App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Försöker skaffa barn!

Hej på er! 😀 Jag är en tjej på 19 år som försöker skaffa barn med min fästman 26 år. Jag slutade med mina p-piller i december -17. Vi har regelbundet sex och vi lyckas ännu inte bli gravida. Frågan, • Hur lång tid tog det för er? • Har ni några ”tips” Tacksam för svar 💜

2018-07-29
Cialii
Cialii

För mig gick det fort. Alltså väldigt fort när jag fattade vad jag skulle kolla efter Jag hade enapp med beräknad äl osv. Måendet gick direkt när jag faktiskt hade lite koll på min egen kropp. Nördig har äl så är flytnigarna liksom sega typ. Googla lite såhittar du bra bilder och beskrivningar lycka till!

2018-08-11
Bebis på 17 månader

Hej igen!
Det blev tyvärr ingen bebis/graviditet denna gång heller.. suck!
Jätte tack för att ni ville ge tips, berättelserna om era försök, och hur lång tid det tog för er ☺️
Jag och min sambo får försöka igen nästa månad, bättre lycka nästa gång som jag säger till mig själv! 😊 kram på er💜

2018-08-08
Cialii
Cialii

De ”symtomen” jag har är:
• jag är jätte trött hela tiden
• brunaktiga flytningar
• mina bröst är ömma (själva bröstvårtan har blivit rosa och vårtgården är brun)
• mensvärksliknande molningar sen en vecka tillbaka ca
•super illamående på morgonen som håller i sig fram på dagen
Det är dom jag kommer på just nu☺️

2018-08-04
Cialii
Cialii

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-08-04
Cialii
Cialii

Cialii - Innan jag plussade hade jag också en brunblandad flytning. Vet inte om det är ett gravtecken dock, men hade aldrig haft det tidigare

2018-08-04
VeraHag
VeraHag
Barn på 1 år och 8 månader

Hej! Vi tänkte försöka sätta igång barnverkstan i slutet av november och då är min fråga från när räknar man att man är gravid? Är det november mensen el december mensen eftersom barnmoskan räknar från sista mensens första dag?

2018-08-04
Katja_89
Katja_89
Gravid i vecka 30

UPPDATERING!
Jag har fått brunaktiga flytningar, är det någon som fått liknande innan mensen är beräknad? 😀 (min mens är beräknad att komma 7/8 augusti)
Jag har inte haft det sen jag började med preventivmedel -13.

2018-08-04
Cialii
Cialii

Bästa tipsen jag har är att arbeta 100% i 8 månader så man maxar sin SGI. , Sen kan man söka efter gamla trådar här eller på familjeliv för att hitta hur man kan maximera sin föräldraledighet. , Tex: en av de bästa saker vi valde att göra var att båda var hemma tillsammans i 3-4 månader först när babyn var nyfödd, samt att ingen av oss jobbade 100% första året. , Lycka till!

2018-07-31
solskensmamman
solskensmamman

Tack så himla mycket alla för att ni verkligen ger tips och att ni skriver hur lång tid det tar för er 💜
Jag testade äl stickor 19-20-21 juli (starkare positivt 20-21)och flo sa att min äl skulle vara 21.
Då kanske jag ska ha något bättre än bara appen ☺️
Mensen ska komma 7-8 augusti och jag hoppas inte (om jag får vara ärlig) att den kommer! 😀

2018-07-31
Cialii
Cialii

Jag slutade med mina p-piller i maj 2016. Jag va då 19 och min sambo 26. Vo hade haft en längtan efter barn rätt länge. Så vi hade regelbundet sex från o med då. Men inget hände. Lagom nät man insett att vi inte kunde fä barn bli jag gravid i April iår. Så nästan 2år tog det innan nåt hände... så de kan ta tid 😔

2018-07-31
Ajaxebba
Ajaxebba
Barn på 1 år och 6 månader

Håller med om den föregående som säger samma sak som mig, se till att ta ägglossningstest, finns både billiga som är mindre bra och det finns fertilitetsmonitor som ger dig hundra procent koll på när du faktiskt är som mest fertil, den visar låg, hög och maximal fertilitet i månaden. Sen kan du följa din cykel fler cykler bakåt i tiden då den sparar senaste tre cykler. Vi blev gravida inom en månad efter att jag slutade med p-piller, var då 32 år gammal, andra graviditet gick också på första ägglossningen och ett enda tillfälle men tredje blev jag gravid 7 gånger i rad ( varje månad )men fick missfall 6 ggr av dessa men det blev en tredje barn till slut. Fjärde kom till på andra försöket där första försöket blev missfall med tvillingar..

2018-07-31
flingan32
flingan32

Första barnet tog sig på 4e månaden, Andra barnet på 1a försöket, sedan fick vi ma och ett missfall som båda tog sig på första försöket och nu väntar vi tredje barnet som också tog sig på första försöket! Efter första barnet har jag väldigt lätt för att känna av min äl då den gör väldigt ont,spec efter ägget släppt!

2018-07-31
8kee6
8kee6

Tänk på att appar kan räkna fel på ägglossningen! Använd äl stickor och leta efter ägglossningen 1 månad! Finns billiga på nätet👍Efter ett år kan ni göra utredning om ni ännu inte blivit gravida.

2018-07-31
8kee6
8kee6

Hej, jag varken röker, dricker alkohol eller koffein 😀 jag har appen flo och där ser jag mens, ägglossning mm! 😀

2018-07-31
Cialii
Cialii

Kan verkligen rekommendera Natural Cycles för att hålla koll på både menscykeln och ägglossning utan att lägga allt för mycket kraft på det. NC har två inställningar, en för att skydda från graviditet och en för att försöka bli gravid. Det fungerade supersmidigt för oss. Tog ca ett halvår att bli gravida.

2018-07-31
Sannabor
Sannabor
Gravid i vecka 6

Jag tror att det kan vara en "spärr" om man försöker ha koll på allt, njut av varandra och så kan det bara hända.

Jag blev gravid efter 5 månadermed första, sen blev det ett andra barn lite oplanerat, hade haft 4 perioder med mens efter första barnet. Trean försökte vi planera in och sen sa vi att tar det sig så tar det sig. Jag hade iofs inget skydd mellan graviditeterna.

2018-07-30
ma78
ma78
Barn på 2 år och 7 månader

Första gången tog det 8 månader för mig att bli gravid, andra gången på första försöket och tredje gången tog det ett helt år innan vi plussade

2018-07-30
batgirl
batgirl

För mig och min sambo tog det ca 7 månader efter att jag sluta med p-piller (dock försökte vi inte aktivt alla månader). Eftersom jag oftast haft regelbunden mens då det bara gått över någon dag skrev jag upp i kalendern när jag hade mens, då hade jag ganska bra koll på när jag hade ägglossning :)
Lycka till :)

2018-07-30
margus29
margus29

Jag slutade med p piller i oktober -17 , laddade ner app för att hålla koll på ägglossningen. Plussade i januari -18. Fortsätt kämpa på och ladda ner app så du håller koll på din menscykel :)

2018-07-30
Emyho
Emyho
Barn på 1 år och 10 månader

För det första kan det ta flera år för vissa att bli gravida, tips är att leva hälsosamt, inte dricka alkohol,inte röka osv,ett annat tips är att skaffa fertilitetsmonitor för att kartlägga menscykeln för att se när man är mest fertil, sen ska man inte ha sex för ofta utan varannan dag är lagom ..

2018-07-29
flingan32
flingan32
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...