App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Byta förskola som 3 åring?

Är riktigt fundersam nu. Vi har tittar på hus länge och nu finns det möjlighet att kunna köpa ett nytt fint hus, fast i en annan kommun några mil bort. Vi har inte råd att köpa hus där vi bor nu. Men, dotter är 2 år nu och stormtrivs på sin förskola! Det gör inte mig att behöva rycka upp henne därifrån och börja på ett nytt ställe. Om det bli aktuellt med flytt så blir det när hon är 3,5 år. Samt att vi försöker skaffa syskon nu så eventuellt så är hon storasyster med. Är det bara jag som är så emotionell kring detta med byte av förskola? Någon annan som har varit i liknande sits och kan ge tips och råd? Ni får gärna dela med er av tankar och funderingar!

2018-08-11
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 39

Det går nog bra, barn är så anpassningsbara! Vi har tre barn som gått på jourförskola under sommaren där varken miljön eller personalen var bekant eftersom vi har jobbat hela sommaren och det gick jättebra! Vi har bytt förskola dock bara en gång för äldsta när hon var runt 2 års åldern men det gick bra det med. Tänk positivt så blir det säkert jättebra.

2018-08-21
flingan32
flingan32

Tack för att ni skrivit! ❣️ Det är nog kanske jag som tänker och känner för mycket. 🙈 Som flera skrivit, så kanske det är bäst att byta nu när hon är liten i såna fall. Det litar väldigt mycket åt att vi ska flytta och då kommer jag ha över 1 år på mig att förbereda mig. 😂

2018-08-12
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 39

Vi kommer också behöva byta förskola snart pga flytt och då har dottern alldeles nyligen gått igenom en ganska jobbig inskolning vilket gör att jag är lite orolig över hur det kommer gå. De uppmuntrande orden jag fått är att barn brukar klara såna förändringar ganska bra, dessutom är det enklare att göra det innan de kommit upp i en ålder där de börjat få kompisar eller ska byta när de hunnit börja skola. Håller tummarna för att det ska gå bra!

2018-08-12

Var i samma situation när äldsta dottern var 2,5 och vi bytade fs till henne. Gick hur bra som helst och när de hade övernattning där en månad efter hon börjat på nya. Hon sov över och vi var helt chockade, haha! Är enklare när de är små så passa på nu innan hon börjar skolan. Lycka till!

2018-08-11
mammaeh
mammaeh

Jag har skolat in dottern på en ny förskola när hon var 4 år och 3 månader dessutom fick lillebror på 6 månader hänga med i en bärsele (pappa var bortrest). Det gick hur bra som helst. Var med 1 dag. Dag 2 på morgonen sa dottern till mig "Mamma, du och lillebror kan nu åka hem. Ni behöver inte störa mig här"... Men vi har också en underbar förskola.

2018-08-11
gamo
gamo

Jag har tyvärr inget tips att ge dig. Men vill gärna se vad andra skriver, då vi befinner oss i samma situation. Vi funderar på att flytta, men vill inte rycka upp vår dotter från förskolan. Men samtidigt känns det som att barn kan anpassa sig lätt efter olika situationer.

Tror helt ärligt att det är min man som kommer ha svårast att flytta dock 😂

2018-08-11
moaeg
moaeg
Barn på 2 år

Härligt att höra att det gått bra! ☺️ Vår dotter har haft lite svårt att komma till ro under sitt första år och det är dom senaste 3-4 månaderna som det gått hur bra som helst. Är väl vi föräldrar som tänker för mycket kanske. 🙈 Vi trivs jättebra där vi bor nu, men det kommer bli trångt när vi blir fler. Sen är det alldeles för dyrt för oss att köpa större där vi bor nu. Usch! Alla dessa tankar. 😔

2018-08-11
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 39

Hej☺️Har precis skolat in min 3,5 åring och 2,5 åring på ny förskola och det har gått så bra! Det gick nog så bra för att de redan gått på förskola innan och de är såpass små ännu☺️Tänk att man gör ett val som blir bättre för alla...t.ex vi ville byta kommun å trivas där vi bor och då får det bli byte av förskola med! Men visst känns det tungt när man går i tankarna innan men de tankarna försvinner rätt snabbt☀️Lycka till

2018-08-11
8kee6
8kee6

Jag tycker det är jobbigt att rycka upp henne ur hennes trygghet där ska det stå. Jäkla autokorrekt 🙈

2018-08-11
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 39
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...