App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ångest

Har en dotter på snart 2 år och sedan en tid tillbaka fått någon "knäpp" i huvudet känns det som. Och det låter helt absurt men jag är så fruktansvärt rädd för att jag ska få cancer eller någon annan sjukdom och dö. Och inte få se vår älskade dotter växa upp. Vet inte riktigt hur detta började. Men väldigt mycket människor i vår närhet har haft "otur" på senaste. Kommit med sjukdomsbesked, gjort slut, haft barn som dött i magen osv. Så egentligen så tror jag att det har med mitt sätt att bearbeta allt på. Men till och från har jag ordentlig ångest. Sådär som ett tryck över bröstet och så det känns tungt att andas. Vad gör man? Har någon av er också haft ångest? Går det över? För jag kan inte gå runt såhär och vara rädd att jag ska bli sjuk hela tiden. Aldrig känt såhär tidigare.

2018-08-07
Okonkret
Okonkret
Bebis på 10 månader

Åh gud va skönt, jag är inte ensam... Har typ samma sak, när jag ska natta sonen som och säger att jag älskar honom så kommer de en känsla av precis som du säger att man blir rädd för att inte få se honom växa upp eller att han ska behöva växa upp utan mig.

2018-08-20
Sidfäldt
Sidfäldt
Bebis på 1 månader

Låter jättehemskt! Jag har inte haft sån ångest men kämpat mycket med annan form av ångest. Jag har alltid tänkt att "det går över" och ibland så gör det faktiskt det. Jag tycker dock att du kanske borde söka hjälp om du har orken till det. Bättre att vara på den säkra sidan. Styrke kramar!

2018-08-12
Randigmamma
Randigmamma
Bebis på 14 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-08-09
carolinkarlsson
carolinkarlsson

Jag känner likadant. Har en son på 1,5år. Har alltid haft ångest men just dödsångesten kom efter att sonen föddes. Rädd att sonen ska dö ellee att jag ska dö. Att jag ska få en obotlig sjukdom eller behöva sövas ner och intw vakna upp igen. Att inte få se min son växa upp och att han ska förlora sin mamma. Att något ska hända honom är den värsta rädslan. Helt orationellt men kan inte styra bort dessa tankar och ibland blir ångesten väldigt tung.

2018-08-07
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Sök hjälp. Hade likadant för 8 år sedan och fick först prata med en psykolog. Fick sedan ångestdämpande medicin. Detta hjälpte mig när jag kände att jag inte kunde ta mig igenom ångesten på egen hand. Sedan gjorde jag allt som glädje mug. Var ute och lekte med soben, träffade kompisar, tog en powernap medans min man tog barnet, fixade en extra god middag ( matlagning tog bort fokusen på att må dåligt), var ute i skogen och grillade med familjen, åt godis på en onsdag, tog powerwalks med grym musik :P Jag började njuta av livet och lät inte ångesten styra (tack vare medicinen ). Sakta men säkert minskade jag dosen tills jag inte längre behövde den.

2018-08-07
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...