App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kommentarer som spårar ur.. graviditet

Jag har lagt upp en liknande tråd tidigare under graviditeten men vill skriva av mig lite igen. Jag undrar fortfarande varför en del människor väljer att ta sig friheten att medvetet kasta syrliga kommentarer till gravida? Eller öppna kommentarer om utseendet och gravidmagen helt öppet ute på gatan. Är folk efterblivna eller vad är det för fel? Stör mig som f*n! Eller så är det väl hormonerna. Det har gått så långt att jag vill stanna hemma och inte ta mig ut för att slippa bli kommenterad. Är i v.38 nu så är ju såklart stor men skulle inte säga gigantisk. Min mage är stor i förhållande till min relativt korta kropp (164cm) så fort jag tar mig ut nuförtiden får jag kommentarer som: •"JÄÄÄVLAR!! De där måste vara tvillingar!!!" • Extremt snea blickar varvat med fnissningar åt magen med uppspärrade ögon • "Fyfan vilken äcklig mage!" • " Stackars liten! Är det inte jobbigt?" • " Fyfan vad jobbigt" (blick släng på magen) Osv.. detta är bara en liten bråkdel. Varför i hela friden öppnar folk sina munnar såhär? Skulle aldrig få för mig att kasta så dumma comments till en gravid. Jag ser många höggravida kvinnor dagligen. Samtidigt vågar jag inte alltid öppna munnen till allt och alla, finns dårar som kan få en knäpp också så har valt o hålla tyst. Också just för jag inte vill få problem med ngn nu som höggravid. Men blir så galet irriterad! Hur hade ni bemött sånt?

2018-08-10
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

Jag och min sambo har lite speciell humor så för mig går det oftast bra att säga ”tjockis” om det kommer från en familjemedlem. Han mamma har varit riktigt stor (inte gravid utan fet) och min mamma va stor som gravid på både mig och min syster. Vissa dagar mår man sämre än andra dagar. Har aldrig fått en dålig kommentar av okända, dock mycket magklappande och det ogillas!! Hade en som kom fram och sa ” så här får man inte göra men jag kan inte låta bli” och hon klappade på magen... hallå?! Du erkände nyss att du vet att det är fel ändå gör du det... 😔

2018-08-12
Mufftutte
Mufftutte
Barn på 1 år och 6 månader

Känner igen det där. Råkade ut för många olika saker när jag var gravid för några år sedan. Det var speciellt en kvinnsperson jobbet som klappade på magen hela tiden. Jag ville inte att någon annan än min man skulle klappa på magen. Fick nog av den där kvinnan till slut. När hon klappade på magen så klappade jag tillbaka på hennes mage och sa högt och ljudligt ”åh vilken fin mage, gulli gull” typ. Hon blev så paff. 😂 Sen så rörde gon inte magen efter det.

2018-08-11
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 38

...och så fort barnet är ute så börjar frågorna om syskon! Jag brukar åtminstone fråga ’vill ni ha fler?’, men de flesta tycks ta för givet att man vill ha fler än ett barn. Jag vet inte hur många gånger jag fick frågan ’när kommer nästa då?’. Speciellt efter mitt MA kändes det extra okul, men då svarade jag typ ’jag har precis gått igenom ett missfall så det blir väl när det blir’. Det fick tyst på de flesta.

2018-08-11
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Åh vad man känner igen sig. Varför har folk så skev bild av att de skulle vara okej att kalla någon tjock bara för att man är gravid? Fick en kommentar nu i somras av en okänd kärring ”måste vara jobbigt men en såndan tjock mage i denna värmen, men det är ju självförvållat”.
Skulle aldrig kunna lägga onödiga kommentar om någon annans kropp eller gå och ta på folks mage i tid å otid bara för att det ligger en bebis där i.

2018-08-10
Ostbåge91
Ostbåge91
Gravid i vecka 21

Jag tror att folk inte bryr sig. Tydligen för man säga vad man vill till gravida. Under min graviditet skulle vi på ett tillväxtultraljud då vår lilla hade två och inte tre blodkärl i navelsträngen. Detta va oerhört stressande för mig att inte veta om bebisen växte som den skulle. Så då folk kom fram och sa oj va liten/stor du är. Då blev jag så nedstämd. Folk har ingen aning om vad man går igenom eller hur man mår. Bara för att man är gravid är det inte ok att klappa magen eller kommentera. Då vår bebis va född och låg i vagnen kom de fram en okänd och stoppade ner handen och skulle klappa på kinden. INTE ok, men jag hann inte stoppa. Tycker att man alltid ska tänka sig för. Men tyvärr gör inte alltid folk de..

2018-08-10
Mars2017
Mars2017

Ojojojsan: klassisk kommentar 🤦

2018-08-10
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

Jag rörde vid en kvinnas mage för hon rörde min. Hon blev helt paff. Denna grav har jag mått jättedåligt så jag sa till alla nära och kära att jag vill inte höra några kommentarer alls men ändå var där någon som fällde en kommentar att jag såg ut som en flodhäst. Vi pratat inte idag, får se om vi tar upp det efter graviditet men just nu mår jag alldeles för dåligt för att ha sån negativitet i mitt liv. Igår sa de tom på sjukhuset ”är du säker på att där bara är en”. Min man tittade på mig precis som att jag skulle lugna mig och inte explodera på sköterskan 😂

2018-08-10
ojojojsan
ojojojsan

Om nån rör min mage denna gången tänker jag röra deras magar å typ säga: gulligull!

2018-08-10
8kee6
8kee6

Vilka hemska kommentarer du fått🙁Äcklig mage är inte ok att säga! Jag har haft okända människor som kommit fram till mig på spårvagnhållplatsen och rört min mage och när jag suttit på restaurang! Nu garvar jag åt det😂men då var det väldigt känsligt o jag störde mig på allt å alla! Värsta kommentaren var från en kollega som sa: Jag tror det är en pojke för din rumpa har blivit stor😂Tack liksom😂

2018-08-10
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...