App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Efter förlossning rida igen

När kan jag börja rida igen efter förlossningen? Sonen är född 30 Juni och blev snittad. Har efterkontroll 11 September men undrar om någon vet när man kan börja rida igen?

2018-08-06
Nåree
Nåree
Barn på 1 år och 8 månader

Jag snittades 21/6 o är uppe i sadeln o rider som vanligt igen sen nästan 2 veckor tillbaka :) styrkan i magen är inte som innan men det kommer så småningom tänker jag :) Rider in unghästen nu o det funkar fint. Jag tänker att om man lyssnar på kroppen o vad den klarar av så är det nog inget som är bättre eller sämre :) klart man känner emellanåt att det känns lite konstigt i magen men ingen smärta eller obehag av ridning för min del!

2018-08-07
Litenpåge
Litenpåge
Gravid i vecka 11

jag satt upp på hästryggen igen efter 1 månad efter båda mina förlossningar. Jag födde vaginalt och hade det okomplicerat efter förlossningen och mådde väldigt bra. De rådde mig att vänta tills efter efterkontrollen men kunde inte riktigt hålla mig ifrån det så länge.

2018-08-07
Svehja
Svehja

Jag hoppade upp i sadeln efter 7 veckor. Kunde inte rida som vanligt då utan "åkte" mest med. Tog några veckor innan kroppen var med på noterna igen. Är nog väldigt olika beroende på hur kroppen mår.

2018-08-07
grasmatta22
grasmatta22

Jag blev inte snittad, så det går såklart fortare då, men började rida igen efter tre månader. Tog det lugnt i början och kände efter att det kändes som vanligt. Kände mig såklart inte lila stark som vanligt, och väntade ett tag med nedsittning i trav, annars gick det jättebra! Hoppas du kan komma igång snart, man behöver ha kvar sina passioner!

2018-08-06
isa.ehn
isa.ehn
Bebis på 1 månader

Man kan ju börja styrketräna efter 6 mån så då antar jag att man kan testa på att rida då med. Dock tyckte jag det tog nästan 1 år innan min kropp kändes normal igen efter vaginal födsel.

2018-08-06
viva91
viva91
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...