App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Smärtor tar över och ingen tror mig...

Hej alla blivande eller redan föräldrar! Jag måste bara få det ur mig... Jag är nu i v.21 och har sedan 3 veckor tillbaka extrema smärtor i ryggen och fått det bekräftat att jag har foglossning hos min sjukgymnast. Min sjukgymnast är fantastisk och har gett mig övningar och skickat hem en TENS apparat som jag ska kunna använda när det knappt går att komma upp. Men... nu till det jobbiga. Både familj, man och kollegor... det känns som att de misstror mig hela tiden. Får pikar som att "du kan ju gå en promenad och se om det blir bättre" Så jag går på promenad för att göra dem nöjda och sedan blir jag liggandes i sängen efteråt för jag får så ont... Jag blir jämt ifrågasatt och jag känner mig så himla usel. Min sjukgymnast tycker jag ska sjukskriva mig och familj och alla runt omkring mig säger att det blir bättre om "du bara rör på dig." Snälla finns det någon där ute som känner som Jag? Eller vet någon som har haft förbannat ont så tidigt? Jag känner mig så ensam..

2018-08-12
Randigmamma
Randigmamma
Barn på 2 år och 11 månader

Tack för alla era peppande ord och stöd! Det gör mycket att veta att det finns mammor därute som förstår!

2018-11-26
Randigmamma
Randigmamma
Barn på 2 år och 11 månader

Prata med din bm om det, alltså om hur dina nörstående bemöter dig. Jag har foglossningar nu också och kan tyvärr inte jobba pga dem. Skriver tyvärr för att jag så gärna vill fortsätta jobba tills min grav peng träder i kraft, men har så ont att jag orkar inte (har dessutom ett fysiskt och psykiskt krävande arbete). Sen är det också så att ingen någonsin kommer att tacka dig för att har lekt en hjälte och "tagit dig samman". Om inte du själv tar hand om dig och din kropp varför ska någon annan göra det? Så tänker jag för min del just nu.
Jag har TENS hemma vilket hjälper i stunden, har provat akupunktur, men just för mig funkade den inte. Vet att många blir hjälpta av den. En varm dusch lindrar en aning. Och gravidkudde + massor av kuddar när du ligger ner är fantastiskt att ha.

2018-08-15
Alionken
Alionken

Och sen så tycker jag att du borde sjukskriva dig! Var rädd om både kropp och själ🤗

2018-08-14
Barn på 2 år och 11 månader

Hej! Jag är nu i vecka 25 och har konstant ont i kroppen! Det värsta jag kan göra är att gå för då blir det bara värre och har också fått hjälpmedel genom sjukgymnast och det är skönt för stunden! Dock så blir jag stressad över jobbet då det är fysiskt tungt och väldigt stressigt så jag funderar på att ta min bm och sjukgymnasts råd att gå ner i procent 🤗 Dock så har jag en väldigt stöttande och förstående sambo och familj vilket jag är oerhört tacksam för🤗 Hoppas verkligen att dom får mer förståelse för dig och just dina gravidbekymmer!! Stöttning är verkligen något du borde få anser jag! Kram och lycka till med allt

2018-08-14
Barn på 2 år och 11 månader

Alvedon, VILA, förlossningsbälte, varm dusch/bad och ett kokt stryk till din man lindrar men tar inte bort smärtan. Ryggont är ett helvete! :/

2018-08-13
Elavela87
Elavela87
Barn på 3 år och 4 månader

Så trist med dessa attityder. Det värsta tyckte jag var att höra att graviditet inte är en sjukdom så man ska bara fixa det, och ja det är ingen sjukdom men fan vad man kan må dåligt. Vila hjälpte bäst mot foglossningen tyckte jag, bältet hjälpte lite. Brännhet dusch funkade oxå. Jag kräktes dessutom dygnet runt i 25 veckor plus foglossningen. Den satt dessutom i till lillan var 8 månader. Mycket kuddar i sängen hjälpte oxå lite för mig. Konstigt nog hade jag väldigt lite foglossning min nästa graviditet. Men se till att träffa läkare som kan skriva ett sjukintyg till dig! Något som var positivt för mig efter den smärtsamma foglossningen var att förlossningen blev lite av en bagatell, visst det gjorde ont, men gick ju så fort, typ hur enkelt som helst tyckte jag, så det var väl fördelen. Men se till att säga åt nära och kära på skarpen och att de ska lägga av med dåliga råd som dessutom gör det värre!

2018-08-12
Luna_13
Luna_13
Barn på 3 år och 10 månader

Men ursäkta mig, men vad har du för man och familj?! Det är du som är gravid och har ont. Om du får rådet att sjukskriva dig tycker jag du ska göra de. De är din kropp! Din familj ska stötta dig i detta tycker jag. Säg till på skarpen hur du känner. Din man om någon borde stötta dig i allt. Jag tycker du ska sjukskriva dig och vila upp dig ordentligt. Jag hade foglossning och blev sjukskriven pga de. Jag fick såna låsningar i ryggen att jag kunde inte ta ett steg ens. Så de är inte att leka med.

2018-08-12
Mars2017
Mars2017

Först och främst: det är DU som är gravid! Inte vare sig din man, föräldrar, svärföräldrar eller andra ”välmenande” människor....
Alla graviditeter är olika och de du ska lyssna på är BM och läkare. Gör defenitivt inget som inte känns bra ”för någon annans skull”.
Jag har sluppit mesta foglossningen, men min svägerska har haft massa problem båda sina graviditeter och fick kryckor för att överhuvudtaget kunna röra sig. Om du blir rekommenderad sjukskrivning tycker jag du ska ta det om du kan då du bara har en kropp som du måste ta hand om!
Jag har denna gång (min 3:e, en riktig sladdis 10 år efter nr 2) varit sjukskriven sedan v 12, och kommer förbli hela vägen fram. Det känns tråkigt men viktigaste är att må så bra som möjligt. Man ska orka med bebis sen också!
Lycka till med allt!

2018-08-12
Meiyali
Meiyali
Barn på 3 år och 1 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-08-12
Randigmamma
Randigmamma
Barn på 2 år och 11 månader

Det blir inte bättre av att röra sig! Om sjukgymnasten kan rekommendera en läkare att sjukskriva dig så tycker jag att du ska acceptera, iaf deltid

2018-08-12
JennyLowerot
JennyLowerot

Klart du skall sjukskriva dig❤️Din kropp å dina känslor! Stå på dig annars gör andra det😘

2018-08-12
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...