Genom att fortsĂ€tta anvĂ€nda denna webbplats godkĂ€nner du anvĂ€ndandet av cookies.
LÀs mer hÀr.

 

För sent att byta barnmorska? (Långt) Råd? 🙏

Hej alla. Behöver era rĂ„d... behöver pepp just nu och inga dömande mĂ€nniskor just nu dĂ„ jag gĂ„r igenom en kĂ€nslig period. Jag har en BM som jag i början uppfattade som trevlig, artig osv just nĂ€r det kom till det praktiska, alltsĂ„ smĂ„info, ta blodprover, frĂ„gor osv. Jag tog upp i ett rĂ€tt tidigt skede om tvĂ„ st trauman jag varit med om tidigare som rör graviditet (hon frĂ„gade dĂ„ om bakgrund) upplevde ingen feedback utan hon sa mest att de gĂ„r alla igenom! Osv. TĂ€nkte sen inte mer pĂ„ de och graviditeten flöt pĂ„. SĂ„ fort jag börjsde fĂ„ krĂ€mpor, typ foglossming o sĂ„nt o hon bad mig lĂ€gga mig ner och jag sa att jag hade ont i ryggen tyvĂ€rr sĂ„ verkade hon sĂ„ irriterad över det! UngefĂ€r som att det ska jag vĂ€l klara. Hennes minspel, ton och allting signalerade det. Sen nu sista veckorna nĂ€r jag började prata om min förlossningsskrĂ€ck sĂ„ har hon inte bemött mig dĂ€r heller överhuvudtaget, hennes svar Ă€r att "ja men du Ă€r pĂ„ ett sjukhus, du kan gĂ„ en kurs" för mig Ă€r det djupare Ă€n sĂ„ och jag Ă€r lite besviken att hon inte erbjudit mig vidare samtal (som jag vet erbjuds dĂ€r annars) hos ngn aurora barnsköterska eller liknande. Jag har nĂ€mnt de lite men inget hon svarat pĂ„. NĂ€r hon försökt kĂ€nna pĂ„ barnets huvud och hon bett mig andas sĂ„ brukar hon skratta konstigt o sĂ€ga att ja nu rĂ€cker det. Sista besöket jag var pĂ„ och dĂ€r jag öppnade upp mig sa hon att "JA MEN DET VAR DÅ DET!!!" Och att hon bad mig komma "ur min bubbla". Sen sa hon lĂ€s nĂ„gra böcker sĂ„ gĂ„r de över och annars fĂ„r du be om smĂ€rtlindring osv. Emellan dessa konstiga svar ler hon lite emellanĂ„t varvat med för mig ganska hĂ„rd ton och nonchalans och det hĂ€r har verkligen stört mig :( det hĂ€r Ă€r bara en brĂ„kdel vad som hĂ€nt men hennes bemötande kring mima kĂ€nslor har varit hemska tycker jag. Jag har inte vĂ„gat sĂ€ga nĂ„got innan o de Ă€r vĂ€l lite mitt eget fel pga feghet men nu orkar jag inte mer. Undrar, Ă€r de för sent att byta BM i vecka 36? Vet de Ă€r nĂ„gra besök kvar men de Ă€r just nu i slutet som jag kĂ€nner Ă€r den viktigaste perioden för mig.

2018-07-28
RoseIsland
RoseIsland
Bebis på 5 månader

Gött! BĂ€ttre sent Ă€n aldrig😊Lycka till med samtalen

2018-07-30
8kee6
8kee6

Jag fick Ă€ntligen en ny BM!! 👏👏 mĂ„r redan sĂ„ mycket bĂ€ttre, de ska skriva remiss till aurorasamtal med. SĂ„ detta kĂ€nns bra nu.. en annan BM i telefonen frĂ„gade vad som hĂ€nt sĂ„ jag förklarade allt. KĂ€ndes bra Ă€ndĂ„...

Jag gillar mjuka, lyhörda barnmorskor som kan lyssna till ens upplevelser ocksĂ„ ❀

2018-07-30
RoseIsland
RoseIsland
Bebis på 5 månader

Byt bm! Usch snacka om att ha valt helt fel yrke😳😡 Lycka till!!

2018-07-30
Bebis på 2 månader

Ojojojsan: word pÄ den! De vÀrsta var nog ÀndÄ nÀr hon sa "finns de ngn annan som ska vara med dig pÄ förlossningen? Ngn vÀn kanske?" VarpÄ jag svarade att nej de har semester dÄ. (Slutet pÄ aug) och fÄr som svar "hm... ja de Àr nog inte sÄ mÄnga som tar semester dÄ kan man tycka? DÄ jobbar vÀl alla igen"

Blev sĂ„ otroligt besvĂ€rad, ungefĂ€r som ett ifrĂ„gasĂ€ttande đŸ€Š men ska hursom ringa in imorgon.

2018-07-30
RoseIsland
RoseIsland
Bebis på 5 månader

Jag har bytat sent! Lyssnar de inte pÄ mig sÄ behöver jag inte vara deras patient. Din graviditet, du bestÀmmer! Finns inget vÀrre Àn att inte bli tagen pÄ allvar

2018-07-29
ojojojsan
ojojojsan

Tack för svar alla! â€đŸ™ imorgon ska jag ta modet till mig och ringa in och byta. Hoppas de gĂ„r lĂ€tt.

Jag stÄr inte ut ett enda besök till :/

2018-07-29
RoseIsland
RoseIsland
Bebis på 5 månader

Men gud vad jobbigt för dig! Inte ofta man hör om en ”dĂ„lig” bm... Ring direkt och be om att fĂ„ trĂ€ffa en annan bm och sĂ€g direkt i telefon att du behöver trĂ€ffa en aurora bm eftersom det Ă€r sĂ„ lite tid kvar. Det ska inte vara nĂ„gra problem.
Lycka till!!

2018-07-29
emeax
emeax
Bebis på 4 månader

Wow. LÄter som din barnmorska behöver gÄ en kurs i patienthantering. Byt BM. Vill du berÀtta varför sÄ gör det, annars lÄter du bli. Att inte fÄ sin förlossningsrÀdsla tagen pÄ allvar Àr riktigt dÄligt. Boka samtal för psykolog eller fÄ ett möte pÄ auroramottagningen.

2018-07-28
Elavela87
Elavela87
Bebis på 7 månader

Bara att ringa och be att fÄ byta. Det Àr viktigt att du ska kunna kÀnna dig trygg med din barnmorska. Sen kan man ju alltid be om aurora-barnmorska och/eller kurator som tillÀgg. Hoppas att det löser sig!

2018-07-28
thereseborg
thereseborg
Bebis på 8 månader

Byt barnmorska och krÀv aurorasamtal .. det har du rÀtt till!

2018-07-28
flingan32
flingan32

Aldrig försent :) Ring mvc och be att fĂ„ byta! Du behöver inte ange anledning! Det Ă€r din graviditet! TrĂ„kigt att du inte fĂ„tt rĂ€tt bemötande💕

2018-07-28
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...