Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Alkohol och barn

Hej! Hur ser ni på ämnet alkohol och barn? Är det okej att dricka när man är med sitt barn? Om ja, hur mycket? Eller inte okej, varför? Okej att ha med barnet i sammanhang där andra dricker? Hur tänker och gör ni?

2018-08-04
Walter67
Walter67
Bebis på 2 månader

Vi dricker typ aldrig men om det händer typ vid midsommar eller så när barnen är med så är alltid den ena föräldern helt nykter och den andra får ta max 2-3 glas vin/öl. Vi tar aldrig med dem på fester där vi vet att det blir fylla. Och vi tar aldrig nåt hemma eller på typ familjemiddagar, men det är ok om andra tar en öl till maten liksom.

2018-08-05
Superhallon
Superhallon
Barn på 1 år och 9 månader

Nu är jag ju gravid men både jag och min sambo har vuxit upp med ”alkoleserade” och helg drickandet lite för mycket. Vi kommer absolut inte dricka när vårat barn är hemma. Sånt kan man ta när man har barnvakt. Visst nu kanske det bara handlar om en öl eller två, men barn ser mer än vad man tror. Sen tycker jag att alltid en ska va nykter i fall något akut skulle hända!

2018-08-04
Mufftutte
Mufftutte
Gravid i vecka 36

Jag dricker kanske ett glas vin i veckan och någon gång händer det att barnen är vakna. Jag tror på att barn ska veta om att det finns alkohol men att man dricker det med måtta. Mina föräldrar drack ofta ett glas vin till södagsmiddagen och det uppfattade aldrig jag som konstigt.

2018-08-04
ma78
ma78
Bebis på 8 månader

Vi dricker ingen alkohol, är inte nykterister men helt enkelt inte intresserade av det och tycker inte det är gott alls, speciellt vin och öl är vedervärdigt tycker jag. På mitt jobb har jag bara sett alkoholens negativa verkningar som olyckor, misshandel, leverskador mm så ser inget positivt med det. Jag accepterar dock att typ min bror tar en öl då han är med oss men han blir inte onykter. Annars dricks det väldigt lite i min umgängeskrets, men vi är ju 35 plus och alla har barn, ingen som orkar hålla på med det 😂

2018-08-04
Luna_13
Luna_13
Bebis på 7 månader

Jag och min man dricker inte själva. Och vi tycker inte att barn och alkohol passar sig ihop. Dock accepterar vi om släkt/vänner tar något glas till maten. Men vi avstår från tillställningar där vi vet att det kommer drickas mer eller starkare. Bland annat har vi slutat fira jul med delar av min släkt för att de inte har accepterat detta..

2018-08-04
Vickan93
Vickan93
Gravid i vecka 15

Jag dricker inget alls. Men jag vill inte att min son ska se andra dricka, oavsett mängd. Är uppväxt med alkoholiserad förälder och andra fulla månniskor i livet som medföljer när ena föräldern är alkoholist. Så alkohol är inget min son ska behöva se eller vistas kring. Alkohol ändras persons personligheter oavsett mängd och barn snappar snabbt upp ovanliga vibbar.

2018-08-04
Mammatillpojke
Mammatillpojke
Barn på 1 år och 6 månader

Jag dricker inte alkohol alls men tycker det är helt ok att andra och min man dricker sålänge det sker under ansvarsfullt intag! Tolererar inte fylla kring mina barn! Det är skrämmande och obehagligt för barn att uppleva!

2018-08-04
8kee6
8kee6

Att ta ett eller två glas vin till middagen ibland ser jag inte som ett problem. Jag tror det kan vara nyttigt för barn att se att alkohol kan drickas i måttliga mängder och få en sund syn till det. Sen såklart om det ska festas till så ska barn inte vara närvarande.

2018-08-04
Emliew
Emliew
Bebis på 10 månader

Nån gång i månaden ta en öl eller ett glas vin till maten. Inget fylle i närheten av mitt barn

2018-08-04
Isabell25
Isabell25

Jag dricker inte med mina barn i närheten. Själv uppväxt med alkolister och det är obehagligt när människor ändrar sitt beteende. Vill min partner dricka så är det i små mängder så ingen skillnad märks.

2018-08-04
ojojojsan
ojojojsan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...