tutten. Vid månad 3 ammade jag 90% och gav honom flaskan på kvällen så han skulle somna mätt och belåten. Nu med nr2 helammar jag min 1månadera bebis på 6kg!! 6kg!!! Tack och lov följen den lille tjocke sin viktkurva med enbart tuttemjölk. Jag ficn kämpa med amningen i början med hjälp av amningshjälpen. Såriga bröstvårtor och ömmande bröst men jag gav mih fan på att det skulle ordna sig. Hade det inte blivit bättre inom 3 veckor med brösten så hade jag fått ta flaska. Men han gick inte ner någonting förutom 240gr de första 3 dagarna. Vilket är normalt. Sen dess har han gått upp ca 300gr/vecka med enbart bröstmjölk. Lycka till och känn ingen press och stress. Viktigt att barnet får ett ordentligt grepp om bröstet och inte bara vårtan, då kommer det ingenting och det är frustrerande för barnet.

2018-08-18
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Har hört att vissa barn som får flaska sedan ratar bröstet pga mindre jobb att dricka ur flaska. Ett sätt skulle väl vara att pumpa och be bröstmjölk ur flaska istället.

2018-08-17
Louisemyrback
Louisemyrback

Min son är 6v och har nu sedan ett några dagar total vägrat att amma. Vi har kört med ersättning och ammat då han inte gick upp i vikt som han skulle. Några tips på hur man kan få igång amningen igen? Jag skulle vilja delamma lite då jag tycker det är bra för honom. Men han vill absolut inte ta bröstet och blir jätte ledsen varje gång vi ska försöka så vet inte om jag tycker det är värt det. BVC tipsade om att ta bort flaskan helt så han bli ”tvungen” att ta bröstet men jag tycker inte det känns bra då han kommer bli väldigt ledsen och jag vill inte ”svälta” honom. Tips någon?

2018-08-16
Ymck86
Ymck86
Barn på 1 år och 9 månader

Jag tycker att inget är fel. Sluta oroa dig. Fortsätt amma 1 gång per dag och ge resten ersättning. Eller så slutar du amma och bara ge ersättning. Inget fel med ersättning. Ibland går det bara inte. Sen om su ger majoriteten flaska så blir det oftast de vill ha, enklare att suga!

2018-08-15
SanUno
SanUno
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...