App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kan inte ha penetrerande sex efter förlossning

Hej! Jag har ett problem sedan jag fick barn och undrar väl egentligen om någon annan upplevt liknande. Dottern är nu ca. 10,5 månad o jag delammar fortfarande, har fått tillbaka min mens. Vi har försökt ha sex vid två tillfällen o båda gångerna har jag spruckit upp i huden längst ned mot mellangården. Det gör fruktansvärt ont även om det bara är i huden... efter 6 månader ringde jag vulvamottagningen där jag bor o blev kort avsnäst att köpa östrogenkräm på apoteket då det är vanligt med sköra o torra slemhinnor vid amning... problemet är dock att jag kan känna att det ligger en som en kant i vägen för slidmynningen o det är i denna kant som jag spruckit upp. Jag blir våt o känner mig inte öm i övrigt... Jag fick inga svåra bristningar vid förlossningen, barnmorskan beskrev det mer som skrapsår... Trots detta höll hon på med suturer i cirka 30 min... en av dessa satt just där jag numera spricker... Någon mer som upplevt något liknande? Har det blivit bättre? Har ni upplevt att det haft med amningen att göra? /uppgiven

2018-08-14
Blöjklubben
Blöjklubben
Barn på 2 år och 5 månader

Tack för ditt svar Vissellotta! Så tufft för dig... jag förstår verkligen frustrationen... jag hoppas verkligen att det för min del bara är kanten vid mynningen not mellangården. Vi har ju knappt ens kunnat försöka ha penetrerande sex edtersom den kanren spricker upp direkt o blöder... tror att det skulle räcka med att klippa upp den, men har inte ringt igen än... skönt att du tillslut fick rätt hjälp!

2018-09-04
Blöjklubben
Blöjklubben

Jag hade något väldigt liknande problem. Fick en minibristning som syddes med ett utvärtes stygn och två invärtes stygn. Dessa skulle barnmorskan aldrig sätt. Dels så blev det, som du skriver, en kant. Men jag fick också en eller flera nerver i kläm. Jag kunde inte ens använda en tampong, in var inga större bekymmer men ut... jag sprack i mellangården när den skulle ut.
Jag uppsökte min barnmorska drygt 8-9 månader efter förlossningen och fick samma svar som du fick. Min BM ville att jag skulle avvakta tills det hade gått 1 år, men när jag sökte hjälp igen så fick jag till svar att det kan ta längre tid att läka när man går på minipiller och att jag skulle ge kroppen en chans. Efter 1 1/2 år så var både jag och min man väldigt trötta på att inte kunna ha något intimitet alls och jag var extremt trött på att vara öm hela tiden, så jag sökte igen och denna gången var min BM mammaledig så jag fick en annan. Vid första anblicken vid undersökning så säger BM att det inte ens syns att jag har fött barn, men när hon sedan ska försöka undersöka mig fysiskt så hoppar jag till rejält i gynstolen och BM börjar fatta att något är fel. Äntligen var det någon som fattade att jag inte skämtade. En gynekolog på sjukhuset kopplades in och han skulle också försöka undersöka mig, det gick inte. När han började tänja lite på huden så kom tårarna direkt och undersökningen fick avbrytas. Som tur var så hade gynekologen kontakt med en specialist på just dessa typer av skador efter förlossning och jag blev remitterad till henne. Ann-Christin heter hon och jobbar i Helsingborg. Det hela slutade med att jag åkte upp till henne och efter bedövning så klippte hon upp ca 0.5cm och sprutade in så mycket lokalbedövning i mellangården att den yttre huden sprack upp. Låter hemskt men det kändes inte. Några veckor efter testade jag och min man och det funkade! Det gick! Äntligen tänker vi, men det höll bara i nån vecka innan jag började bli småöm igen. Det blev en runda till upp till Helsingborg och denna gången tänjde Ann-Christin ut mellangården så pass så att jag hade en blåsa fylld med lokalbedövning i storlek som en persikakärna. Denna gången sprack huden upp rejält.
Nån vecka gick och vi testade på nytt, och det gick igen!
Nu höll vi tummarna för att det skulle hålla.
Detta är nu lite mer än 4 år sen och det har hållt, med några undantag för vissa perioder i månaden där jag varit mer känslig, mest strax innan mens.

Mitt råd till dig är att inte ge dig! Uppsök någon annan BM! Ge dig inte.

2018-08-28
visseslotta
visseslotta

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-08-28
visseslotta
visseslotta

Även om det är så att du har ett ärr eller liknande så finns det saker man kan göra åt det så tveka inte att kontakta vården igen. Lycka till

2018-08-24
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Viva91: ja, jag hoppas ju att det är så. Dock så ser ju även min sambo "kanten" som är spänd över mynningen eller vad man ska säga...

O vi har använt massor med glidmedel o tagit det extremt lugnt!

2018-08-24
Blöjklubben
Blöjklubben

MASSOR med glidmedel!

2018-08-20
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Jag hade det problemet. Fick gå på till en gynekolog för en undersökning var inget fysiskt fel på mig alls.

Jag spände mig helt omedvetet, trodde jag visste hur det kändes men tydligen inte. Plus att jag var torr pga hormoner/amning. Tog 12 mån innan jag kunde ha sex utan att det gjorde svin ont. Jag blödde och sprack lite flera ggr men det var för att jag var skör i slemhinnorna.

Fick rådet att endast tvätta med olja, jag brukade tvätta med intimtvål och vatten, smörja med fuktgel för underlivet eller babyolja flera ggr om dagen. Använda massa glidmedel och ta det jäkligt lungt.

För mig släppte det efter jag vart på undersökning och fått höra att jag såg normal ut inga ärr eller fel sydda kanter knölar eller annat.

2018-08-19
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Va tusan! Usch vilket dåligt bemötande. Ring igen o funkar inte det kontakta din barnmorska på Mvc. De kan ju hjälpa dig med en enklare gynkoll så kanske du får mer tyngd bakom ett nytt samtal till mottagningen sen

2018-08-16
Anagrius
Anagrius

Åh tack för ditt svar! Jag började faktiskt gråta efter samtalet då jag åtminstone trodde de kunde ge mig en tid o kolla på det... Jag får väl samla mod till mig o ringa igen!

2018-08-16
Blöjklubben
Blöjklubben

Vilket hemskt bemötande du fick av personen på vulvamottagningen, den personen borde byta jobb! Slemhinnorna kan absolut bli torra av amning men för det ska inte hud spricka. Det är inte okej att du spricker vid sex. Boka tid och kolla upp vad det är så att du kan få hjälp, för såhär ska du absolut inte behöva ha det! Stor kram 🌸

2018-08-14
Moivil
Moivil
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...