App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Trivs inte med amning

Jag har börjat amma, men känner mig inte bekväm med det. Är det någon som känt samma & bara kört med flaska?

2018-07-29
CT33
CT33
Barn på 1 år och 8 månader

Jag bestämde mig för att sluta med amningen. Jag gav försökte verkligen, men nu när jag har bestämt mig och flaskmatningen fungerar jättebra! Så känns himla skönt & stressen och pressen har släppt. Och man får väldigt mycket mysig närhet ändå! :-)

2018-08-03
CT33
CT33
Barn på 1 år och 8 månader

Jag kände samma sak när jag ammade dottern för snart 2 år sedan. Det kändes konstigt och lite jobbigt typ. Jag var nog stressad av mina egna känslor och det påverkade min kropp och anknytningen till min dotter. Hon fick inte upp i vikt ordentligt och till slut så sa min barnmorska på BVC att jag skulle sluta amma. Hon såg hur dåligt jag mådde av det och sa att om jag mår bra av att inte amma så är det helt okej. Om mamma är glad och böjd så är barnet det också. Så slutade amma när dottern var 2,5 mån och gav flaska. Det var så rätt just då. Så följd dina känslor och tankar! ☺️

2018-08-02
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 38

Jag har flaskmatat min dotter sen hon var 2 dagar gammal o d e underbart! Slippa dra fram tutte överallt hela tiden. Hade inte vart bekväm med det alls! Hade vart jobbigt att behöva smyga varje gång hon ska äta nu kan jag mata henne vart jag än är. Super! Oxå super skönt att hennes pappa kan mata så kan man få lite sovmorgon ibland. Så mitt råd är om du är obekväm med amma sluta med det o ge flaska istället. Du får mys o närhet ändå, för man kan faktgst mysa med sina barn när dem inte äter!

2018-08-02
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Min förste flaskmatade vi från födseln. Jag var INTE bekväm med det här med amning och ville inte ens försöka. Det funkade jättebra, min man o jag turades om med flaskmatningen vilket gjorde det bättre!

2018-08-02
Yofelina
Yofelina
Barn på 1 år och 7 månader

Jag var väldigt obekväm med hela amningsprocessen men försökte in i det sista. Min mjölkproduktion ville inte komma igång så efter två månader gav jag upp och slutade helt. Det var det bästa jag någonsin gjort. Så skönt att kunna få avlastning med matningen vissa nätter och få sova mer än två timmar åt gången. Även pappan var nöjd över att kunna få mata och få chansen att mysa och skapa band med sonen så det var en riktigt win win situation för oss. 😊

2018-08-02
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson
Barn på 3 år och 4 månader

Åhh det finns så mykke bra ersättning idag så alternativ finns där absolut. Känns det inte bekvämt eller om du bara inte vill amma, oavsett anledning så testa flaska 👍 Lycka till!

2018-08-01
Lily1988
Lily1988

Hej! Min bebis har inte tittat ut än men självklart ska du börja med flaska om du inte trivs med amning, inget fel med det, du testade ju men funkar det inte som man tänk sig så gör det inte det, även om det handlar främst om sina känslor. DU ska trivas med hur din bebis får mat. Tycker inte att man ska behöva ”stå ut” m.m:)

2018-07-31
emeax
emeax
Gravid i vecka 25

Jag var också ovan vid att amma första gången, det var väldigt ovant, men det blir bättre med tiden. Saknar den närheten då man var så nära, det går så ofantligt fort när de sedan slutat amma. Jag har ammat oavsett vart jag varit, t o m på lönesamtalet med chefen sist med tredje barnet, 2 dagar efter förlossningen. Har man bra amningsbehå och amninnströjor så går det bra utan att dra fram hela tutten för det har jag aldrig varit bekväm med även om det är det naturligaste som finns.

2018-07-31
flingan32
flingan32

Min son var likadan i början (nu 3 mån). Den första månaden tom fram till mitten på andra ville han konstant vara vid tutten o kände sig lugn med den i munnen (även om jag hade otaliga mjölkstockningar o skrek o spände till varje ggn han rörde vid bröstet). Jag var hans levande napp kändes det som. Men vad jag fattat det som så är de det i början (generellt). Så det är bara att hålla ut o läsa en bok/hålla på med mobilen medan de ammas o lägga allt annat åt sidan. De växer ifrån det. Nu när han är 3 mån tar han själv bort tutten när han är mätt o gycker om att leka med händerna o smakar på sina leksaker. Håll ut 😀 du kmr att sakna den kontakten.

2018-07-31
Homi88
Homi88
Bebis på 4 månader

Flaskmatade mitt första barn 3 månader innan min mjölkproduktion sattes igång. Tyckte det var jobbigt med att flaskmata och diska flaskor, pipnappen och anti-kolikgrejen hela tiden. Men skönt att mannen kunde mata honom med. Nu helammar jag och stundtals tycker jag det känns riktigt jobbigt (han är snart 3 veckor) och vill tutta heeeeela tiden. Men de behöver amma oftare nu när det är så varmt. Men det fungerar bra så jag tycker det är onödigt att börja med flaska även om det känns tufft ibland. Men trivs man inte med att amma tycket jag absolut flaskmatning är super! :)

2018-07-29
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Jag trivdes inte alls med att amma. Kombinerade amning med ersättning nästan två månader sen gick jag över helt på ersättning, vilket både jag och min bebis mådde bättre av.

2018-07-29
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Testa flaska o amma nattetid? ☺️

2018-07-29
8kee6
8kee6

Ja :) kommer köra med flaska med nästa barn också

2018-07-29
Granfalk
Granfalk
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...