App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

För sent att byta barnmorska? (Långt) Råd? 🙏

Hej alla. Behöver era råd... behöver pepp just nu och inga dömande människor just nu då jag går igenom en känslig period. Jag har en BM som jag i början uppfattade som trevlig, artig osv just när det kom till det praktiska, alltså småinfo, ta blodprover, frågor osv. Jag tog upp i ett rätt tidigt skede om två st trauman jag varit med om tidigare som rör graviditet (hon frågade då om bakgrund) upplevde ingen feedback utan hon sa mest att de går alla igenom! Osv. Tänkte sen inte mer på de och graviditeten flöt på. Så fort jag börjsde få krämpor, typ foglossming o sånt o hon bad mig lägga mig ner och jag sa att jag hade ont i ryggen tyvärr så verkade hon så irriterad över det! Ungefär som att det ska jag väl klara. Hennes minspel, ton och allting signalerade det. Sen nu sista veckorna när jag började prata om min förlossningsskräck så har hon inte bemött mig där heller överhuvudtaget, hennes svar är att "ja men du är på ett sjukhus, du kan gå en kurs" för mig är det djupare än så och jag är lite besviken att hon inte erbjudit mig vidare samtal (som jag vet erbjuds där annars) hos ngn aurora barnsköterska eller liknande. Jag har nämnt de lite men inget hon svarat på. När hon försökt känna på barnets huvud och hon bett mig andas så brukar hon skratta konstigt o säga att ja nu räcker det. Sista besöket jag var på och där jag öppnade upp mig sa hon att "JA MEN DET VAR DÅ DET!!!" Och att hon bad mig komma "ur min bubbla". Sen sa hon läs några böcker så går de över och annars får du be om smärtlindring osv. Emellan dessa konstiga svar ler hon lite emellanåt varvat med för mig ganska hård ton och nonchalans och det här har verkligen stört mig :( det här är bara en bråkdel vad som hänt men hennes bemötande kring mima känslor har varit hemska tycker jag. Jag har inte vågat säga något innan o de är väl lite mitt eget fel pga feghet men nu orkar jag inte mer. Undrar, är de för sent att byta BM i vecka 36? Vet de är några besök kvar men de är just nu i slutet som jag känner är den viktigaste perioden för mig.

2018-07-28
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 10 månader

Gött! Bättre sent än aldrig😊Lycka till med samtalen

2018-07-30
8kee6
8kee6

Jag fick äntligen en ny BM!! 👏👏 mår redan så mycket bättre, de ska skriva remiss till aurorasamtal med. Så detta känns bra nu.. en annan BM i telefonen frågade vad som hänt så jag förklarade allt. Kändes bra ändå...

Jag gillar mjuka, lyhörda barnmorskor som kan lyssna till ens upplevelser också ❤

2018-07-30
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 10 månader

Byt bm! Usch snacka om att ha valt helt fel yrke😳😡 Lycka till!!

2018-07-30
Barn på 1 år och 7 månader

Ojojojsan: word på den! De värsta var nog ändå när hon sa "finns de ngn annan som ska vara med dig på förlossningen? Ngn vän kanske?" Varpå jag svarade att nej de har semester då. (Slutet på aug) och får som svar "hm... ja de är nog inte så många som tar semester då kan man tycka? Då jobbar väl alla igen"

Blev så otroligt besvärad, ungefär som ett ifrågasättande 🤦 men ska hursom ringa in imorgon.

2018-07-30
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 10 månader

Jag har bytat sent! Lyssnar de inte på mig så behöver jag inte vara deras patient. Din graviditet, du bestämmer! Finns inget värre än att inte bli tagen på allvar

2018-07-29
ojojojsan
ojojojsan

Tack för svar alla! ❤🙏 imorgon ska jag ta modet till mig och ringa in och byta. Hoppas de går lätt.

Jag står inte ut ett enda besök till :/

2018-07-29
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 10 månader

Men gud vad jobbigt för dig! Inte ofta man hör om en ”dålig” bm... Ring direkt och be om att få träffa en annan bm och säg direkt i telefon att du behöver träffa en aurora bm eftersom det är så lite tid kvar. Det ska inte vara några problem.
Lycka till!!

2018-07-29
emeax
emeax
Gravid i vecka 39

Wow. Låter som din barnmorska behöver gå en kurs i patienthantering. Byt BM. Vill du berätta varför så gör det, annars låter du bli. Att inte få sin förlossningsrädsla tagen på allvar är riktigt dåligt. Boka samtal för psykolog eller få ett möte på auroramottagningen.

2018-07-28
Elavela87
Elavela87
Barn på 2 år

Bara att ringa och be att få byta. Det är viktigt att du ska kunna känna dig trygg med din barnmorska. Sen kan man ju alltid be om aurora-barnmorska och/eller kurator som tillägg. Hoppas att det löser sig!

2018-07-28
thereseborg
thereseborg
Bebis på 2 månader

Byt barnmorska och kräv aurorasamtal .. det har du rätt till!

2018-07-28
flingan32
flingan32

Aldrig försent :) Ring mvc och be att få byta! Du behöver inte ange anledning! Det är din graviditet! Tråkigt att du inte fått rätt bemötande💕

2018-07-28
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...