App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Separation med sambo

Hej. Ska gå skilda vägar med sambon, då vinet kan kommunicera och han är inte villig till att lösa det mellan oss, försökt med att vi kan gå till familjerådgivning men han känner att jag bara prackar på honom något han inte vill. Jag vet inte hur gör man rent praktiskt vi har en son som är 6månader och han hel ammas fortfarande men håller på introducera mat till honom. Hur fungerar det med umgänge och så där just nu har jag fått flytta hem till mina föräldrar eftersom jag inte har råd att bo själv när jag är hemma och är FL..

2018-08-02
Reblen
Reblen
Barn på 2 år och 1 månader

Då nu har bott tillsammans fram till nyligen utgår jag ifrån att pappa och barn redan känner varandra väl och att barnet är tryggt med honom. Det finns igen regel som säger att umgänget måste ske i barnets hem utan kan vara på någon annan plats ni kommer överens om! Barnet har lika stor rätt till sin pappa som till dig och det blir givetvis enklare när du inte helammar längre men försök att träffas så ofta det går för att pojken inte ska ”glömma bort” pappa. Så fort det funkar med mat (om du pumpar eller om ni löser på annat sätt) så finns ingen anledning till att pojken inte skulle kunna sova hos pappa också ibland redan nu. Pappa är lika mycket förälder och ”hemma” för barnet som du är :)

2018-08-02

Barnet har rätt att träffa och upprätthålla en god relation till sin pappa, vilket är bådas erat ansvar :) umgänge (var, när, hur, osv) reglerar ni tillsammans så länge ni kan komma överens :) Utgångspunkten är alltid barnets bästa som ju är att få fortsätta ha en trygg och nära relation till båda sina föräldrar.

2018-08-02

Ett så litet barn bor på heltid med ena föräldern, (hos dig eftersom du ammar) sedan har den andra föräldern såklart umgängesrätt och detta bör på ske i barnets hem och sen successivt ökar man antal timmar/är iväg osv. Har läst att barn inte ska sova ”hemifrån” förrän runt 1-2år. Allt beror väl på hur barnet och pappans relation ser ut osv

2018-08-02
Louisemyrback
Louisemyrback
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...