App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nattblöja eller inte...??

Min kille på 3,5 år har varit torr dagtid sedan ett år tillbaka. Nån olycka händer då o då men mest för att han helt enkelt inte har ”tid” för att han leker med ngt viktigt. För en tid sedan hände en allvarlig olycka med lillebror som tog hårt på storebror vilket orsakade att han helt enkelt slutade gå på toaletten. Inget fungerade, vare sig att prata med honom, tjata eller nånting...så en dag frågade jag honom om han inte ville prova att sova utan blöja på natten. Han blev överlycklig o så klart ville han det o vips slutade problemen på dagen (såklart nån olycka av samma orsak som tidigare..ibland har man helt enkelt inte tid att gå eller?! ;)) men han har svårt att klara nätterna utan att kissa..vet att delar av det är hormonellt men har pratat med honom om han inte vill ha blöja igen men då blir han super ledsen o gråter o säger att ”stora killar har inte blöja!!” Så har inte hjärta att sätta på blöjan igen..han blir inte ledsen av att kissa i sängen o vi är mkt noga med att inte skuldbelägga osv. Men vad kan vi göra för att hjälpa honom.. vi har draglakanx3 i sängen så vi bara tar bort lager, kissar innan läggdags, minskar drickat efter 18 o kissar honom innan vi går o lägger oss. Vissa nätter är han torr men de flesta kissar han en gång eller två...vad kan vi göra mer? Han vill som sagt verkligen inte ha blöja på sig o får snarare panik av tanken att få på sig en blöja...tips???

2018-08-02
AnnelieO
AnnelieO
Barn på 3 år och 5 månader

Hej detta med blöja är känsligt för vissa barn när dom blir lite större. att ni lyssnar på vad han vill tycker jag är jätte bra.
Vår kille sa vid ca 4 års ålder att han inte längre ville sova med blöja. Okej sa vi och provade. efter en vecka med kiss i sängen ungefär 2 gånger per natt frågade jag om han kunde tänka sig sova med blöja igen för att både han och jag skulle få en bättre nattsömn, men han vägrade han såg sig själv som stor nu. så vi tvättade i drygt två årstid. på den tiden var sängen torr max 5 gånger. då kom vi till en läkare som var jätte bra. vi fick utskrivet en medicin som hette Minerin (eller något). vilket hjälpte oss till slut dock tog det ytterligare ca 2 år innan han kunde sluta ta det.
men hon frågade vid första besöket om han fortfarande sov med blöja, jag svarade så klart nej han ar valt att inte göra det. då sa hon ordagrant "då tycker jag DU skall bestämma att han skall göra det" hon menade att det inte hjälpte någon att sova utan blöja. sömnen blir störd för alla inblandade. det finns/fanns inga belägg för att barn slutar kissa i sängen fortare om dom sover utan blöja. så sagt och gjort vi pratade med pojken och bestämde att han från och med då skulle sova med blöja tills blöjan hade varit torr 3 dagar i rad. då provade vi utan. kiss i sängen var lika med sova med blöja tills den var torr 3 dagar i rad igen. detta samtal tog lång tid med pojken och han var inte nöjd men förstod varför och efter den natten när han vaknade i torr sängen och hade sovit hela natten sa han själv att det va inte så dumt att sova med blöja mamma.
Okej långt inlägg. men jag tycker ni skall försöka få på blöjan igen. det spar er tid er sömn och ert humör.

Hoppas det går bra.

2018-08-06
Anna larsson
Anna larsson

Fattar inte varför det inte går att skriva punkt. Det ska givetvis bara blöjfri punkt se.

2018-08-04
SysterEmma
SysterEmma

Bra att inte tvinga på honom blöja. Han mår nog dåligt över olyckorna ändå utan att behöva ha panik över att han ska få tillbaka blöjan. Vår son blev torr både dag och natt när han var två och vi använde oss av tredagarsmetoden. Gå in på blöjfri.se (tror jag) och se om ni kan hitta några tips där. Finns en fb-grupp för den metoden också där man kan få bra tips. Eller skicka ett mejl till författarna av boken. De svarar ofta inom en vecka.

2018-08-04
SysterEmma
SysterEmma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...