App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur mycket kläder klarar man sig med?

Hur mycket behöver man första dagarna efter förlossningen till bebisen? Vi tänker mest använda bodys, byxor samt pyjamas för det är smidigast och mest okomplicerat. Men hur mycket behöver man av varje? Vi har ingen tvättmaskin i lägenheten utan får boka och de blir väl en gång i veckan ungefär. Både jag och min sambo är för att inte köpa på oss onödigt mycket saker innan vi ens vet hur stor bebisen är så vi har lite saker av varje i strl 50-56, men inte mycket alls. Vi har tänkt att vi väntar med att köpa på oss förrän vi vet hur stor den är somsagt. Men nu börjar det närma sig förlossningen (1 månad kvar) och jag börjar bli lite stressad över att vi inte har så mycket och att vi kommer behöva tvätta saker hela tiden och jag vill undvika sånt så mycket som möjligt i början. Medans min sambo fortfarande tycker att vi ska avvakta tills vi vet och sen kan någon av oss gå ner på stan och köpa på oss när vi vet vad som behövs och i vilken storlek. Är det jag som.m bara börjar bli stressad och tänker för mycket på allt och vill ha allt på den säkra sidan eller har min sambo rätt med att vi ska avvakta och köpa när vi vet hur bebisen är? Vad tycker ni? Kan tillägga att det är vårt första barn, men han är uppvuxen med småsyskon och är lite insatt i hur det är och vad som behövs.. Finns väl egentligen inget rätt och fel i detta men vill nog bara höra från andra med erfarenhet som vart med om det vad som är smidigast.

2018-08-08
Barn på 1 år och 6 månader

Vi hade förberett en del kläder hemma och fick massor på baby shower och som present när han var född, så ganska mycket kläder hade vi, Jag tvättade minst en maskin om dagen första halvåret, så mycket kräktes min bebis,,,

2018-08-09
Niseen
Niseen

Vi har börjat på strl 56 på båda barnen för vi kände på oss att de skulle vara stora och det stämde. Första barnet kunde ha samma kläder på sig flera dagar medan andra barnet kunde byta upp till 5 ggr pga att hon bajsade räserbajs upp på ryggen och kräktes väldigt mkt. Blev lite bättre när vi köpte dregglisar, hade vi tur behövdes bara den bytas när hon kräktes. Men sånt där vet man ju aldrig i förväg. Sen får man ju mkt kläder av besökare första tiden. Och det beror på hur nära ni har till en barnklädersaffär. Och om du känner att du och din partner har samma smak så han kan handla till extra ensam eftersom du kanske inte orkar direkt efter förlossning. Du får välja mellan is i magen eller kanske köpa något onödigt.. 😉 går köpa på tradera oxå. Lycka till!

2018-08-08
Mammmaw08
Mammmaw08

Hade inget som passade för min dotter var pytteliten när hon föddes. Fick panik köpa kläder i stl 44. På BB använde vi inte kläder alls och väll hemma bara när vi gick ut. Satsa på mössa strumpor och pjamas. Ni kommer säkert få massa kläder av nära och kära sen tar det ett tag innan man känt in vilka kläder som funkar bäst.

Det där med att tvätta det lär du få göra mycket vare sig du köper mycket eller lite kläder. Det är bajs och kräk på vift flera ggr om dagen om man har otur.

Mitt tips är att skaffa många flanell,muslin eller trikå filtar/raptrasor samt tvättlappar i tyg. Det är jättebra att ha för dregel, kräk och bröstmjölk som läker under amningen. Sen en bärsele i trikå önska jag att jag haft från dag ett.

2018-08-08
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Som becaliten skriver är det inte säkert att ni behöver så mycket kläder alls :). Vi har i princip aldrig använt pyjamas under spädbarnstiden, jag ammar på nätterna och bebis ligger i blöja och nära mig. Nu är vår minsta fyra månader och vi slipper generellt nattliga blöjbyten, har annars undvikit pyjamas även därför (större sannolikhet att bebis vaknar om man måste fixa med pyjamas vid blöjbyte). Tycker att svaren du har fått visar att smaken är som baken, alla föredrar olika kläder :). Vi kom t.ex. på med första barnet att bodys som ska över huvudet var jättejobbiga för stökig bebis, omlott var mycket bättre. Så inte helt lätt att veta på förhand heller. Lycka till med inköp och bebis! :)

2018-08-08
Vega
Vega

Min son kom i september och då har man ju kläder på sig. Får man en kräkunge som vår kunde man vissa dagar byta typ 5 bodys varje dag då de var fulla i kräk. Tvättmaskinen gick rätt ofta kan jag säga. Men annars köp på er lite kläder och inser ni att ni behöver mer är det ju bara att köpa mer. Finns ju fina begagnade kläder på internet att köpa också.

2018-08-08
Maandiiis
Maandiiis

Kan tilllägga att minsta dottern bajsade igenom alla kläder var gång hon ammat tills dess att hon blev 4 månader, så där gixk det åt mycket mer kläder än stora tjejen.
Jag tycker att ni väntar lite och ser hut er lilla bebis kommer att vara innan ni köper på er för mycket :

2018-08-08
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

Med första dottern kunde vi inte använda strl 50 då hon hamnade i skena och andra dottern hade strl 50 i ca 2 veckor innan det var urvuxet. Strl 56 hade båda tills de var ca 2,5 månader, sen blandade vi med strl 62 som de hade tills de var runt halvåret. Så mitt tips är att inte köpa så mycket i strl 50, bättre att ha för stort som bebis växer i.

2018-08-08
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

Vi hade typ 6-10 bodys i storlek 50-56 till vår son nu. Då behövde vi tvätta ca 1 gång i veckan, ibland mer. Nu går det däremot åt betydligt mer för han är en riktig kräkbebis 🤷🏼‍♀️ Så hur mycket det går åt är så olika, till dottern hade vi massor och hann inte ens använda allt, så förespråkar definitivt mindre och köpa med tiden 😄

2018-08-08
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

bästa plagget för oss har vart pyjamas eller bara blöja😀strl50 har inte passat,bara första veckan kanske!Vi har aldrig haft tvättmaskin men kan tipsa om att de bästa tiderna (iaf här) är när man är föräldraledig😉

2018-08-08
8kee6
8kee6

just när det gäller kläder är det som du skriver själv svårt att veta, min grabb är 2 månader nu och har haft kläder på sig kanske 5 gånger på grund av värmen, 😂 sen är det ju svårt att veta om det blir en bebis som kräks mycket eller ej, och så brukar kläder vara en populär present att ge, så när de frågar vilken storlek så sprid ut det lite så inte alla köper stl 50

2018-08-08
Nillanodanne
Nillanodanne
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...