Genom att fortsĂ€tta anvĂ€nda denna webbplats godkĂ€nner du anvĂ€ndandet av cookies.
LÀs mer hÀr.

 

1-åring vattkoppor?!đŸ€”

Hej! VĂ„r ettĂ„ring har varit vĂ€ldig grinig ett par veckor nu men övrigt pigg, Ă€tit/druckigt bra och lekt pĂ„ som vanligt. HĂ€rom dan tyckte vi att det eskallerade (utan tecken pĂ„ sjukdom) och han var mer klĂ€ngig Ă€n vanligt. Lillen Ă€r vida kĂ€nd som orĂ€dd, social och superglad jĂ€mt. Vi tĂ€nkte att det Ă€r nog vĂ€rmen och tĂ€nder som gör honom lite upp och ner. Men sĂ„ dök det upp en konstig blĂ„sa pĂ„ armen, och senare ytterligare pĂ„ nĂ€san, benet och axeln. Inte mĂ„nga men ett par. De sĂ„g först ut som knottror men Ă€ndrade snabbt fĂ€rg till röda med gul topp. Precis som finnar. Och nu pĂ„ en dag Ă€r de vĂ€tskefyllda. Imorse ringde vi bvc och de sa ”-till 99,9% Ă€r de mulusker”. Vi lĂ€ste pĂ„ och tĂ€nkte att vi fĂ„r se till imorrn hur det ser ut men tycker inte det stĂ€mmer in pĂ„ lillen. Och nyss hade prickarna gulnat mer och Ă€r rinniga och vi tycker sonens symtom stĂ€mmer bĂ€ttre överens med vattkoppor (om Ă€n en mild LĂ„ter det verkligen som vattkoppor?! Vore ju underbart om det var det dĂ„ vĂ„r son ”bara” varit lite extra arg och kinkig och totalt har en handfull prickar. Han Ă€r lite svettig men har ok temp och dricker bra. Vet dock inte vart han fĂ„tt det ifrĂ„n dĂ„ ingen omkring oss (vad vi nu vet) sitter hemma med vattkoppor eller bĂ€ltros. Möjligen kanske frĂ„n Willys eller sunkig kundvagn. Har nĂ„gon erfarenhet av att ha ett sĂ„ litet barn med vattkoppor? Enda info jag hittar Ă€r att sĂ„vida barnet inte har nedsatt immunförsvar klarar de att hantera det hĂ€r sjĂ€lva. Samt att Ă€r barnet inte illa medtaget behöver vi inte söka vĂ„rd och sjĂ€lvklart ska vi hĂ„lla sonen inomhus i ”karantĂ€n” till skorporna torkat. Ha en fin helg!

2018-07-27
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader

Det liknar vattkoppor mest plus att allt runt omkring hur han bettet sig osv fÄr helt plötsligt en förklaring.

Jag vet att ettÄringar kan komma i skumma perioder dÄ de lÀr sig sÄ mycket, men han har inte varit sig sjÀlv, möjligen fÄr att han kÀnt sig dÄlig.
Nu Àr det ju helg imorrn sÄ lÀkarbesök blir ju inte aktuellt förÀn tidigast mÄndag, plus att vi ÀndÄ mÄste ringa VC innan för att checka av att man ens fÄr komma. SÄ jag kÀnner att sÄ lÀnge sonen Àter och dricker och inte har feber vÀntar vi ut det hela.

2018-07-27
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader

SvÄrt Ä sÀga. Kanske bör ni boka tid hos lÀkare som kan ta en titt pÄ blÄsorna. Om ni googlar vattkoppor och mollusker, vad liknar de mest?

2018-07-27
Elavela87
Elavela87
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...