App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

12 veckan fick vi ett Ma

Så som rubriken lyder fick vi ett MA i vecka 12 . Besvikelsen är ett faktum. Dock har både jag och min part alltid varit inställda på att det är bra om det nder något tidigt för då var dey inte meningen. Men omställningen från att ena dagen prata kub och barnrum till att bara se en tom svart fostersäck va en extrem skillnad. Fick iaf en så bra läkare på danderydssjukhus, en specialist behöver alltid fastställa att det är ett missfall och hans råd till mig va att nästa gång ni försöker eller blir gravid så se till att ni kämpar till ett tidigt ultraljud redan i vecka 8 för då kan man få veta tidigt om barnet lever samt att man kan upptäcka andra ev problem. Tar verkligen till mig detta även min sambo. Jag hade haft en mindre blödning som en flytning, ( vilket inte är ovanligt och det vet jag) jag sa till min barnmorska som hon viftade bort med att ja ni får se på kuben om det är bra eller dåligt. Och det tycker jag va så fel, dom skulle ha kollat ett vaginaltultraljud på en gång och i och med det kunnat se detta tidigare inte låtit mig vänta tills man ska på kub! Jag är inte arg, för man hade inte kunnat göra något, jag flrstår varför barnmorskan gjorde som hon gjorde det är rutin, plus att det är vanligt med blödningar. Och som läkaren sa på danderyd att vi i sverige är väldigt återhållsamma med ul då man vill spara på skattepengar. Jag hoppas på att bli gravid igen även om jag känner mig otroligt rädd för ett missfall! och den gången ska jag tjata mig till ett tidigt ultraljud om inte annat kommer jag välja att betala det själv. Någon som varit med om liknande

2018-08-14
Mittnamnallex
Mittnamnallex
Gravid i vecka 32

Beklagar ditt missfall! Vet hur det känns, haft 7 missfall totalt varav ett med tvillingar. 6 missfall efter varandra mellan andra och tredje barnet. Sen kom tredje barnet och sen missfall med tvillingar vid v9 .. hann inte göra kub men gjorde för tidigt ultraljud och det blev beslutat att vänta en vecka till för att se hur det utvecklar sig. Det var den värsta tiden i mitt liv... nu gravid i v25 med fjärde barnet så ge inte upp och be att få tidigt ultraljud. Vi går också Danderyds sjukhus och det har inte varit några problem att få tidigt ul.

2018-08-21
flingan32
flingan32

Hej!
Beklagar din med. Hade varit i samma situation för 2 år sedan. Bäbisen var planerat och när det hände i v 12,så rasade allt,tanken var typ varför det hände mig? Jag har varit gravid innan och det gick bra då. Väl på sjukhuset fick jag reda på att fostret hade chromosomavvikelse,så det var meningen. Som tur att det hände tidigt i graviditeten och inte i slutet,då vet jag inte om jag skulle klara av det.
Det dröjde 1 år innan jag blev gravid igen,hade problem med ägglösningen,men efter första månaden med letrozoli,så plusade jag!!?👍 Vilken lycka,men samtidigt räddsla. Fick inte tidigt ul,för det kostar pengar!!?😣😣😣 Så jag bokade tid till privat gynmottagningen och kolla upp om allt är ok,och så va det! 👍👍 Då släppte rädslan.
Så klart tänker man ändå,men jag hade rätt så många ul under graviditeten,så till slut släppte det och jag njöt av graviditeten,för jag vet att det ska bli det sista,så ville komma ihåg demma perioden med leende
Nu har jag än plutt på 5 veckor som glädja mamma varje dag!😍😍😍
Lucka till,nästa gång är det din tur 😘😘😘

2018-08-16
anapod
anapod
Barn på 1 år och 8 månader

Tack för alla era svar, att ni har delat er historia med mig. Speciellt då jag har en känsla och har upplevt att de klientel jag har runt om mig där har det endast blivit lyckliga graviditeter det får en automatiskt att tänka ,varför jag vaf va fel på mig. Även fast jag vet att inget är fel.

2018-08-15
Mittnamnallex
Mittnamnallex

Hej! Vet hur det känns.. fick MA i v 12-13 förra året, när vi var på semester på kreta så var inlagd och sövd där för att skrapa... bara sjukhusbesöket var ett trauma i sig då jag knappt vaknade ur narkosen och min sambo och då 2 åriga son kunde höra hur läkarna skrek på mig att jag skulle vakna... att då dessutom förlora det så efterlängtade syskonet var väldigt jobbigt men som du säger så var det inte meningen, förmodligen har det varit något som var fel med fostret. Vi ville gärna ha ett syskon relativt tätt men efter det var jag tveksam till om jag skulle våga bli gravid igen. I höstas fick jag reda på att jag var gravid igen och då krävde jag ett tidigt ultraljud och allt var bra! Nu har vi en dotter på 2,5 månad och lyckan när hon kom var total! Var orolig hela graviditeten och vågade inte tro att det skulle gå bra. Lycka till och hoppas att allt blir bra för er! 🌸

2018-08-14
Sabinamorrison
Sabinamorrison
Barn på 1 år och 9 månader

Jag beklagar dit ma ❤ tyvärr sånt som kan hända. Jag fick själv ett som inte upptäcktes förens rutinultraljudet i v19. Det va en chock, hade en bm som inte tog på mig på allvar när jag nämnde att något var fel. Jag fick höra av den läkaren som undersökte mig då att de ska bli obligatorisk med ultraljud i v 12 pga av att det är så många som drabas av detta. Detta skulle ske hösten - 18. Idag är jag gravid i v 31 & blev gravid 1 månad efter & helt 100 på att du kommer bli det igen. Mitt råd är att boka privat ultraljud i v13 det gjorde jag, då är du " över " dem riskfyllda veckorna. I v8 är allt fortfarande väldigt osäkert. Det är så värt pengarna om de skulle vara att ni inte kan övertala bm om ett. ta hand om er ❤

2018-08-14
Lica92
Lica92
Bebis på 17 månader

Hej! Beklagar ditt ma❤️vet hur det känns! Vi fick ett ma i januari i år! Hade sett hjärtat picka i vecka 8 men i vecka 10 hade hjärtat slutat slå😔Såg ett litet foster med små armar som bara flöt typ,så himla hemskt!!! I mars försökte vi igen men fick ett tidigt missfall i vecka 6! Blev dock gravid igen i april och nu väntar vi tredje barnet o är i vecka 19 nu☺️Jag vet att att allt kanske känns tomt å hopplöst nu å självklart är man också arg men ge inte upp hoppet!!! Er bebis kommer snart❤️❤️På mitt mvc erbjuds alla ett tidigt ultraljud vilket känns bra men som min historia säger så kan det också vara jobbigt att se ett hjärta slå och känna sig lugn för att sedan upptäcka ett ma!

2018-08-14
8kee6
8kee6

Beklagar! :( Vet hur det känns att få ett MA konstaterat när man ändå känner man kommit en bit på vägen och den "osäkra" tiden börjar lida mot ditt slut.

Om du vill ha lite solsken i allt så vart vi gravida på första äl efter MA, hade lite små blödningar även den graviditeten och fick ett vul i vecka 9 pga tidigare ma. Den graviditeten gick vägen och har en underbar son nu.

2018-08-14
Pewwelin
Pewwelin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...