App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Laktulos

Hur mycket laktulos ger ni era barn? Min son är 4 månader (korrigerad ålder 2 månader) och får 3 ml laktulos på morgon och 3 ml på kvällen. Är detta mycket eller lite? Han har väldiga problem med att bajsa och ger honom magmassage x 2 samt magdroppar. Tips på annat man kan göra för att få igång den lilla magen?

2018-08-08
Couchy
Couchy
Barn på 3 år och 6 månader

Min son bajsade väldigt sällan. Bvc sa att vi skulle ge 2ml laktulos 1gång per dag när han var 2 månader. Men att man kunde ge mer om man tyckte att det behövdes. Vi bytte även till sempers lemolac sensipro men då han blev väldigt gasig och kinkig av laktulos så började vi istället med rapsolja i maten. Först 0,5tsk varannan matning som vi sedan ökade till 1tsk varje måltid. Vi började försiktigt eftersom dom kan kräkas av oljan eftersom magen inte är van vid det feta. Nu bajsar han regelbundet 😊 Man brukar säga 1tsk/100ml men min son äter 235ml och 1tsk räcker.

2018-11-16

Vår dotter är 3 mån korrigerat 7 veckor. Hon har haft problem med magen och tarmfunktionen och sedan blev det ännu värre när hon fick börja med järntillskottet (för barn födda före v 35). Nu verkar vi ha hittat balansen genom att byta till Semper lemolac sensipro och 4ml laktulos varje morgon. Hon bajsar 1-2 ggr per dag och är en glad liten tjej igen.

2018-09-29

När vår son var ~5 månader bajsade han inte på nästan 2 veckor (helammades) och då sa BVC att vi skulle ge 2 ml varje morgon tills han bajsade 💩 som tur var så bajsade han samma dag som det gått 2 veckor så vi använde aldrig Laktulos

2018-08-10
MammaKotte
MammaKotte
Bebis på 4 månader

När min son i te bajsade på flera dagar så tog jag 1ml i varje måltid typ, han va då 3-4 veckor bara. Varvade även med en lite rapsolja i maten. Sen fick vi rådet att byta Sempers ersättning mot Sempers lemolack. Nu när han är 6 snart 7 veckor så bajsar han varje dag :) har dock slutat med laktulos nu :)

2018-08-10
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...