Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Svårt att somna om

Vår dotter, 12 månader, sover just väldigt bra för natten om hon sover i vagnen eller sängen. Hon sover 18.30- 06.30 utan uppvak. Problemet är om hon vaknar på natten eller om hon somnar i vagnen/vår säng, och vi sedan ska lägga över henne i sin säng. Då vaknar hon direkt, och kan omöjligt somna om förrän efter tidigast två timmar. Vi har försökt olika saker, men har nu slut på idéer. Någon som har tips? Vi blir ju väldigt låsta här hemma, och har svårt att gå en kvällspromenad, träffa vänner eller uträtta ärenden om kvällarna..

2018-08-04
Lidenskan
Lidenskan
Bebis på 14 månader

En enkel lösning är väl att inte flytta henne. Alltså natta henne inte i soffa eller er säng utan endast i hennes egen? Om ni är iväg och hon somnar i vagnen kan hon väl bara ligga kvar där hela natten? :)

2018-08-05
Louisemyrback
Louisemyrback

Allt som oftast söver vi henne i sin egen säng, och det går jättebra hela natten. Men ibland har vi tex. gäster eller har varit ute, som nu under sommaren, och då har hon någon kväll kunnat få somna i vagnen, soffan eller vår säng. Det är vid dessa tillfällen vi sedan inte kan flytta henne. Vi har provat flaskan, vyssjat i famnen, tassar på sängen, sång, saga, avslappningsband osv.. Men det går liksom inte. Hon är vaken minst ett par timmar.

2018-08-05
Lidenskan
Lidenskan
Bebis på 14 månader

Sen förstår jag att du känner dig låst när man inte kan lägga i vagnen och sen bara flytta. Hmm, men vad har du provat? Du kan inte ge henne lite välling i flaska och så somnar hon om? Musik och lämna henne i sovrummet så hon inte har någon att ”titta på”? Vaggningstussar till spjälsängen?

2018-08-04
SanUno
SanUno

Förstår inte riktigt,söver ni henne i eran säng eller tar ni henne till er säng när hon vaknar och söver om henne där? Om fallet är det sistnämnda så skulle jag säga att inte ta henne till eran säng. Visst är det kanske det enklaste vid tillfället men inte sen? Eller missförstår jag situationen?:)

2018-08-04
SanUno
SanUno

Ja ibland har de konstiga perioder också 🤔
Vi brukar märka på vår kille att han kring 16-17 blir trött. Men sover han då är ju kvällen körd.
Så vårt schema ser mestadels ut så här: upp och ät frukost 7-8. Sova kring 11-12, allt ifrån 45 min till 2 h, sen inget mer. Så när han sen blir seg har vi lugnare aktivitet plus middagen. Sen säng vid 19. Och ikväll (efter att dagen gick ungefär som jag skrivit) har han ännu inte vaknat 😊👍 inte alltid det får så bra, men i regel fungerar det bäst för oss. Nu får testa testa testa så kommer ni nog på en bra lösning.

2018-08-04
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader

Hon sover 2x30 min. Kanske ska ta bort en lur som sagt. Men samtidigt känns det som att hon fortfarande behöver det.

2018-08-04
Lidenskan
Lidenskan
Bebis på 14 månader

Hur sover hon på dagen? Om hon sover två ggr kan man ta bort den senare luren.
Vi har märkt att vår son sover bättre om han bara får sova en gång på dagen. Då blir natten balanserad och han mår bättre.

2018-08-04
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...