Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Deprimerad efter förlossning

Någon som också blivit deprimerad efter förlossningen? Min son är nu 2 veckor gammal. Trodde jag skulle börja må bättre efter några dagar. Men det verkar inte vilja ge sig. Någon annan som mått likande? Hjälpte det med samtal på bvc? Fick ni antidepressiva? Hur reagerar man på dom?

2018-08-04
Bebis på 2 månader

Jag har fått förlossningsdepression efter båda mina födslar och har gått på antidepressiv båda gångerna. Utan dem hade jag inte klarat vardagen eller barnen. Jag hade dem ett halvår med dottern och planerar samma tid nu efter sonens gödsel för 5 månader sedan. Detta kombinerades med samtal hos psykolog vilket verkligen behövdes!

2018-08-05
miiiin
miiiin
Bebis på 7 månader

Det är massa nytt som hänt och två veckor är ingen lång tid. Kan vara en blandning av hormoner, ny livssituation och sömnbrist.
Men håller det i sig dag ut å dag in ett par veckor till brukar bvc vara snabba att snappa upp psykisk ohälsa.
Vid en utav kontrollerna (är det 3-månaders tro?) får man göra ett litet test på hur man mår och de ser fort om man behöver hjälp.
Men att vara ledsen eller nere så här kort efter förlossning behöver inte vara depression. Men känns det helt ohanterligt ska du så klart söka hjälp. Att samtala med bvc eller psykolog kan hjälpa en att sortera känslor och tankar. För egen del trodde jag att jag höll på att bli depremerad igen (var sjuk lite över ett år tidigare) och hade återkommande ångest och katastroftankar 6 månader efter sonens födsel. Men efter ett snack med psykolog plus genomgång av journal med chefsbarnmorska kände jag mig lugnare. Jag blev aldrig ordentligt dålig eller behövde börja käka medicin igen, trots att jag mått dåligt så länge.
Men för att just DU ska få svar på om det du känner och upplever är ”normalt” eller mer skadligt borde du prata med kunnig och sätta ord på hur du mår.
Jag hoppas verkligen du slipper depression och får må bra istället ❤️💜

2018-08-04
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader

Hej! För mig hjälpte samtal med läkare på BB och samtal med psykolog på BVC. Har antidepressiva sedan länge så dem gjorde de inget med. Ofta när man börjar med antidepressiva blir man ännu mer deppig första tiden tills de vänder och kroppen vant sig, sedan kan man få andra biverkningar också men dem går man igenom med läkare. Om jag var du skulle jag kontakta bvc och förlossningen för att gå igenom förlossningen och dina känslor. Börja med samtal och se om det räcker, om inte kan ni börja fundera på medicin. Hoppas du mår bättre snart! Stor kram ❤

2018-08-04
Moivil
Moivil
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...