App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Åderbråck

Undrar om någon mer har blivit sjukskriven för åderbråcksbesvär? Har själv i båda benen och underlivet. Och om någon blir behandlad med blodförtunnande? Hur fungerar det? Tar man spruta varje dag?

2018-08-10
Messet
Messet
Barn på 2 år och 1 månader

Hej! Du kan visst bli sjukskriven för åderbråck i underliv och ben om du har smärta, och pga det svårt att fokusera och fungera på ditt arbete. Själv var jag halvtid sjukskriven from v 34 och helt sjukskriven från v 37.
Av min mvc läkare fick jag berättat för mig att enda åtgärden som verkligen fungerar om besvären är svåra, så är det sänglägläge. Operation är inte aktuellt, eftersom anledningen till åderbrocken är att bebisen ligger och trycker på dina vener så att blodet stockas. På mig försvann besvären (smärta och tryckkänsla) direkt efter förlossningen. Underlivet som såg ut som på en dinosaurie blev precis som vanligt igen:-)
Det är alltså gynekologen på mvc som du skall gå till.
Lycka till! Mvh Hanna

2018-09-07
Tildelisa
Tildelisa
Barn på 3 år och 3 månader

Då jag jobbat inom omsorgen, lyft och lite stillasittande, var åderbrocken en av orsakerna till att jag fick bli sjukskriven , dock ej heltid. De opererar inte då man är gravid. Har du visat dom för din barnmorska? Stödstrumpor om du inte använder det.

2018-08-17
vavina
vavina

Kostar det inte att ta bort åderbråck på benen?

2018-08-16
Jacquelinelo
Jacquelinelo
Barn på 3 år och 1 månader

Läkaren ville sjukskriva mig men jag har själv valt att jobba vidare. Jag har hög risk för proppbildning, och hade propp efter min förra förlossning. Dock har jag aldrig fått blodförtunnande under graviditeten innan.

2018-08-14
Messet
Messet
Barn på 2 år och 1 månader

Du lär inte bli sjukskriven för åderbråck. Gå till en läkare. Jag fick mina bortopererade med en ny metod där dom bränner sönder bråcken med vatten. jättesmidig behandling

2018-08-11

Jag hade inte åderbråck men en blodsjukdom som gjorde att jag fick ta fragmin under och efter graviditeten. Då är det en spruta i sidan på magen eller i låret vid kejsarsnitt (födde vaginalt så jag har tagit alla i magen) varje kväll vid 8 tiden. Mitt problem är att jag är fruktansvärt spruträdd så sambon fick snabbt lära sig att ge dem till mig och de gånger han inte var hemma kom min mor och gav mig. Trots alla sprutor så har fobin inte gett med sig men dessvärre var det nödvändiga att ta 😂

2018-08-10
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...