App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Amma i sängen vid nattning

Hej! Jag har ett problem när jag ligg-ammar vid nattning och på nätterna. Vi vet ju alla att för att minska plötslig spädbarnsdöd ska bebisen ligga på rygg. Men efter jag ammat och vill flytta mig åt sidan och vrida honom över på rygg vaknar han. Alltså det går verkligen inte, jag har provat flera flera gånger.. Han vill BARA sova på sidan mestadels, åtminstone på nätterna. Man blir ju frustrerad och trött som mamma. Eller är det okej att han ligger på sidan när han ligger själv, eller vid mig? Jag är egentligen inte orolig över att jag ska rulla över honom eller så det är mest vad jag har läst och hört & enligt rekomendationer av BVC. Hur gör ni???

2018-08-01
Fridaerikssson
Fridaerikssson
Barn på 2 år

Det är magläget man ska undvika. , Sidan är bättre än magläge.

2018-08-04
solskensmamman
solskensmamman

När min som var mindre så sov han större delen på sidan, bra och för att det inte ska bli platt. Så oroa dig inte!

2018-08-04
SanUno
SanUno

Min dotter ville bara ligga på sidan första månaderna, hamnade aldrig på mage. Liggammar både dag och natt när vi är hemma. Ibland sover hon på rygg och ibland på sidan. Så länge hon sover gott är jag nöjd 😊

2018-08-03
JohannaLowengren
JohannaLowengren
Barn på 2 år och 1 månader

Mina barn har alltid somnat på sidan. Ibland rullar de över på rygg när de somnat djupt, eller så sov/sover de vidare på sidan.
När jag liggammade med dottern så fick hon ligga kvar, såg till att inte ha något täcke/påslakan ovanför midjan bara. Sonen gilllade inte att liggamma, så med han fick jag alltid sitta upp.

Om han sover bäst på sidan, så låt han sova på sidan. Du kan bulla upp med någon filt vid magen för att han inte ska rulla över på mage t.ex :)

2018-08-03
moaeg
moaeg
Barn på 2 år och 2 månader

Min dotter sover ofta på sidan för hon vaknar om jag vänder henne. BVC sa till mig att lägg den understa armen rakt ut så stoppar den så hon inte rullar över på mage. Jag har heller aldrig oroat mig över att rulla över henne men är du det så rulla en handduk och lägg runt som ett hemgjort babynest typ. Annars att tänka på är att inga kuddar eller täcken finns nära och kan kväva bebisen. Sov så gott :D

2018-08-02
Louisemyrback
Louisemyrback

Jag liggammar på morgonen och då brukar både jag och lillen somna, han ligger på sidan när han somnar med tutten i munnen men brukar rulla över på rygg när han släppt taget om tutten. Tror det är okej så länge man ser till att bebisen inte kan få täcke eller kudde över ansiktet och de inte kan rulla ur sängen.

2018-08-01
Moivil
Moivil

Jag puffar upp sidorna så att det blir svårare att rulla över från sidan. Jag liggammar på oftast på nätterna men han får så dåligt grepp när kag ligger ner så jag sitter oftast med amningskudden i sängen.

2018-08-01
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...