App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Epidural

Hallå! Jag väntar nu mitt första barn och har funderat mycket kring förlossningen :) Är väldigt nervös och rätt orolig! Vad finns det för risker/fördelar med epidural?

2018-07-31
Bebis på 15 månader

Själv hade jag bara lustgas och det var nog bara under första förlossningen som det kunde ha blivit tal om EDA, de andra gick lite för fort.

En av mina systrar som fick det hon fick blodtrycksfall, tror jag det var, av det. Hon sa att det var som om hon bara försvann. Jag har ju hört att värkarna kan avstanna om man tar EDA men väl på förlossningen så har du proffs runt dig du kommer antagligen att känna själv, där och då vad som behövs.

Lycka till!

2018-08-01
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Tog epidural med första barnet. Var skönt att vila. O som ovan sa så sätter dom det mellan värkarna. Med andra barnet ville jag ta det men valde att inte ta då jag ville satsa på en snabbare förlossning. (Epiduralen kan dra ut på förlossningen då värkar kan avta. )

2018-08-01
Lollisossan
Lollisossan

vill bara tillägga att epiduralen lades inte på mig när jag hade värk utan de inväntar en paus och tar 3 sek att sätta😊

2018-08-01
8kee6
8kee6

En förlossning kan ta lång tid så var förberedd på det! epiduralen kan användas för att vila och samla kraft! Jag bestämde mig för att ta den efter 30 timmars värkar och kämpande😀Var underbart! 10 timmar senare föddes vår första son❤️

2018-08-01
8kee6
8kee6

Hej

Jag hade samma tankar när jag var gravid. Har en son på 14 månader men kommer ihåg min förlossning som om den var i går.
Pratade väldigt mycket med min barnmorska på MV!
Hon var super gullig och jag kunde använda henne att bolla alla mina oroliga tankar.
Då min graviditet inte var någon dans på rosor! En jäkla massa smärtor, halsbränna, illamående, spydde varje dag, värk i ryggen. You name it!!
Mådde psykiskt dåligt och ville inte vara gravid. Gick över 2 veckor men samma dag som jag skulle sättas igång kom värkarna. Låg många timmar men tillslut bad jag om ryggmärgsbedövningen som jag bestämt att jag inte skulle ta men jag pallade inte mer. 16 timmar senare blev det akut kejsarsnitt! Tyckte inte att bedövningen hjälpte något.
Kanske jag tig den försent!!

När du väl ligger på sjukhuset och det är dags kommer du snabbt känna vad du vill. Din kropp kommer säga till dig vad du ”behöver”.
Lycka till!! :)

2018-07-31
CeciliaAlfred
CeciliaAlfred
Barn på 2 år och 9 månader

Är inte jätte insatt då jag bara kommer använda mig av lustgas. Är ner rädd att någon ska rota runt i min ryggrad medans värkarna kommer och går. Har hört både bra och dåliga saker, tex att en kompis syster tog det och kände inte att det blev något fel i höften på henne, va ringen att åka in igen sen och operera sig. Andra säger ju att det är as bra :) inte meningen att skrämmas..

2018-07-31
Mufftutte
Mufftutte
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...