App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

lån hus längtan

Hej jag och sambon har en dotter på 6 månader och vi har extrem hus längtan. Ni som har hus lån ge tips på att få lån osv! Runt 2 miljoner

2018-07-31
mikaelakberg
mikaelakberg
Barn på 2 år och 4 månader

Det handlar om att inte bara ha ett jobb utan ett fast jobb, ett vikariat, tidsbegränsat eller provanställning får man inga lån på banken på.. jag tror inte alls att du är arbetslös men det säger sig självt att bankerna kräver att man har kontantinsats och stabil ekonomi och då ska man ha fast inkomst.

2018-09-04
flingan32
flingan32

Många värkar tro att jag inte har jobb Men om jag vill så får jag jobba och jag har jobb efter mammaledigheten

2018-08-01
mikaelakberg
mikaelakberg

Hej. Jag & min sambo hade de kämpigt att få lån, enbart pga av att vi inte hade kontantinstatsen. Om ni har de till huset & fasta inkomster borde de inte va några problem. dock är ju en av er på mamma ledigt & jag vet inte hur banken ställer sig till detta. Vi köpte hus för ca 1 månad sen, Swedbank nekade oss lån & sbsb godkände oss & med bättre ränta än Swedbank. Då fick vi låna till kontantinstasen som ett privatlån så vi har 2 lån på sbsb. vi har heller inga barn. Jag är gravid men inget som banken frågade om & jag nämnde inget om det heller. Det bästa kanske är att ringa olika banker förklara Läget & så vad som händer 😊 vi va i kontakt med 6 olika banker tror jag innan vi hitta sbsb som va viliga att hjälpa oss.

2018-08-01
Lica92
Lica92
Barn på 1 år och 7 månader

Oj! Att kunna skaffa hus som arbetslös? Inte att tänka på i dagsläget i alla fall.. vår bank ( en liten bank av Swedbank koncernen) har ändå amorteringskrav samt att man har fasta inkomster. Vi har tänkt att flytta lånen till andra, bl a SBAB men de hade mycket sämre villkor än Swedbank och Nordea. Vi har kunnat förhandla ner räntan ner till 1% men vi har också haft kontantinsats från början och har aldrig slarvat med betalningarna samt har haft både pensionssparande och en buffert. Vi har tre barn och fjärde på väg och har tre som åker konståkning i familjen som är en dyr sport men man ska ha mycket tanke bakom innan man köper ett hus, samt även funderar på vad som händer om man separerar ( om man inte är gift) att man skriver sambo avtal eller liknande..

2018-08-01
flingan32
flingan32

Vi har hus och köpte det då det var billigt .. först ska man ha två fasta inkomster ( alltså fasta anställningar) sen ska man ha en kontantinsats på minst 15% av köpeskillingen. Man kan ju hitta ett hus och sen försöka få till ett lånelöfte. Men det krävs en del för att kunna köpa hus. Dessutom är det hårda amorteringskrav nu för huslånet så man kan inte bara räkna på vad räntan är. Sen räknar ju banken på en ev höjning av räntan så man måste ha en del marginal i ekonomin för att kunna köpa ett hus. 2 miljoner på ett hus får man ex inte i Stockholmsområdet, där huspriserna ligger på minst 5 miljoner för radhus.. vi bor utanför stockholm och husen här är värda på minst 4 miljoner och uppåt. Det bästa är kanske skaffa en bostadsrätt som förhoppningsvis går upp i värde och man har då helt annat läge till att låna till ett hus. Som en del andra säger här, mycket att tänka på och det är mycket utgifter med ett hus. Taket ska bytas, huset ska dräneras, inomhus ska renoveras, om saker går sönder så ska man kunna ta höjd för det i ekonomin..

2018-08-01
flingan32
flingan32

Håller med norrlänning att det är bra att fundera på inte bara hur mycket man klarar att betala utan vad vill man ha pengar över till.
Att gå till småbanker kan till viss del underlätta, men det är nog mer att de är mer öppna att förhandla.
Nu vet vi ju inte hur ts situation ser ut, men borgenärer finns inte längre kvar. I vissa fall får föräldrar vara medlåntagare men det är allt numera

2018-07-31
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 10 månader

Svårt med tips eftersom bankerna har sina regler. Köpte nu för 2 månader sen, jag har fast jobb sen innan samt min man har fast jobb. Sen är kontantinsats att föredra. Här räknar man på att man ska klara av 7% ränta på lånen även om inte räntorna ser ut så idag. Samt amoteringskraven gör det svårare. Måste amortera 2% om året tills lånet ligger under 70%. Sen kan man välja att enbart amortera 1% tills lånet understiger 50%. Lånar man mer än 4,5 gånger sin inkomst måste man amortera 3%/år. Lagfart ligger på 1,5% av inköpsvärdet och pantbrev om man nu behöver det ligger på 2%. Alltså bra att köpa hus med pantbrev så att skillnaden inte blir så stor eftersom den avgiften skall betalas av köparen själv och inte lånas till. Sen tillkommer villaförsäkring vilket är något dyrare än vanlig hemförsäkring.

2018-07-31
Hyrkes
Hyrkes
Bebis på 2 månader

Gå inte till stora banker utan de mindre lite som typ sparbanken i en by. De är mer beroende av sina kunder än de gigantiska som bara håvar in pengar. Kontantinsatsen kan man låna till. Vi lånade den på vår bank som ett fristående lån med borgenärer. Lagfart och pantbrev får ni oftast klara själva. Jag har lyckats köpa hus som arbetslös, allt handlar om vad man kan betala per månad och hur villig banken är att ge en lån. Bara att boka in massa möten och kolla runt med bankerna

2018-07-31
ojojojsan
ojojojsan

Juste...Är det friköpt tomt brukar de flesta banker kräva att man kan betala lagfarten också. Någon % av köpeskillingen har jag för mig, samt även pantbrev om det behövs tecknas nya sånna

2018-07-31
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 10 månader

Det finns inte så mycket tips att ge när det kommer till at få lån. Har ni kontantinsats? Det är nästan det viktigaste, det och fasta jobb. Gärna 15% men absolut minst 10. Ansök om lånelöfte på flera av de större bankernas hemsidor. Ex Nordea swedbank, seb och SBAB (SBAB brukar vara "lättast" att få beviljat lån hos). Räntor kan ni förhandla i efterhand och då är mitt enda tips att ställa bankerna mot varandra. Säg vilken ränta ni önskar och om banken kan möta er där, annars bara ringa vidare till nästa. Men det är något du gör först när lånen är tagna då räntor alltid rör sig och er slutgiltiga ränta sätts först på tillträdesdagen.

2018-07-31
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 10 månader

Prata med din/er bank för att få svar på frågorna det är mycket med att skaffa hus

2018-07-31
Saxum
Saxum
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...