App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

bebis vägrar välling

min dotter på 10 månader vägrar att ta välling. jag ammar henne fortfarande och hon äter vanlig mat men bvc tyckte att jag ska ge välling så hon kanske kan öka mer i vikt. hon har aldrig gått ner i vikt men går inte upp så mycket. jag har försökt i två veckor nu att ge henne välling i pipmugg för hon ville aldrig ta nappflaska. har testat att ge ersättning också men det ville hon inte har. men hon mår ju bra i övrigt så det känns så dumt att jag hänger upp mig på att tvinga henne att äta. Mår så dåligt över detta:( någon som känner igen sig?

2018-08-06
Wiichuda
Wiichuda
Barn på 2 år och 8 månader

2 av mina 3 har bara druckit välling kall, testa olika temp på vällingen. Sedan hade jag nog testat att öka tiden mellan målen alt ta bort något mellanmål, h*n kanske inte hinner bli hungrig mellan måltiderna?

2018-08-16
Yrwen
Yrwen

till frukost ger jag gröt, ibland ost macka när hon inte vill ha gröt mellanmål har jag börjat ge mjölkersättning i twistshake pippmugg, (de spiller inte och rinner jag bara när de suger) brukade ge frukt puré eller barnyoghurt(beroende på vad vi gör) lunch: en halv burkmat melllanmål: mjölkersättning/frukt/yoghurt middag: en halv burkmat, ibland fruktpure som efterrätt om hon vill. kvällsmat: gröt och så får hon mjölkersättning när det är dags att sova. burkar vara ca 2 h mellan varje måltid.

2018-08-15
Wiichuda
Wiichuda
Barn på 2 år och 8 månader

Min son vägrar också flaska, vad ger du de att äta? Behöver lite inspiration :-)

2018-08-13
Septemberfamilj
Septemberfamilj

oj. menade att hon får gröt morgon och kväll. Bvc rekommenderar välling innan läggdags för att få henne gå upp i vikt. hon är 10 och halv månader och väger 7,23. Hon brukar äta en halv burkmat per måltid men bvc sa att en helt burkmat ska vara för en portion. Jag har bekantas bebisar som är några månader äldre än min dotter och äter också en halv burkmat. Deras små är dock lite större än min. Själv tycker jag att hon äter bra men har inte gått upp så mycket.

2018-08-08
Wiichuda
Wiichuda
Barn på 2 år och 8 månader

Inget barn soom druckit välling, äldste pojken åt gröt med förtjusning. Mellantjejen vägrade båda delarna och lilltjejen vill inte ha gröt just nu, tror det har att göra med värmen.

Ingen av dem har tagit flaska heller.

2018-08-07
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Jag vet att min son också vägrade välling i början men jag blandade ersättning och välling. I början mesta delen ersättning och lite välling. Så varannan dag minskade jag på ersättning och ökade på välling tills de bara var välling i flaskan. Dem ska ju blandas olika så blandade i olika flaskor och hällde sen ihop det. Idag dricker han enbart välling och har gjort sen han var 8 månader, han är 11 månader nu :)

2018-08-07
Nathawee
Nathawee
Barn på 2 år och 8 månader

Min son tog heller aldrig nappflaska så vi skänkte den välling vi köpt och körde på gröt istället,. Har BVC motiverat varför just välling skulle vara det bästa? Att lägga energi på att erbjuda något som inte tas emot känns för mig kontraproduktivt,. Att ge något som barnet faktiskt äter känns för mig bättre

2018-08-07
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 11 månader

Vi fick rekommenderat av bvc att ge gröt, redan strax innan lillan blev 6 månader, ökade på sakta, och kompletterade med amning. Hon äter fortfarande gröt på kvällen och är snart 3 år, funkar bra. Så mitt tips är pröva gröt istället.

2018-08-06
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 4 månader

Mitt första barn vägrade välling. Vi gjorde gröt med extra fett i, mackor med extra smör och leverpastej/ost/mjukost. Man behöver inte ge välling. Det finns andra alternativ. Detta borde BVC berätta...

2018-08-06
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 10 månader

testa nan tetrapack som bara är att värma! Funkat jättebra! Har inte gett välling till nått av mina barn

2018-08-06
8kee6
8kee6

hon får välling morgon och kväll. och så har jag försökt att ge henne välling innan hon ska sova med hon vägrar. hon tar några klunkar bara.

2018-08-06
Wiichuda
Wiichuda
Barn på 2 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...