App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta med blöja

Dottern är nyss fyllda 2 år och vi funderar på det här med sluta med blöja. Hon har förståelsen att mamma kissar på toa och att hon kan sitta på pottan. Ibland går hon runt utan blöja och säger att hon behöver sitta på pottan. Sätter sig i 4 sekunder men det kommer inget. Kissar hon på golvet blir hon väldigt ledsen. Vi har inte gjort något helhjärtat försök att sluta med blöja än. Vad är era tips? Bara sluta med blöja och säga att det inte finns några eller ta det som det kommer?

2018-08-02
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 38

Började utan blöja för vår 2,5åring för 3v sedan, är helt blöjfri idag. Olika för alla barn men en metod som funkade för oss som jag tycker du ska läsa mer om o se om det funkar för er är: Blöjfri på 3 dagar. Finns en bok om det o en hemsida, googla. Massa bra tips o exempel på hur man kan göra finns här. 👍 Lycka till!

2018-08-02
Lily1988
Lily1988

Bra jobbat! Har väl med tänkt något likande för att inte snurra till det för dottern. Hur gammalt är ditt barn?

2018-08-02
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 38

Förberedde i ca 2 veckor innan med att prata om att det snart är dags att vara utan blöja och kissa på toaletten. Sa att stora barn inte har blöja. Under förberedelseveckorna sa jag mycket att han var stor och duktig med annat. Sen tog jag bara bort blöjan och berättade vad jag förväntade mig. Första dagen 5 olyckor och sedan inte en enda trots semester och ute på resande fot. Tog bort blöjor helt för att inte snurra till det och inga olyckor alls nattetid.

2018-08-02

Okej. Alla barn är ju så olika. Det går åt rätt håll för er iallafall ju. ☺️

2018-08-02
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 38

Jag har en son på 2 1/2 år vi har precis tagit bort blöjan på dagen. Jag tog bara bort blöjan och sa att stora barn kissar på pottan och han verka okej med de. Han förstod ganska snabbt att kissa på pottan men man måste tjata hela tiden att han ska kissa på pottan annars händer de olyckor! Vissa dagar blir de inga olyckor alls medans vissa dagar är de flera om dagen.
Kan tillägga att han bara varit utan i ca 1 vecka nu

2018-08-02
Maalllann
Maalllann
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...